NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Wist u dat...?

  • Het steunpunt weer groepsactiviteiten op locatie organiseert?
  • Er naast de vaste bijeenkomsten ook een aantal mooie themabijeenkomsten staan gepland?
  • In augustus voor het eerst de cursus Omgaan met NAH wordt gegeven?
  • Er een nieuwe training is ontwikkeld 'Verhoog je veerkracht' waarvoor zich al veel mantelzorgers hebben ingeschreven?
  • Alle activiteiten hier zijn terug te vinden op de website?
  • Ook in de plaatselijke bladen en op de diverse gemeentepagina’s regelmatig berichten worden geplaatst over de activiteiten die wij organiseren?
  • U voor informatie en aanmelding niet alleen op onze website terecht kunt maar dat u ons ook gewoon even kunt bellen via 043-3215046?
lees meer

Financiële mogelijkheden voor mantelzorgers

Heeft u de themabijeenkomst 'Financiële mogelijkheden voor mantelzorgers' van Sonja Stevens, mantelzorgmakelaar gemist? Hier vindt u de presentatie die zij gebruikt heeft. 

lees meer

Als je voor een ander zorgt, zorg je ook voor jezelf

De afgelopen maanden heeft Lin Haane, student aan de opleiding Communicatie en Multi Media Design in Maastricht, hard gewerkt aan haar afstudeerproject bij Steunpunt Mantelzorg Zuid. Zij heeft een film gemaakt met Huub Beckers, vrijwilliger bij het steunpunt, in de hoofdrol.

lees meer

Hallo...wij zijn de VAR! Maak kennis met Henk Marell

In de reeks 'Hallo...wij zijn de VAR' maken we kennis met Henk Marell. Hij is lid van de Vrijwilligersadviesraad sinds 2018. De VAR behartigt de belangen van alle, bij het steunpunt ingeschreven, vrijwilligers. 


 

lees meer

Checklist 'Opname in een verpleeghuis'

Een opname in een verpleeghuis van uw naaste is ingrijpend. Er komen heel wat praktische en emotionele zaken bij kijken. Een goede voorbereiding helpt om de overgang naar deze nieuwe woonplek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bij deze voorbereiding kunt u de checklist 'Opname in een verpleeghuis' wellicht goed gebruiken.

lees meer

Presentatie mantelzorgmakelaar over de Wmo

Mantelzorgmakelaar Sonja Stevens heeft onlangs een informatieve bijeenkomst verzorgt voor mantelzorgers over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Heeft u deze bijeenkomst gemist? Hier kunt u haar presentatie inzien.

lees meer