NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

'Mantelzorgboom' geplant in Stein

Vrijdag 8 november is in het Omphaliuspark de ‘Mantelzorgboom’ geplant. Het planten gebeurde onder een strakblauwe hemel, 2 dagen voor de officiële Dag van de Mantelzorg. De boom verwijst naar de eretitel 'Meest mantelzorgvriendelijke gemeente van Limburg in 2019', die het Platform Mantelzorg Limburg heeft toegekend aan de Gemeente Stein. Lees in de nieuwsbrief van Platform Mantelzorg Limburg de hele reportage. 

Maastricht eert mantelzorgers en hun ondersteuners

Zondag 10 november was het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Om mantelzorg en mantelzorgers onder de aandacht te brengen heeft de afgelopen dagen daarom een aantal activiteiten plaatsgevonden, waaronder vandaag (13 november) het mini-symposium ‘Mantelzorg en Werk’. Tijdens dit symposium werd de eerste Maastrichtse Mantelzorgaward uitgereikt.

lees meer

Kenniswerkplaats zoekt mantelzorgers en beroepskrachten

Thema Kenniswerkplaats van 27 november 2019: 
Palliatieve zorg in relatie tot wilsbekwaamheid bij mensen met dementie dan wel de ziekte van Alzheimer.

Voor deze kenniswerkplaats zijn de organisatoren op zoek naar patiënten en mantelzorgers die te maken hebben met dementie/ziekte van Alzheimer en nadenken over de eindigheid van het leven. Daarnaast nodigen zij ook beroepsbeoefenaren uit die in aanraking komen/gekomen zijn met mensen met dementie/ziekte van Alzheimer en hun mantelzorger(s) met vragen rondom het levenseinde. 

De bijeenkomst start om 16.30 uur en duurt tot 19.30 uur. 
Klik hier voor meer informatie over het programma van 14 november. 
Algemene informatie over de Kenniswerkplaats vindt u hier. 

Volg jij ons al op Instagram?

Sinds een tijdje zijn wij namelijk ook daar te vinden! Jij kunt ons volgen via @steunpuntmantelzorgzuid.

Inspiratie en meer..,
Volg jij ons, dan krijg jij als eerste de meest actuele nieuwtjes, vrijwilligersvacatures, impressies van vrijwilligersactiviteiten en de agenda voor mantelzorgers te zien. Maar ook een kijkje achter de schermen bij het steunpunt. Wie werken er? en Waar zijn de vrijwilligers mee bezig? Claire Coenegracht, vrijwilliger bij het steunpunt, maakt hier mooie items en sfeerbeelden van.

Wil jij van al deze leuke dingen op de hoogte blijven? Volg ons dan snel, want dat wil je toch niet missen? Je kunt ons vinden op Instagram via @steunpuntmantelzorgzuid.

Vrijwilliger in beeld: Anneloes, vrijwilliger met een missie!

Anneloes staat al op me te wachten. We hebben afgesproken bij de Nachtegaal, de uitspanning waar haar Mindfulness wandelingen vaak van start gaan. Lange vlecht, blij gezicht en een en al aandacht voor wat er om haar heen gebeurt; een boeiende vrouw.

lees meer

Alzheimercafé Maastricht zoekt gespreksleider

Voor het Alzheimer Café Maastricht zijn we per 1 januari 2020 op zoek naar een gespreksleider. Wil jij een steentje bijdragen aan het ondersteunen van mensen met dementie en hun mantelzorgers? Als gespreksleider in het Alzheimer Café ben je het vaste gezicht van het café en ben je de regisseur van de avond. Samen met het team van vrijwilligers en professionals zorg je voor een veilige en prettige sfeer waarin mensen zich op hun gemak voelen.

lees meer