« Terug naar overzicht

Thema: Levend verlies bij dementie

Datum van
12.10.2021
Datum tot
12.10.2021
Tijd
19.00 - 21.00 uur
Dagen
Alle dagen
Waar
Trefcentrum Wittevrouwenveld | Edisonstraat 4 | Maastricht

Met het stellen van de diagnose dementie bij uw naaste verandert het leven ingrijpend zowel voor de patiënt als voor u, degene die voor hem of haar gaat zorgen. U moet voortdurend anticiperen op de achteruitgang van de mentale en lichamelijke gezondheid van u naaste. Door dit verlies van gezondheid kunt u, als mantelzorger, gevoelens van rouw en verlies ervaren.

Stilstaan bij deze gevoelens is vaak moeilijk. Je komt hier door de intensieve zorgtaak gewoon niet aan toe. Of het voelt niet legitiem om aandacht te vragen voor de eigen gevoelens of behoeften. U bent immers toch niet ziek? Onderzoek laat echter zien dat praten over dit levend verlies wel degelijk kan helpen bij het leren omgaan met deze gevoelens. 

We gaan in deze bijeenkomst praten over: Hoe ziet zo’n rouwproces eruit? Hoe kan ik het herkennen? Ook ontvangt u handvatten om ermee om te kunnen gaan. Deze bijeenkomst is voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie. Ine Gijpels (casemanager dementie) en Tanja Goessen (mantelzorgconsulent) verzorgen samen deze bijeenkomst.

Meer informatie en aanmelding
Als u vragen heeft over de bijeenkomst, bel of mail gerust met Tanja Goessen via 06-83668180 | t.goessen@mantelzorgzuid.nl. 
Wilt u graag deelnemen? Vul dan onderstaand formulier in of bel 043 -32 50 46. 

Aanmelden mantelzorgactiviteitGeslacht*


Uw rol*