Nieuws voor jonge mantelzorgers

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar en zit je ergens mee?

Liefdesverdriet, eenzaamheid, ouders die scheiden, te veel gamen, studiestress, schulden, eetproblemen, somberheid, angst … Hoe groot of klein je probleem ook is, bij @ease kun je erover praten. Alles is bespreekbaar. En niks is raar. De gesprekken zijn gratis en anoniem. Je kunt @ease telefonisch bereiken via 043-2058106 of 06-82410040 op maandag t/m donderdag van 15.30 tot 18.30 uur. Voor meer informatie: https://ease.nl.

lees meer

Merel en Tanja zijn er speciaal voor jullie

Hallo jonge mantelzorger,

Consulenten Merel en Tanja van Steunpunt Mantelzorg Zuid zijn er speciaal voor kinderen en jongeren tot 25 jaar die net als jij opgroeien in een gezin of familie waar iemand zorg nodig heeft vanwege een ziekte, een beperking of een verslaving. En zeker in deze tijd, waar alles zo anders is, staan zij voor jullie klaar! Mail of bel ze dus gewoon met je vragen of zorgen of gewoon voor een praatje. 

lees meer

Mantelzorgwaardering 2020 gemeente Maastricht

Een mantelzorgcompliment is een blijk van waardering die iemand die zorg nodig heeft, kan aanvragen voor zijn of haar mantelzorger. Iedere gemeente bepaalt zelf hoe deze mantelzorgwaardering wordt ingevuld.

Mantelzorgers uit de gemeente Maastricht, die voldoen aan bepaalde voorwaarden, ontvangen € 200,00 van de gemeente Maastricht. De voorwaarden zijn: de mantelzorger verleent minimaal 8 uur per week zorg, gedurende 3 maanden of meer, of de mantelzorger verleent zorg aan een terminale patiënt. U kunt de mantelzorgwaardering van de gemeente Maastricht aanvragen tot 1 maart 2021. Klik hier voor meer informatie en het aanvraagformulier. 

lees meer

Doe mee met de Corona Kunstlijn!

Speciaal initiatief voor jonge mantelzorgers: De Corona Kunstlijn van Merel.
Vraag nu een tekening aan, speciaal voor jou gemaakt door Merel. En helemaal leuk als er eentje terug wilt sturen.

Voor alle jonge mantelzorgers die:

  • Zich ontzettend vervelen thuis…
  • Vrienden, school of hun clubs missen…
  • Het gewoon leuk vinden…

Wil je graag een tekening van Merel ontvangen? Je mag Merel altijd mailen, appen of bellen via m.claessens@mantelzorgzuid.nl of 06-17309182. Merel werkt op dinsdag, woensdag en donderdag.

lees meer

Volg jij ons al op Instagram?

Sinds een tijdje zijn wij namelijk ook daar te vinden! Jij kunt ons volgen via @steunpuntmantelzorgzuid.

Inspiratie en meer..,
Volg jij ons, dan krijg jij als eerste de meest actuele nieuwtjes, vrijwilligersvacatures, impressies van vrijwilligersactiviteiten en de agenda voor mantelzorgers te zien. Maar ook een kijkje achter de schermen bij het steunpunt. Wie werken er? en Waar zijn de vrijwilligers mee bezig? Claire Coenegracht, vrijwilliger bij het steunpunt, maakt hier mooie items en sfeerbeelden van.

Wil jij van al deze leuke dingen op de hoogte blijven? Volg ons dan snel, want dat wil je toch niet missen? Je kunt ons vinden op Instagram via @steunpuntmantelzorgzuid.

Even voorstellen: Merel Claessens, consulent jonge mantelzorgers

Mijn naam is Merel Claessens. Sinds september ben ik als werkzaam als Consulent Jonge Mantelzorgers binnen de gemeente Stein. Als consulent ben ik er voor iedereen tussen de 7 en 25 jaar, die in de thuissituatie samenleeft met een ouder, broer of zus die extra zorg nodig heeft. 'Jonge mantelzorger zijn' is niet altijd even makkelijk, maar meestal juist heel gewoon. Ik ben er om jonge mantelzorgers te laten weten dat ze gezien worden, en er voor ze te zijn als ze behoefte hebben om te sparren.

lees meer