NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Van de hoop een deugd maken

Een bijzondere theatervoorstelling van de Toon Hermans Huizen over Hoop, Hopeloosheid en Wanhoop in de (palliatieve) zorg. 

lees meer

Alzheimercafé Vaals goed van start!

De eerste bijeenkomst in zorgcentrum Langedael van Alzheimer café Vaals was een succes. Op 21 maart konden de vrijwilligers van het café 25 bezoekers verwelkomen. Het openingswoord en een toelichting over het thema van die dag werd gedaan door Lilian Frusch, mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Zuid.

lees meer

Oproep: Help ons aan informatie!

Zorg jij thuis (mee) voor een langdurig en/of ernstig zieke ouder of broer(tje)/zus(je)? Denk bijvoorbeeld aan een spierziekte of een verstandelijke beperking. Dan ben jij jonge mantelzorger. Ben je tussen de 15 en 26 jaar oud? Dan hebben we jouw hulp nodig bij de ontwikkeling van digitale ondersteuning voor jonge mantelzorgers. 

lees meer

In2Yourplace 30e partner van de Academie Informele Zorg

We zijn ontzettend blij dat we 'In2Yourplace' als 30e partner van de Academie Informele Zorg (AIZ) mogen verwelkomen. 

In2yourplace zet zich in voor jongeren met een kwetsbaarheid op verschillende gebieden. Een kwetsbaarheid vaak b.v. ontstaan door traumatische ervaringen, verlies en/of psychiatrische problematiek. Ook jongeren met een lvb voelen zich er vaak goed thuis. Het is een voor, -door en met jongerenproject. 

lees meer

Onthulling Zonnebloemauto Maastricht 17 april

Eropuit gaan is ontzettend belangrijk. Dit is voor mensen met een lichamelijke beperking echter niet vanzelfsprekend. Vaak zijn ze afhankelijk van instanties en andere mensen. De Zonnebloem bedacht een oplossing: de Zonnebloemauto. Dit is een aangepaste rolstoelauto die door heel Nederland te huur is. Vanaf 17 april 2018 dus ook in Maastricht.

lees meer

Vrijwilliger. Iets voor jou?

Wil je als vrijwilliger iets betekenen voor een ander? Nieuwe ervaringen opdoen? Meer weten over jouw mogelijkheden? Of wil je misschien algemene informatie over vrijwilligerswerk? Dan ben je van harte welkom op de informatiemarkt over vrijwilligerswerk op dinsdag 8 mei van 16.00 tot 20.00 uur in Centre Ceramique aan de Avenue Ceramique 50, 6221 KV te Maastricht.

lees meer