Week van de jonge mantelzorger

Zorg jij voor een ziek of gehandicapt familielid? Deel je zorg!

Het zorgen voor een familielid kan je een gevoel van plezier en trots geven en leuke dingen over jezelf leren maar het kan ook, zeker in combinatie met school, vrienden en hobby’s best pittig zijn en stress geven, helemaal in deze Covid-tijd.  

Je staat er niet alleen voor dus deel je zorg! Maar dat delen is vaak juist best lastig. Met wie deel je  dan je zorgen? En hoe dan? De week van de jonge mantelzorger ( 1 - 7 juni) staat dan ook niet voor niets in teken van dit thema. Op onze website  vind je info over deze week, krijg je tips over hoe je (ook) goed voor jezelf kunt zorgen door o.a. de zorg te (leren) delen en lees je alles over de activiteiten die Steunpunt Mantelzorg Zuid voor jou in deze week organiseert. We wensen je veel leesplezier!

Minister Hugo de Jonge en jonge mantelzorgers geven het startsein voor de campagne!
Minister Hugo de Jonge start de campagne ‘Deel je zorg’ op donderdag 28 mei om half 3 door in gesprek te gaan met jonge mantelzorgers. Hoe gaat dat thuis, zorgen voor een vader of moeder? Of voor een broertje  die je maar beperkt mag bezoeken? Hoe hou je het als jonge mantelzorger vol en hoe kunnen professionals zoals mantelzorgcoaches je daarbij helpen om het te combineren met school?