Afscheid Anita Smeets als lid Raad van Toezicht

Afscheid van Anita Smeets
Per 1 januari 2019 maak ik geen deel meer uit van de Raad van Toezicht van Steunpunt Mantelzorg Zuid.

Mijn 4 jaar als lid/vice voorzitter zaten erop.
Ik ben in de Raad van Toezicht gekomen op voordracht van de Cliëntenraad per 1 januari 2014. Het waren interessante jaren. Hoewel de Raad van Toezicht toch statutair op enige afstand staat, was het fijn om zo betrokken te zijn bij een organisatie die zeer betekenisvol is voor mantelzorgers in Zuid Limburg. De medewerkers van het steunpunt doen met passie en professioneel hun werk.

Ik wens mijn opvolgster Irmgard Tummers veel succes:  “Je komt bij een prachtige organisatie”

Kennismaking Irmgard Tummers
Mijn naam is Irmgard Tummers en ben sinds 1 maart lid van de Raad van Toezicht van Steunpunt Mantelzorg Zuid. Omdat ik voor velen in de organisatie een nieuw gezicht ben stel ik me graag even voor.

Ik werk als onderzoeker bij het lectoraat Sociale Integratie van Zuyd Hogeschool en ben daarnaast docent recht en politiek aan de bacheloropleiding Social Work in Sittard. De wereld van het sociaal domein is mij daarmee erg bekend. En niet in de laatste plaats de wereld van de mantelzorger. In de afgelopen jaren ben ik namelijk zelf steeds meer mantelzorger geworden.

Ik treed toe tot de Raad van Toezicht en hoop met mijn juridische blik en kennis van het sociaal domein mijn steentje bij te dragen als adviseur en sparring partner van de directeur. Ik probeer op de juiste momenten de juiste vragen te stellen en op kritisch constructieve wijze mee te denken zodat het steunpunt kan blijven doen waarvoor het steunpunt in het leven is geroepen: het ondersteunen van de mantelzorger en de coördinatie van de intensieve vrijwillige thuiszorg.