NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Beter thuis met Dementie

Beter Thuis met Dementie is een cursus voor mantelzorgers met een partner met dementie op een vakantielocatie. Terwijl u met uw partner en nog maximaal vijf andere koppels van maandag tot vrijdag logeert in een bed & breakfast in Gouderak leert u tijdens deze cursus alles over het zorgen voor en leven met iemand met dementie. 
 

lees meer

Aandacht, zorg en nabijheid in de laatste levensfase

Een team van 10 betrokken en deskundige vrijwilligers van het steunpunt biedt aanvullende ondersteuning in de laatste levensfase van mensen. De vrijwilligers bieden extra aandacht, warmte en nabijheid in deze periode van intensieve zorg en verlichten op die manier even de taken van de mantelzorger. Dit alles in samenwerking met de professionele zorgverlener. We noemen dit Vrijwillige Palliatieve Thuis Zorg (VPTZ). De vraag is vaak urgent en deze vrijwilligers zijn doorgaans binnen enkele dagen beschikbaar.

lees meer

Dialogen rond dementie

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie, interessante lezingen door inhoudsdeskundige gastsprekers. Lees hier meer over de thema's.

lees meer

Vind de balans

Ook als mantelzorger wil je je leven gewoon leven. Een zorgsituatie zet die wens soms onder druk. En omdat mantelzorg vaak als vanzelfsprekend verleend wordt, sta je er daarom niet bij stil. Tegelijkertijd is bekend dat mantelzorg stapsgewijs meer wordt en veel mantelzorgers pas om hulp vragen als het eigenlijk al te veel is geworden.

lees meer

Welkom bij @ease, zij luisteren graag

Gaat het effe niet zo lekker? Zit je ergens mee? Wil je gewoon even je verhaal kwijt?
Wist je dat 4 van de 5 jongeren zich niet écht gehoord voelt als het lichamelijke, mentaal of sociaal minder goed gaat? Bij @ease geloven ze dat het anders kan. Praten over je zorgen (zonder verplichtingen) helpt om je sterker te voelen. Bij @ease staat een team van jonge vrijwilligers en professionals klaar om naar jouw verhaal te luisteren (als het nodig is) en je te helpen de juiste zorg buiten @ease te vinden.

lees meer

Workshop: Je hoeft het niet in de je 'eentje' te doen

Op donderdag 31 mei jl. hebben MEE Zuid-Limburg, Trajekt en Steunpunt Mantelzorg Zuid  een workshop verzorgd voor de vrijwilligers van Steunpunt Mantelzorg Zuid en Trajekt. De ochtend stond in het teken van het versterken van het netwerk van de cliënt. De vraag die centraal stond was: “Hoe kun je de talenten en de wensen van de cliënt in kaart brengen en hem/haar helpen dit om te zetten in actie?”

lees meer