Maastricht eert mantelzorgers en hun ondersteuners

Mantelzorgaward
Op woensdag 13 november werd de eerste Maastrichtse Mantelzorgaward uitgereikt. Deze award is bedoeld om ondersteuning van mantelzorgers onder de aandacht te brengen. Dit jaar werd gekozen voor het thema ‘Werk en Mantelzorg’, omdat mantelzorgers vaak worstelen met de combinatie van hun werk en hun mantelzorgtaken.

Tijdens het mini-symposium ‘Werk en Mantelzorg’ in het stadhuis kreeg HLB Van Daal: adviseurs en accountants uit handen van directeur Gertie de Veen van Steunpunt Mantelzorg Zuid de eerste Maastrichtse Mantelzorg Award uitgereikt. Het bedrijf werd door medewerker Monique Thomisse genomineerd voor deze award. Daarmee spreekt Monique haar dank uit aan haar werkgever voor de hulp en ruimte die ze krijgt van haar werkgever om haar mantelzorgtaken te kunnen uitvoeren.

Mantelzorgvriendelijke werkgevers
Tijdens het mini-symposium was aandacht voor andere goede voorbeelden. Zorgorganisatie Envida ontving van de Stichting Werk & Mantelzorg de erkenning ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’. Dit betekend dat Envida een aantal vastgelegde stappen heeft doorlopen om een mantelzorgvriendelijk werkklimaat te bewerkstelligen.

Daarnaast maakte wethouder Mara de Graaf (onder andere Wmo en Welzijn) bekend dat de gemeente Maastricht ook stappen gaat zetten om volgend jaar ook officieel erkend te worden als Mantelzorgvriendelijke werkgever.

Bloemetjesactie
Afgelopen weekend kregen Maastrichtse mantelzorgers en bloemetje thuisgebracht, als dank voor hun inzet. Zij werden hiervoor aangemeld door hun omgeving. Enkelen van hen werden verrast door een bezoek van de burgemeester of één van de wethouders.