NIEUWS VOOR PROFESSIONALS!

Wat een geluk dat jij er bent (1): Hoe klein heel groot kan zijn!

Het begon allemaal vorig jaar. Toen ik mijn man verloor aan kanker. Na jaren van zorg had ik tijd om na te denken over de afgelopen jaren. Veel emoties zijn de revue gepasseerd verdriet en angst maar ook blijdschap en dankbaarheid. Dankbaar voor alle mensen die er in deze moeilijke periode voor ons waren.

lees meer

Jolien zoekt een vrijwilliger voor haar opa

De opa van Jolien heeft de ziekte van Parkinson. Hij houdt van wandelen, maar kan dit nu niet meer goed alleen.Heb jij tijd om samen met de opa van Jolien één keer per week een uurtje te wandelen? Bel ons voor een oriënterend gesprek 043-321 5046 of mail, info@mantelzorgzuid.nl.

Breinlijn: vanaf 12 mei actief in meerdere regio’s

Heeft u of uw naaste hersenletsel? Of ontmoet u in uw vriendenkring of beroepsmatig mensen met hersenletsel? In Nederland helpt Breinlijn u vanaf 12 mei de weg te vinden naar passende ondersteuning. De gratis hulpdienst is online en telefonisch bereikbaar via www.breinlijn.nl of 085 - 225 0244.

lees meer

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Peter en Irene

Omdat een huisbezoek in deze Corona-tijd niet mogelijk is, ontstaan er bij Steunpunt Mantelzorg Zuid allerlei nieuwe initiatieven om mantelzorgers te ondersteunen. Het geven van aandacht en er zijn voor de ander is belangrijk, zeker in deze tijd. Een van de nieuwe initiatieven is het weergeven van de ervaringsverhalen van mantelzorgers en hun naasten in tijden van Corona.

lees meer

Een woord van dank aan onze vrijwilligers

Een mooi gedicht, een dankjewel speciaal voor onze vrijwilligers die zich, ook in deze corona-tijd, met veel enthousiasme inzetten voor de mantelzorgers en hun verzorgden. 

Beweeginspiratie voor kind en ouder

Nu scholen nog gesloten zijn vanwege het corona-virus, zijn kinderen genoodzaakt om al hun schoolactiviteiten thuis voort te zetten. Naast rekenen, lezen en puzzelen, horen sporten en spelen óók bij een reguliere schooldag. Omdat het voor ouders niet altijd makkelijk is om zomaar de frequentie van beweging op peil te houden van je kind, ontwikkelde Maastricht Sport ‘Thuis in Beweging’: de dagelijkse portie beweeginspiratie voor kind en ouder, gewoon thuis!

Voor meer informatie:
https://www.maastrichtsport.nl/maastricht-sport/maastricht-sport-verbindt/thuis-in-beweging

lees meer