NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Workshop: Je hoeft het niet in de je 'eentje' te doen

Op donderdag 31 mei jl. hebben MEE Zuid-Limburg, Trajekt en Steunpunt Mantelzorg Zuid  een workshop verzorgd voor de vrijwilligers van Steunpunt Mantelzorg Zuid en Trajekt. De ochtend stond in het teken van het versterken van het netwerk van de cliënt. De vraag die centraal stond was: “Hoe kun je de talenten en de wensen van de cliënt in kaart brengen en hem/haar helpen dit om te zetten in actie?”

lees meer

Expositie Schilders van Kunsthuis Lixhe bij steunpunt

Momenteel kunt u schilderijen bewonderen van Els Sengers, Huub Heuts en Annemie Courtens, Schilders van Kunsthuis Lixhe (B) bij het steunpunt. Zij passen diverse schildertechnieken, materialen en gelaagdheid toe. Soms met humor. U kunt de expositie bezoeken tijdens kantooruren (ma-do van 8.30 tot 17.00 uur en vrij van 8.30 tot 12.30 uur). 

Alzheimercafé Vaals goed van start!

De eerste bijeenkomst in zorgcentrum Langedael van Alzheimer café Vaals was een succes. Op 21 maart konden de vrijwilligers van het café 25 bezoekers verwelkomen. Het openingswoord en een toelichting over het thema van die dag werd gedaan door Lilian Frusch, mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Zuid.

lees meer

Oproep: Help ons aan informatie!

Zorg jij thuis (mee) voor een langdurig en/of ernstig zieke ouder of broer(tje)/zus(je)? Denk bijvoorbeeld aan een spierziekte of een verstandelijke beperking. Dan ben jij jonge mantelzorger. Ben je tussen de 15 en 26 jaar oud? Dan hebben we jouw hulp nodig bij de ontwikkeling van digitale ondersteuning voor jonge mantelzorgers. 

lees meer

In2Yourplace 30e partner van de Academie Informele Zorg

We zijn ontzettend blij dat we 'In2Yourplace' als 30e partner van de Academie Informele Zorg (AIZ) mogen verwelkomen. 

In2yourplace zet zich in voor jongeren met een kwetsbaarheid op verschillende gebieden. Een kwetsbaarheid vaak b.v. ontstaan door traumatische ervaringen, verlies en/of psychiatrische problematiek. Ook jongeren met een lvb voelen zich er vaak goed thuis. Het is een voor, -door en met jongerenproject. 

lees meer

Onthulling Zonnebloemauto Maastricht 17 april

Eropuit gaan is ontzettend belangrijk. Dit is voor mensen met een lichamelijke beperking echter niet vanzelfsprekend. Vaak zijn ze afhankelijk van instanties en andere mensen. De Zonnebloem bedacht een oplossing: de Zonnebloemauto. Dit is een aangepaste rolstoelauto die door heel Nederland te huur is. Vanaf 17 april 2018 dus ook in Maastricht.

lees meer