NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Kerst- en nieuwjaarsgroet

Het team van Mantelzorg Limburg wenst u hele warme, gezellige kerstdagen en een heel liefdevol, gezond en gelukkig nieuw jaar.

lees meer

Uitleg zorgwetten

Wilt u graag uitleg over verschillende wetten bij zorg- en ondersteuning thuis?

Klik dan op onderstaande link voor een duidelijk overzicht.

lees meer

Wat doen zorgverzekeraars voor mantelzorgers in 2023?

Inmiddels zijn de premies en vergoedingen van de zorgverzekeringen 2023 bekend. Het is belangrijk om goed naar uw polis te kijken. Wellicht verwacht u dat u in 2023 meer zorg nodig heeft. Ook als uw zorgbehoefte niet verandert is het goed om op de hoogte te zijn van uw polis.

lees meer

Terugkijktip! In de zorgjungle – Human

De verzorgingsstaat is niet meer. Zelfredzaamheid en zorgen voor je naaste is nu de norm. Maar hoe regel je die zorg? Bij welk loket vind je hulp? 

lees meer

De Onvergetelijke Kookclub

Alzheimer Nederland, RestoVanHarte en de Nationale Postcode Loterij organiseren de Onvergetelijke Kookclub.

lees meer

Attentie mantelzorgers goed ontvangen

Ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg heeft Steunpunt Mantelzorg Zuid er dit jaar voor gekozen om alle ingeschreven mantelzorgers een aardigheidje te sturen uit respect en waardering voor alle zorg die zij veelal dagelijks bieden.

Vanwege corona is afgezien van een grootser gebaar, maar het plan is om dit in juni volgend jaar alsnog te laten plaatsvinden. Wel is zoals elk jaar in de bestaande groepen extra aandacht besteed aan deze nationale dag.

lees meer