NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Vrijwilliger in Beeld: Huub Beckers

Huub komt binnen met twee dikke groene ordners “Heb m'n archief meegenomen” en een bloemstukje “uit de tuin, voor jullie". Dit tekent Huub, zorgvuldig en altijd attent! We hebben een afspraak voor een interview over het werk als vrijwilliger in de palliatieve terminale zorg. Maar met het aanleveren van dit persoonlijke archief krijgt het artikel ook een mooi historisch tintje.

lees meer

Vrijwilligers voor ziekenbegeleiding

Bij Steunpunt Mantelzorg Zuid kunnen mantelzorgers of verwijzers een vrijwilliger aanvragen voor iemand die niet goed op eigen kracht een ziekenhuis, tandarts of andere hulpverlener kan bezoeken. De vrijwilliger biedt, naast emotionele steun, een luisterend oor en een helpende hand. Aan de hulp van een vrijwilliger zijn geen kosten verbonden.

Wilma Gubbels, vrijwilliger ziekenbegeleiding aan het woord: kijk hier het filmpje. 
Om een vrijwilliger aan te vragen en aanvullende voorwaarden te lezen, klik hier.

Tanja Goessen in gesprek met Odet Stapel

Onlangs was Tanja Goessen, consulent Jonge Mantelzorgers van Steunpunt Mantelzorg Zuid, in gesprek met Odet Stapel, auteur van het boek 'Een kind met kansen' over leven met Levend Verlies. Lees hier het resultaat. 

lees meer

Vacature Consulent Jonge Mantelzorgers

In verband met uitbreiding van ons team zoeken wij een consulent jonge mantelzorgers, specifiek voor de gemeente Stein. Taken zijn o.a. het organiseren van lotgenotenactiviteiten voor de doelgroep, het geven van voorlichtingen en trainingen, het bieden van individuele ondersteuning aan jonge mantelzorgers en hun gezin/verzorgers, en het zorgdragen voor optimalisatie van de ondersteuning van jonge mantelzorgers in de gemeente Stein.

lees meer

Steunpunt op zoek naar nieuwe locatie

Wellicht heeft u de affiches 'Te huur' al op de ramen van ons kantoor aan de Sphinxlunet gezien. Om verwarring te voorkomen: We stoppen niet met onze dienstverlening maar zijn op zoek naar een nieuwe kantoorruimte. Wordt vervolgd!

En wie vraagt aan de mantelzorger hoe het met hem gaat?

Deze tweedaagse training is specifiek ontwikkeld voor mantelzorgers die zorgdragen voor iemand met een hersenbeschadiging (Niet Aangeboren Hersenletsel). 

‘Mantelzorger zijn brengt een groot verantwoordelijkheidsgevoel met zich mee. Het vraagt veel van je, hoe graag je de zorg voor de ander ook op je neemt.’ (Valerie, trainer en mantelzorger)

lees meer