Activiteiten

Februari

Alzheimercafé Maastricht: Blijf ondernemend.

Woensdag 6 Februari / 19.30 - 21.00 uur / Athos / Athoslaan 12 A / Maastricht

Voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid is het belangrijk om (sociaal) actief te blijven, maar welke opties zijn er als je dementie hebt? Tijdens deze avond wordt ingegaan op de verscheidenheid aan activiteiten die aangeboden worden in Maastricht en omstreken.

Alzheimercafé Vaals: Probleemgedrag bij Dementie.

Woensdag 13 Februari / 15.00 - 16.30 uur / ZC Langedael / Bloemendalstraat 148 / Vaals

Probleemgedrag kan zich in veel verschillende vormen voordoen. Voorbeelden zijn agressie, claimend gedrag, apathie en zwerfgedrag. Probleemgedrag kan leiden tot grote onrust bij de patiënt en wanhoop bij mantelzorgers, andere familieleden en professionals. Wat kun je eraan doen maar vooral hoe ga je ermee om.

Dialogen rond dementie: 'Cognitie en dementie bij de ziekte van Parkinson'

Woensdag 27 Februari / 19.00 - 20.30 uur / Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog op 27 februari aanstaande in het academisch ziekenhuis Maastricht heeft als onderwerp 'Cognitie en dementie bij de ziekte van Parkinson: diagnostiek en behandeling'.  Gastsprekers zijn Dr. Annelien Duits en Dr. Albert Leentjens. De lezing vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+. 

De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig. 

Maart

Alzheimercafé Maastricht: Zorgen voor een ouder.

Woensdag 13 Maart / 19.30 - 21.00 uur / Athos / Athoslaan 12 A / Maastricht

Tijdens deze avond staan de ervaringen en verhalen bij het zorgen voor een ouder met dementie centraal. Wat betekent de diagnose voor (het gezin van) een dochter of zoon van een ouder met dementie? En hoe ga je daar mee om.

Alzheimercafé Vaals: De mantelzorgmakelaar.

Woensdag 20 Maart / 15.00 - 16.30 uur / ZC Langedael / Bloemendalstraat 148 / Vaals

De mantelzorgmakelaar helpt bij allerlei regeltaken op het gebied van zorg, welzijn wonen en/of financiën. Welke ondersteuning kunt u krijgen via de gemeente, hoe schakelt u de thuiszorg in, bestaan er vergoedingen als u extra zorg nodig hebt of gebruik maakt van dagbesteding? Deze vragen en meer, de mantelzorgmakelaar komt hierover vertellen. En natuurlijk wordt u van harte uitgenodigd uw vragen voor te leggen. Gastspreker: Mantelzorgmakelaar Steunpunt Mantelzorg Zuid.

Mei

Dialogen rond dementie: 'Invloed van dialect op thuisgevoel en welzijn' 

Woensdag 15 Mei / 19.00 - 20.30 uur / Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog op woensdag 15 mei heeft als onderwerp: 'Invloed van dialect op thuisgevoel en welzijn'. Gastspreker is drs. Jolien Makkinga. De lezing vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig. 

September

Dialogen rond dementie: 'Troost van illusies'

Woensdag 18 September / 19.00 - 20.30 uur / Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog op woensdag 18 september heeft als thema 'Troost van illusies'. Ethische vragen rond doen-alsof met dingen in de belevingsgerichte zorg. Gastsprekers zijn Dr. Ruud Hendriks en Dr. Ike Kamphof.De lezing vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig. 

November

Dialogen rond dementie: 'Gezamenlijke besluitvorming over diagnostiek van dementie'

Woensdag 27 November / 19.00 - 20.30 uur / Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog op woensdag 27 november heeft als thema: 'Gezamenlijke besluitvorming over diagnostiek van dementie in de huisartsenpraktijk – ervaringen uit de praktijk en wetenschap'. Gastsprekers zijn Prof. dr. Job Metsemakers, drs. Julia Frijling en drs. Nadine Appelmans.

De lezing vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig.