NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Heb jij dat ook?

Op dinsdagmiddag 29 september kwam er een tiental deelnemers voor de bijeenkomst 'Goed Slapen' bijeen in het Wielderhoes in Wijlre.

Inleider Aline Kruit inventariseerde de slaapproblemen waar de deelnemers last van hadden.  Piekeren, overgevoeligheid voor geluiden/licht, angst (voor het niet slapen, uit het verleden, voor de toekomst) werden het meest genoemd. Iedereen werd uitgenodigd een cijfer van 1 tot 10 aan de slaap te koppelen. Ik gaf mijn slaap een 3!

lees meer

Checklist 'Opname in een verpleeghuis'

Een opname in een verpleeghuis van uw naaste is ingrijpend. Er komen heel wat praktische en emotionele zaken bij kijken. Een goede voorbereiding helpt om de overgang naar deze nieuwe woonplek zo soepel mogelijk te laten verlopen. Bij deze voorbereiding kunt u de checklist 'Opname in een verpleeghuis' wellicht goed gebruiken.

lees meer

Zeg het maar...Tycho Gielen (jonge mantelzorger)

Tycho Gielen is twaalf jaar, zit in de brugklas van het Sophianum en speelt klarinet. En tussen de bedrijven door is hij ook nog mantelzorger voor zijn moeder Ulrike. Lees meer over Tycho en zijn moeder in het mooie interview in De Limburger. 

lees meer

Fysieke bijeenkomsten Alzheimercafé Elsloo geannuleerd

Helaas zijn we genoodzaakt om in verband met de aangescherpte corona-maatregelen de fysieke bijeenkomsten van het Alzheimercafé Elsloo voorlopig niet door te laten gaan. Dit betekent dat de bijeenkomst van dinsdagavond 6 oktober is geannuleerd. De thema's worden wel weer online besproken en opgenomen i.s.m. de regionale omroep. 

Gezellige kunstenmaker gezocht!

Ben jij een sympathieke, creatieve persoonlijkheid en heb je 2 uurtjes per week tijd? Ria zou het heel leuk vinden om één keer per week samen met jou iets te ondernemen. Een kop koffiedrinken, knutselen of een andere creatieve bezigheid. Ria kijkt naar je uit!

Wil jij iets voor Ria betekenen? Neem dan contact op met Rianne of Monique, vrijwilligerscoördinatoren, via 043 - 321 5 046 of per mail info@mantelzorgzuid.nl.  

Lieve grapjas gezocht!

Jeroen is een leuke, enthousiaste, actieve man van 60 jaar die er graag op uittrekt. Door zijn licht verstandelijke beperking kan dit niet alleen en heeft hij een maatje nodig. Ben jij een spontane persoonlijkheid die zin heeft in een middag met humor? Dan ben je bij Jeroen aan het juiste adres.

Wil jij iets voor Jeroen betekenen? Neem dan contact op met Rianne of Monique, vrijwilligerscoördinatoren, via 043 - 321 5 046 of per mail info@mantelzorgzuid.nl.