Geslaagd symposium Expertisecentrum Hersenletsel

Eén van de workshops werd verzorgd door Yvonne van Rooij en Lilian Frusch, mantelzorgconsulenten bij Steunpunt Mantelzorg Zuid. Centraal in de workshop stond de belangrijke rol van de mantelzorger. De titel van de workshop was dan ook 'Hersenletsel heb je niet alleen'.

De workshop werd 2x aangeboden, en beide keren was er sprake van grote belangstelling en betrokkenheid van de toehoorders. Naast een inleiding over de verschillende rollen die een mantelzorger kan hebben in zijn relatie tot de professional en een korte toelichting op het rapport van Annemarie Stiekema (“Het hervinden van een balans in het leven”) vormde vooral het interview met twee mantelzorgers een waardevol onderdeel van deze workshop. De openhartige wijze waarop zij hun ervaringen deelden met het publiek en later ook ingingen op de gestelde vragen maakten diepe indruk. Conclusie: aandacht voor de mantelzorger is van groot belang als het gaat om het welzijn van zowel de verzorgde als de mantelzorger.

Als reminder kregen de toehoorders een klein aandenken mee voor op hun bureau (zie foto). De ruwe stenen (de soms moeilijke kanten van het mantelzorgen verbeeldend) zijn in balans, mede dankzij de meerdere componenten lijm die symbool zou kunnen staan voor de professionals die bij de zorg betrokken zijn.