En wie vraagt aan de mantelzorger hoe het met hem gaat?

De training
In samenwerking met Steunpunt Mantelzorg Zuid verzorgen wij een tweedaags trainingsprogramma voor mantelzorgers die zorgdragen voor iemand met een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). In onze omgeving zagen we hoe moeilijk het vaak is voor mantelzorgers om een prettige balans te vinden tussen mantelzorg en de andere aspecten in zijn of haar leven. Valerie loopt hier ook vaak tegenaan als mantelzorger en ze zag het dan ook als het uitgangspunt van deze training. Want hoe maak je mantelzorg een gezond onderdeel van je leven?

In de training gaan we de verschillende rollen die je hebt en effecten hiervan op jezelf en anderen in kaart brengen. Dit doen we door middel van wetenschappelijke theorieën en praktische oefeningen. Daarnaast zoomen we in op strategieën die je kunt gebruiken in je dagelijkse leven. De trainingsdagen bieden ook voldoende ruimte om met andere mantelzorgers in gesprek te gaan over verschillende onderwerpen.

Wie zijn wij?
Wij zijn Vincent van Kraaij en Valerie Janssen, afgestudeerd psycholoog en HR professional aan de Universiteit van Tilburg. Wij zijn beiden bekend met mantelzorg, Vincent in zijn werk als psycholoog en Valerie als ervaringsdeskundige. Samen hebben wij onze kennis en ervaringen ingezet om een mantelzorgtraining te ontwikkelen.

Wat verwachten wij van jou?

  • Je bent op beide trainingsdagen beschikbaar.
  • Jij wilt je graag persoonlijk ontwikkelen en je bent gemotiveerd om hiermee aan de slag te gaan.
  • Je staat ervoor open om je ervaringen als mantelzorger te delen met ons en hierop te reflecteren.

Praktische informatie

  • De training vindt plaats op vrijdag 7 juni en vrijdag 21 juni van 10.00 -16.30 uur.
  • De locatie is Steunpunt Mantelzorg Zuid,Sphinxlunet 3, Maastricht.
  • Deelname is gratis en de lunch wordt verzorgt.

Inschrijven kan tot en met 1 juni via onderstaand formulier of per e-mail bij Tanja Goessen via t.goessen@voormantelzorgers.nl.

Er kunnen maximaal 12 personen deelnemen, dus wacht niet te lang met inschrijven!

Aanmelden mantelzorgactiviteitGeslacht*


Uw rol*