Nieuws voor jonge mantelzorgers

Wet- en regelgeving voor mantelzorg

Mag een mantelzorger bij zijn naaste insuline spuiten en medicijnen toedienen? Mag een mantelzorger de tillift van het verpleeghuis gebruiken om zijn naaste in bed te helpen? Wie is er dan aansprakelijk? En hoe ga je daarmee om als beroepskracht? Deze en andere vragen over juridische regels bij samenwerking met mantelzorgers komen aan bod in het webinar 'Grenzen verleggen' van experts Cecil Scholten en Anita Peters. Bekijk hier het webinar. 

Workshop 'Hoe blijf ik als mantelzorger vitaal?'

Bent u op zoek naar praktische tips om wat meer te ont-ZORGEN, ont-MOETEN en ont-HAASTEN? Neem dan deel aan deze (gratis) workshop van Steunpunt Mantelzorg Zuid. Met behulp van een energietest krijgt u meer zicht op wat u energie geeft en wat u energie kost. Daarnaast ontvangt u handvatten om de stresservaring te verminderen zodat u zich mentaal en fysiek steeds sterker gaat voelen.

lees meer

Rolstoelauto huren: betaalbaar vervoer op maat

Op familiebezoek, naar een feestje of winkelen. Met elkaar genieten is het aller belangrijkst. Maar hoe kom je daar als je gebruik maakt van een rolstoel of een scootmobiel? Het is erg fijn als je niet afhankelijk bent en zelf kunt gaan waar en wanneer je dat wilt. Met de Zonnebloemauto wordt dit mogelijk. De Zonnebloem biedt rolstoelvervoer voor een betaalbare prijs. Want iedereen moet in alle vrijheid op pad kunnen gaan, ook als je gebruik maakt van een rolstoel. Meer informatie vindt u hier

Niet-reanimerenpenning

Patiëntenfederatie Nederland biedt een niet-reanimerenpenning aan. De niet-reanimeren penning is een draagbare wilsverklaring waarop staat dat u iedereen verbiedt onder alle omstandigheden elke vorm van reanimatie op u toe te passen. Meer informatie over en aanvragen van de penning kan via de website van Patiëntenfederatie Nederland

lees meer

Jaarverslag 2016 online!

In dit jaarverslag brengen wij de activiteiten en resultaten van Steunpunt Mantelzorg Zuid op een interactieve wijze in beeld: www.steunpuntmantelzorgjaarverslag.nl.

Leveringsvoorwaarden van Steunpunt Mantelzorg Zuid

De algemene leveringsvoorwaarden van Steunpunt Mantelzorg Zuid zijn van toepassing op alle ondersteuning, aanbiedingen, opdrachten en overeenkomsten.

lees meer