Activiteiten

Juni

Alzheimercafé Maastricht: Dementie en de notaris

Woensdag 5 Juni / 19.30 - 21.00 uur / Athos / Athoslaan 12 A / Maastricht

Wat kan de notaris betekenen voor mensen met dementie en hun naasten en welke zaken zijn belangrijk om te regelen? Deze avond zal een notaris te gast zijn en vertellen over zijn rol en allerlei juridische zaken waar u mee te maken kunt krijgen.

Alzheimercafé Stein: Feestelijke afsluiting van het seizoen

Dinsdag 11 Juni / 19.30 - 21.00 uur / Woonzorgcentrum Moutheuvel / Heerstraat Centrum 45 / Stein

We sluiten samen het seizoen af tijdens een gezellige, feestelijke bijeenkomst. 

Alzheimercafé Vaals: Slaapgedrag

Woensdag 19 Juni / 15.00 - 16.30 uur / ZC Langedael / Bloemendalstraat 148 / Vaals

Naarmate de dementie vordert, verandert het slaapritme van je naaste. Dat kan zich uiten in heel vroeg of juist heel laat naar bed gaan, onrustig slapen, ’s nachts dwalen, extreem vroeg opstaan. Wat zijn mogelijke oorzaken en mogelijke oplossingen om je naaste te helpen beter te slapen. Gastspreker: Koen Manders, gedragsverpleegkundige.

September

Dialogen rond dementie: 'Troost van illusies'

Woensdag 18 September / 19.00 - 20.30 uur / Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog op woensdag 18 september heeft als thema 'Troost van illusies'. Ethische vragen rond doen-alsof met dingen in de belevingsgerichte zorg. Gastsprekers zijn Dr. Ruud Hendriks en Dr. Ike Kamphof.De lezing vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig. 

November

Dialogen rond dementie: 'Gezamenlijke besluitvorming over diagnostiek van dementie'

Woensdag 27 November / 19.00 - 20.30 uur / Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog op woensdag 27 november heeft als thema: 'Gezamenlijke besluitvorming over diagnostiek van dementie in de huisartsenpraktijk – ervaringen uit de praktijk en wetenschap'. Gastsprekers zijn Prof. dr. Job Metsemakers, drs. Julia Frijling en drs. Nadine Appelmans.

De lezing vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+. De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig.