Me We Training voor jonge mantelzorgers

Eind mei startenTanja en Merel met een online training speciaal voor jonge mantelzorgers van 15 – 17 jaar.

…Heb jij ook zo’n stemmetje in je hoofd die overal commentaar op heeft? (‘Doe maar niet, dat gaat toch niet lukken’)
…Heb je wel eens dubbele gevoelens? (‘Ik zou graag met vrienden afspreken, maar mijn vader heeft me nodig’) …Weet je het soms even allemaal niet meer? (‘Pfff.. kan ik niet gewoon even verdwijnen?’).
…Twijfel je vaak of maak je juist snel keuzes zonder er veel bij na te denken?
…Ben je druk met alle ballen in de lucht te houden?

In 7 online bijeenkomsten van ongeveer 2 uur gaan we samen hiermee aan de slag, om te kijken hoe dat voor jou en anderen is. Als je opgroeit binnen een gezin waar zorg is om iemand kan dit namelijk invloed hebben op hoe het met je gaat.

Informatie over de training
In de training gaan we kijken wat jij gedurende een dag allemaal denkt, voelt en wilt. Wat jij denkt en hoe jij je voelt heeft invloed op hoe het met je gaat. En daarmee welke dingen je wel of niet doet. Misschien zijn er wel dingen die je graag zou willen,  maar doe je dit niet omdat je erover twijfelt of je niet zeker voelt. Door praktische oefeningen samen te doen krijg je hier meer zicht op. Wat zegt dat stemmetje in mijn hoofd eigenlijk? En is dat wel zo helpend? Misschien voel je van alles, maar weet je niet wat je ermee moet. Je leert dat je ook kunt kiezen, om wel of niet te handelen naar wat dat stemmetje tegen je zegt.

Je doet de training samen met andere jongeren, dus het is ook vooral leuk om andere jongeren te ontmoeten, en ervaringen van anderen te horen.

Meld je aan voor de training bij Tanja of Merel. Merel is er speciaal voor jmz-ers uit de gemeente Stein. Haar telefoonnummer is 06-17309182 en Tanja is er voor jmz-ers uit gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg a/d Geul, Gulpen-Wittem en Vaals. Je kunt haar bereiken via 06-83668180.

Kijk hieronder naar een filmpje waarin Merel meer vertelt over de Me-We training.