« Terug naar overzicht

Wereld Alzheimer Dag 2022

Datum van
23.09.2022
Datum tot
23.09.2022
Tijd
10.30 - 15.00 uur
Dagen
Vrijdag
Waar
Gemeenschapshuis ‘Oos Heim’, Clermontstraat 10, Margraten

In het kader van Wereld Alzheimer Dag 2022 organiseert Alzheimer Nederland Zuid-Zuidwest-Limburg samen met de Dementieketens in de Westelijke Mijnstreek en Maastricht-Heuvelland op vrijdag 23 september 2022 een dagdeel voor mensen met dementie en hun naasten en vrijwilligers. Het wordt een dag om samen te beleven, te luisteren naar muziek, te dansen, te zingen, te lachen en te praten.

Muziek verwondert, verbaast, emotioneert, brengt herinneringen boven en het verbindt je met anderen. Bewegen is goed voor iedereen en dus ook voor mensen met dementie. Je kunt de dementie niet stoppen maar het lijkt de dementie wel te vertragen. Bewegen is een goed middel om stress kwijt te raken en je lichamelijke en mentale gezondheid te verbeteren. Het verbetert je denkvermogen, vermindert je onrust en het is leuk om samen te doen.

U bent van harte uitgenodigd om samen, onder het genot van een hapje en drankje, te luisteren naar muziek, te dansen, te zingen en herinneringen op te halen aan vroeger. We hopen u te inspireren om ook thuis samen de kracht van muziek en beweging te beleven.

Ook als u in mobiliteit beperkt bent (rolstoel of rollator) kunt u aan de middag deelnemen.

Aanmelden kan telefonisch bij een van de volgende leden van het bestuur van de afdeling Zuid-Zuidwest-Limburg: Bart Vossen, 06 – 57 36 23 61 óf Henk Derks 06 – 27 45 14 61

Aanmelden mantelzorgactiviteitGeslacht*


Uw rol*