NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Mantelzorg en avondklok; nieuws overheid

Het Kabinet stelt voor binnen enkele dagen een avondklok in te stellen. Op deze pagina kunt u het laatste nieuws volgen en stelt de overheid t.z.t. de benodigde formulieren beschikbaar. 

Corona-vaccinatie voor (mantel)zorgverleners vanuit PGB

Alle mantelzorgers die vanuit een Persoonsgebonden Budget (mantel)zorg bieden aan hun naasten kunnen vanaf februari een vaccin krijgen. Nadere berichtgeving over deze vaccinatie ontvangt je naaste van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Wanneer dit zal zijn, is nu nog niet bekend.

Voor mantelzorgers met een overeenkomst uit de Zorgverzekeringswet, waarbij de administratie niet via de SVB loopt, wordt nog gezocht naar een oplossing.

https://www.svb.nl/nl/pgb/nieuws-coronavirus/coronavaccinatie-zorgverleners

Ondersteuning voor mantelzorgers van (post-) Covid patiënten

Een hevig ziekteproces door Covid-19 raakt niet alleen de patiënt, maar ook de mensen om hem of haar heen. Het is een onzekere, zeer stressvolle periode, die versterkt wordt door de beperkingen in het contact met de patiënt. Na ontslag uit het ziekenhuis of tijdens het herstel thuis of in de revalidatiekliniek, kan de patiënt nog geruime tijd last hebben van restverschijnselen zoals extreme vermoeidheid, hoofdpijn, pijn op de borst en geheugenverlies.

lees meer

Hallo...wij zijn de VAR! Maak kennis met Paul Schols

In de reeks 'Hallo...wij zijn de VAR' maken we kennis met Paul Schols. Hij is lid van de Vrijwilligersadviesraad sinds 2018. De VAR behartigt de belangen van alle, bij het steunpunt ingeschreven, vrijwilligers. 

Paul vertelt hoe hij bij het steunpunt begonnen is en waarom hij het contact tussen de leden van de VAR en de overige vrijwilligers zo belangrijk vindt. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder...

lees meer

Dag van de Mantelzorg 2020; een teken van waardering!

Gertie de Veen, directeur
Namens het team en de vrijwilligers van
Steunpunt Mantelzorg Zuid

Vrijwilligers gezocht in Meerssen, Valkenburg en Gulpen

We hebben een aantal hulpvragen open staan voor de gemeenten Meerssen, Valkenburg en Gulpen-Wittem. Wij zijn op zoek naar mensen die in deze gemeenten willen worden ingezet als vrijwilliger.

lees meer