NIEUWS!

Wist je dat...afsluiting project JMZ

Wist je dat we achter de schermen heel hard werken aan de afsluiting van een tof project voor jonge mantelzorgers in het voortgezet onderwijs? Voor nu alvast een tipje van de sluier via deze foto...

E-learning 'Dementie op jonge leeftijd'

Speciaal voor mantelzorgers van jonge mensen met dementie biedt Alzheimer Nederland een gratis online training aan op dementie.nl. De training ‘Dementie op jonge leeftijd’ behandelt het hele ziekteproces en sluit aan op de behoefte aan meer informatie, praktische tips en oplossingen van naasten van jonge mensen met dementie.

Deskundigen prof. dr. Marjolein de Vugt (Alzheimer Centrum Limburg en Restaurant Misverstand) en dr. Christian Bakker (Radboud UMC) komen aan het woord in de training. Ze leggen in video’s veel uit over de verschillende thema’s. Mantelzorgers vertellen over hun eigen ervaringen en je krijgt praktische tips die je helpen in de dagelijkse zorg. 

lees meer

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Renée en haar zusjes

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier het zesde verhaal uit onze rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Renée. Zij is jonge mantelzorger (20 jaar) van haar tweelingzusjes Vera en Iris. Zij hebben, doordat ze te vroeg geboren zijn, beiden beperkingen. 

lees meer

E-learning 'Betrokken omgeving'

Voelt u zich, als familie of naaste van een persoon met een psychische aandoening, machteloos en weet u vaak niet hoe om te gaan met de situatie van uw naaste? De online zelfhulptraining ‘Betrokken omgeving’ is speciaal ontwikkeld voor familie en betrokkenen van mensen met een psychische aandoening. Om u te ondersteunen in uw rol als mantelzorger. 

lees meer

Heb jij dat ook?

Op dinsdagmiddag 29 september kwam er een tiental deelnemers voor de bijeenkomst 'Goed Slapen' bijeen in het Wielderhoes in Wijlre.

Inleider Aline Kruit inventariseerde de slaapproblemen waar de deelnemers last van hadden.  Piekeren, overgevoeligheid voor geluiden/licht, angst (voor het niet slapen, uit het verleden, voor de toekomst) werden het meest genoemd. Iedereen werd uitgenodigd een cijfer van 1 tot 10 aan de slaap te koppelen. Ik gaf mijn slaap een 3!

lees meer