NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Gratis vervoer naar vaccinatie locatie voor 70+

Ouderen vanaf 70 jaar zonder Omnibuzz pas worden gratis vervoerd naar de locatie waar ze gevaccineerd worden tegen corona. Dat hebben de 30 deelnemende gemeenten aan de GR Omnibuzz vrijdag besloten. Dit gratis vervoer geldt bij de eerste en de tweede vaccinatie (indien van toepassing).

lees meer

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Math

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier deel 8 van onze rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Math. Hij is mantelzorger van zijn vriendin. Zij heeft Alzheimer.

Als je iets echt wilt…..

Mijn naam is Math Schepers en ik ben in Stein geboren en getogen. Na 45 jaar ben ik weer in Stein komen wonen om te zorgen voor mijn vriendin die op haar 58ste Alzheimer kreeg. Dat is nu vier jaar geleden. Ze begon van alles te vergeten op haar werk, waar ze zelf zorgde voor mensen met dementie. Ze weet dus wat haar te wachten staat.
 

lees meer

E-learning 'Je ziet het niet'

Een niet-zichtbare beperking: hoe herkent u dit en hoe kunt u hier rekening mee houden? De expertisenetwerken Amsterdam ontwikkelden met ondersteuning van SIGRA en in samenwerking met de Gemeente Amsterdam de gratis e-learning Niet zichtbare beperkingen.

lees meer

Kanjers gezocht om mantelzorgers bij te staan

Hallo lieve en maatschappelijk betrokken mensen uit Meerssen en Valkenburg! Wat fijn dat jij erover denkt om je in te zetten voor je medemens. Misschien is het helpen van mantelzorgers iets voor jou?

lees meer

MantelzorgBalans; voor mantelzorgers van mensen in de laatste levensfase

Bent u mantelzorger voor een naaste die palliatief behandeld wordt en dus niet meer kan genezen? Voelt u zich hierdoor (zwaar)belast? Het platform MantelzorgBalans is gemaakt samen met mantelzorgers en experts en is erop gericht u als mantelzorger te ondersteunen bij het maken van keuzes en het voeren van uw eigen regie.

lees meer

Extra aandacht en zorg in de laatste levensfase

Een vrijwilliger palliatieve terminale zorg (VPTZ-vrijwilliger) van Steunpunt Mantelzorg Zuid verlicht de taken van mantelzorgers woonachtig in de gemeenten Maastricht, Valkenburg aan de Geul en Meerssen, die zorgen voor een naaste in de laatste levensfase. De vrijwilliger vult datgene aan wat u als partner, familielid of vriend voor uw naaste doet en werkt hierin samen met de professionele zorg.

lees meer