NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Hallo...wij zijn de VAR! Maak kennis met Paul Schols

In de reeks 'Hallo...wij zijn de VAR' maken we kennis met Paul Schols. Hij is lid van de Vrijwilligersadviesraad sinds 2018. De VAR behartigt de belangen van alle, bij het steunpunt ingeschreven, vrijwilligers. 

Paul vertelt hoe hij bij het steunpunt begonnen is en waarom hij het contact tussen de leden van de VAR en de overige vrijwilligers zo belangrijk vindt. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder...

lees meer

Dag van de Mantelzorg 2020; een teken van waardering!

Gertie de Veen, directeur
Namens het team en de vrijwilligers van
Steunpunt Mantelzorg Zuid

Vrijwilligers gezocht in Meerssen, Valkenburg en Gulpen

We hebben een aantal hulpvragen open staan voor de gemeenten Meerssen, Valkenburg en Gulpen-Wittem. Wij zijn op zoek naar mensen die in deze gemeenten willen worden ingezet als vrijwilliger.

lees meer

Pakket beschermende middelen voor mantelzorgers

Ben je mantelzorger van iemand die thuis intensieve zorg nodig heeft? En is degene (mogelijk) besmet met corona? Dan kun je op recept van je huisarts of GGD via de apotheek beschermende materialen krijgen. Dit kan als 1,5 meter afstand houden bij de verzorging en verpleging niet mogelijk is.

Hoe dit werkt kun je lezen op de website van MantelzorgNL

lees meer

Wist je dat...afsluiting project JMZ

Wist je dat we achter de schermen heel hard werken aan de afsluiting van een tof project voor jonge mantelzorgers in het voortgezet onderwijs? Voor nu alvast een tipje van de sluier via deze foto...

E-learning 'Dementie op jonge leeftijd'

Speciaal voor mantelzorgers van jonge mensen met dementie biedt Alzheimer Nederland een gratis online training aan op dementie.nl. De training ‘Dementie op jonge leeftijd’ behandelt het hele ziekteproces en sluit aan op de behoefte aan meer informatie, praktische tips en oplossingen van naasten van jonge mensen met dementie.

Deskundigen prof. dr. Marjolein de Vugt (Alzheimer Centrum Limburg en Restaurant Misverstand) en dr. Christian Bakker (Radboud UMC) komen aan het woord in de training. Ze leggen in video’s veel uit over de verschillende thema’s. Mantelzorgers vertellen over hun eigen ervaringen en je krijgt praktische tips die je helpen in de dagelijkse zorg. 

lees meer