Privacyreglement

Om u, als mantelzorger en degene voor wie u zorgt, goed te kunnen ondersteunen slaan we enkele gegevens van u op: bijvoorbeeld uw e-mailadres voor de digitale nieuwsbrief, vaak ook uw naam, adres, telefoonnummer en gegevens over uw privésituatie. Deze gegevens gaf u ons bij inschrijving, of u bent op een andere manier bij het steunpunt ingeschreven. Uw gegevens worden nooit aan andere organisaties verkocht of voor commerciële doeleinden gebruikt.

Als wij uw gegevens delen, dan doen we dit altijd na overleg met u en nooit zonder uw toestemming. Het steunpunt doet er alles aan om uw privacy te respecteren en veilig met uw gegevens om te gaan.
We bewaren uw gegevens zolang u gebruik maakt van ons aanbod en na sluiting van uw dossier blijven uw gegevens maximaal 15 jaar (volgens de afspraken binnen de Wmo) in ons archief. U heeft altijd het recht om uw gegevens in te zien, te corrigeren, een afschrift te vragen, of te laten verwijderen. Dit kunt u telefonisch melden of stuur ons een e-mail.

Als u de digitale nieuwsbrief van Steunpunt Mantelzorg Zuid ontvangt, kunt u zich altijd uitschrijven via een afmeldlink die onderaan de nieuwsbrief staat.

Het steunpunt werkt volgens de richtlijnen van de Wet Algemene Verordering Gegevensbescherming. Het Privacyreglement van het steunpunt vindt u hier.