NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Handige zeeman gezocht!

Paul is graag bezig met het bouwen van modelboten en vindt het heerlijk om te wandelen. Heb jij tijd om één keer per week met Paul te hobbyen of een stukje te wandelen?

Wil jij iets voor Paul betekenen? Neem dan contact op met Rianne of Monique, vrijwilligerscoördinatoren, via 043 - 321 5 046 of per mail info@mantelzorgzuid.nl.  

Genoeg redenen om vrijwilliger te worden!

Je doet iets goeds voor de mantelzorgers en hun naasten. Je ontmoet nieuwe mensen, andere culturen. Het is een waardevolle aanvulling op je curriculum vitae. Je leert jezelf beter kennen. Je ziet bijzondere situaties. Je geniet meer van de kleine dingen in het leven. Je investeert in je eigen gezondheid, want vrijwilligers geven vaker aan zich gelukkig te voelen. En ga zo maar door… Dus niet langer twijfelen.

lees meer

Extra aandacht en zorg in de laatste levensfase

Een vrijwilliger palliatieve terminale zorg (VPTZ-vrijwilliger) van Steunpunt Mantelzorg Zuid verlicht de taken van de mantelzorger. De vrijwilliger vult datgene aan wat de partner, familielid of vriend voor zijn of haar naaste doet en werkt hierin samen met de professionele zorg.

lees meer

In gesprek met Ria en Jasmijn: de oudste en jongste vrijwilliger

Op dinsdag 8 september schuif ik, Rianne Ampts, vrijwilligerscoördinator bij Steunpunt Mantelzorg Zuid, aan tafel bij Ria en Jasmijn. We zijn bij Ria thuis en zij zet eerst de thee en koekjes klaar alvorens we beginnen met het interview. “Ik schrok wel even, ik ben dus de oudste vrijwilliger”, zegt Ria lachend. “En zij de jongste”. Ria wijst naar Jasmijn. En dat klopt helemaal. Ik ga vandaag in gesprek met de oudste (85 jaar) en de jongste (19) van de bij het steunpunt ingeschreven vrijwilligers.

lees meer

Vrijwilligers voelen zich gelukkiger!

Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geven vrijwilligers vaker aan gelukkig te zijn dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen.

lees meer

Positieve Gezondheid voor mantelzorgers 

Hallo toegewijde mantelzorger...hoe gaat het nu echt met jou? 

Als mantelzorger ben je veel bezig met zorgen voor je dierbare naaste; je zorgt uit liefde en toewijding en ook al heb je niet vrijwillig voor deze situatie gekozen, je vindt het gewoon vanzelfsprekend. Je rolt er als het ware in, je handelt vanuit je hart, naar eer en geweten en je maakt er het beste van. 
 

lees meer