Algemene informatie

Wil je meer weten over een ziekte of beperking? Misschien helpen de volgende tips je op weg! Kijk ook even bij de verschillende ziektebeelden. Is deze info niet duidelijk, te moeilijk of vind je geen antwoord op je vraag? Bel of mail gerust om je vragen te stellen: info@mantelzorgzuid.nl of 043 -3215046. Wij helpen je graag!

www.jong-zorgen.nl

De site voor jonge mantelzorgers van de landelijke vereniging van mantelzorgers (Mezzo). Je vindt hier allerlei handige websites, lees- en kijktips.

http://www.cjg043.nl

Het Centrum voor Jeugd en Gezin is er ook voor jongeren. Juist omdat je met vragen kunt rondlopen die je niet aan je ouders of vrienden kunt of durft te stellen. Denk bijvoorbeeld aan vragen over relaties, seksualiteit, drugs en verslaving, mishandeling, jaloezie of pesten. Op deze site vind je aardig wat antwoorden op al je vragen!

http://www.brusjes.nl/site/brusjes/Home/

De website voor kinderen en jongeren die opgroeien met een zieke of beperkte broer of zus.

www.gripopjedip.nl

Een website voor jongeren tussen de 16-21 jaar, die al een tijdje niet zo lekker in hun vel zitten of soms net even iets teveel hebben meegemaakt.

Bikkels - serie van DTV Docs VPRO (2014): http://www.vpro.nl/jeugd/programmas/bikkels.html

TV-serie over jonge mantelzorgers. Wassen, strijken, uit bed halen, opvrolijken en zorgen dat het eten op tafel staat.... Niet meteen het eerste waar je aan denkt als kind. Bikkels duikt in hun leven vol verantwoordelijkheden die ze met doorzettingsvermogen, humor en liefde dragen. Elke dag weer.

Het brussenboek: http://brussenboek.nl 

Broers en zussen, kinderen & volwassenen met een bijzondere broer of zus. Hoe is het om op te groeien in een gezin met een broer of zus met autisme, syndroom van Down, een spierziekte...? Belangrijk onderzoek toont aan dat het uitwisselen van ervaringen al direct een positieve invloed heeft op hoe brussen zich voelen. Daarom is er nu dit boek! Voor het eerst geven 36 brussen (van 6 tot 69 jaar) een uitgebreide kijk in hun leven én gedachten. Handvaten maken dit een zeer herkenbaar en inzichtelijk boek voor alle brussen en hun verwanten, en hulpverleners. Onmisbaar!