Wereld Autisme Dag 2021

De autismeweek (29 maart tot en met 2 april) wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd rond 2 april. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als de dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Bekijk in dit kader de documentaire 'Mijn vriendin heeft autisme' of neem deel aan een van de lezingen van autisme ambassadeur Birsen Basar. 

Documentaire 'Mijn vriendin heeft autisme' (klik op de link hiernaast)
In deze documentaire volgen we de vriendin van de documentairemaker. Zij heeft de diagnose autisme spectrum stoornis heeft. Verschillende onderwerpen komen aan bod; hoe is het voor hem om een relatie te hebben met een vrouw met ass en klopt het beeld wat de maatschappij heeft van autisme? Ook spreken ze met een psycholoog en autisme coach. Waarom ontvangen vele vrouwen eerst een foutieve diagnose? Bijvoorbeeld een angststoornis, depressie, add of persoonlijkheidsstoornis. Wat maakt het diagnose traject toch zo lastig? Al deze vragen worden beantwoord in deze 'Vet Gezellig'- Documentaire!

Lezingen van Birsen Basar
"Mijn naam is Birsen en ik ben al meer dan 12 jaar een autisme ambassadeur.  In de autismeweek van 29 maart tot en met 2 april 2021 zal ik iedere avond lezingen geven over autisme. De lezingen zullen gegeven worden via ZOOM. Voor het bijwonen van deze lezingen vraag ik per lezing een kleine bijdrage ad 3 euro. Het gaat om uiteenlopende onderwerpen zoals autisme en liefde, het vergroten van draagkracht van ouders van jeugdigen met autisme, autisme diagnose in de volwassenheid, autisme bij vrouwen en autisme en stress. 
Meer informatie over het programma vindt u hier. "