NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Wij zoeken een nieuwe collega!

In verband met het aanvaarden van een andere functie binnen onze organisatie door een van de coördinatoren, zoeken we per direct een enthousiaste en betrokken Coördinator Intensieve Vrijwilligerszorg. 

De coördinator ontwikkelt (mede) het vrijwilligersbeleid en voert dit uit. De coördinatie omvat de werving en selectie, de deskundigheidsbevordering en de persoonlijke ondersteuning van de vrijwilligers met als doel te komen tot een doelgerichte inzet, continuïteit en kwaliteit van de intensieve vrijwilligerszorg bij mensen thuis. Tegelijkertijd is de coördinator de motor die zich actief inzet voor de ontwikkeling van een actueel en innovatief aanbod van activiteiten en diensten op het gebied van de intensieve vrijwilligerszorg.

Het betreft een aanstelling voor 24 uur per week. 

lees meer

Vitaal ouder worden, wie wil dat niet?

Zaterdag 14 september wordt in de Stip het evenement 'Vitaal Ouder Worden' georganiseerd. Het is een markt waar u kunt kennismaken met organisaties en verenigingen uit de gemeente Meerssen die eraan bij kunnen dragen dat u gezond ouder wordt.

lees meer

Zorgen voor een naaste met Parkinson

Als je zorgt voor een naast met Parkinson krijg je vaak te maken met een steeds grotere afhankelijkheid. Hoe ga je daarmee om? Samen bespreken we dit onderwerp.

Wo 25 Sept | 14.00 - 15.30 uur | Buurtcentrum Nieuwdorp| Bergènkensraat 1 | Stein

Meer informatie en aanmelding:
Steunpunt Mantelzorg Zuid | 043-3215046 | info@mantelzorgzuid.nl | programma
 

Geslaagde zomerontmoeting mantelzorgers

Woensdag 31 juli werden mantelzorgers in Vaals getrakteerd op een gezellige zomeractiviteit. Deze keer geen mooie wandeling maar werden de hersenen uitgedaagd tijdens een gezellige quiz. De vragen testten de algemene kennis van de deelnemers. Iedere ronde kon men kiezen uit diverse categorieën. De ene vraag was iets gemakkelijker dan de andere. De categorie ‘Eten en drinken’ was zeer populair, ‘Vervoer’ duidelijk minder. Er werd flink gelachen én gediscussieerd. Kortom; alle ingrediënten voor een heerlijk ontspannen én zorgeloze middag waren aanwezig.

We kijken terug op een geslaagde middag voor de mantelzorgers uit Vaals!

Ouders voor Ouders: Zorg en Onderwijs

Als ouders van schoolgaande kinderen heb je te maken verwachtingen. Verwachtingen van wat de school voor je kind doet en verwachtingen van wat je kind in zijn of haar mars heeft. 

Wat nu als het niet soepel loopt op school?

lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Gea Meppelink

Daar zit ze, deze struise dame uit het hoge noorden, klaar voor het interview. Telg uit een gezin van twaalf. Jubilaris bij het steunpunt in verschillende rollen en daarnaast ook nog actief als vrijwilliger bij andere organisaties. Een dame met een verhaal. 

lees meer