Agenda voor Mantelzorgers

November

Dag van de Mantelzorg 2018 in Maastricht

Donderdag 8 November / 14.00 - 16.00 uur / Buurtcentrum De Boeckel, Roserije 410, Maastricht

Donderdag 8 november 2018 vieren we samen de Dag van de Mantelzorg. Een middag speciaal voor u, waar ontspannen en genieten voorop staat! Een teken van waardering en als bedankje voor het feit dat u altijd klaar staat voor uw naaste.

Meer informatie/aanmelding

Dag van de Mantelzorg 2018 in Vaals

Vrijdag 9 November / 14.00 - 16.30 uur / Residentie 't Heemet/ Clarissenstraat 2/ Vaals

Vrijdag 9 november 2018 vieren we samen de Dag van de Mantelzorg. Een middag speciaal voor u, waar ontspannen en genieten voorop staat! Een teken van waardering en als bedankje voor het feit dat u altijd klaar staat voor uw naaste.

Meer informatie/aanmelding

Contactgroep GGZ gemeente Stein

Vrijdag 9 November / 14.00 - 15.30 uur / Buurtcentrum Nieuwdorp| Bergènkensraat 1 (voormalige Don Boscoschool)| Stein

Voor mantelzorgers van mensen met psychische aandoeningen. Deelname aan deze contactgroep biedt u de mogelijkheid ervaringen te delen met mensen die in eenzelfde situatie verkeren. De groep wordt begeleid door een mantelzorgconsulent.

Meer informatie/aanmelding

Dag van de Mantelzorg 2018 in Stein

Zaterdag 10 November / 14.00 - 17.00 uur / Maaslandcentrum I Burg. Maenenstraat 45 I Elsloo

Steunpunt Mantelzorg Zuid nodigt u van harte uit voor een feestelijke bijeenkomst voor mantelzorgers ter ere van de Dag van de Mantelzorg. Een middag die in het teken staat van ont-SPANNEN en ont-MOETEN.

Meer informatie/aanmelding

Contactgroep Ouders voor Ouders Margraten

Dinsdag 13 November / 10.00 - 12.30 uur / Hoenderstraat 21/ Margraten

Contactgroep voor en door ouders/verzorgers van een zorgenkindje met bijvoorbeeld een chronische ziekte, autisme, ADHD, PDD-NOS, etc. Centraal staat ontmoeting, herkenning, steun en ontspanning zonder oordeel van een professional en zonder verplichting. Info: stichtingoudersvoorouders@hotmail.com

Alzheimercafé Stein: De impact op de mantelzorger

Dinsdag 13 November / 19.30 - 21.00 uur / Woonzorgcentrum Moutheuvel/ Heerstraat Centrum 45/ Stein

Dementie heeft een grote impact op het leven van uw naaste, maar zeker ook op dat van u als mantelzorger. In kleine groepjes gaan we met elkaar in gesprek over waar je als mantelzorger tegenaan kunt lopen.

Mantelzorgsalon Valkenburg aan de Geul

Woensdag 14 November / 10.30 - 12.00 uur / Heuvelland bibliotheek/ Berkelplein 99/ Valkenburg aan de Geul

Een maal per maand vindt de mantelzorgsalon plaats in de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem en Stein. U kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Tijdens de salon wordt informatie gegeven over een (actueel) mantelzorgthema. U kunt andere mantelzorgers ontmoeten en uw vragen stellen aan de mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Zuid. U hoeft zich voor deelname niet aan te melden. Loop gewoon eens binnen. 

Mantelzorgsalon Vaals

Woensdag 14 November / 19.00 - 20.30 uur / t Heemet, d’r Inloop / Clarissenstr. 2 / Vaals

Een maal per maand vindt de mantelzorgsalon plaats in de gemeenten Maastricht, Meerssen, Vaals, Gulpen-Wittem en Stein. U kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Tijdens de salon wordt informatie gegeven over een (actueel) mantelzorgthema. U kunt andere mantelzorgers ontmoeten en uw vragen stellen aan de mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Zuid. U hoeft zich voor deelname niet aan te melden. Loop gewoon eens binnen.

Mantelzorgsalon Eijsden-Margraten

Donderdag 15 November / 10.00 - 11.30 uur / Huiskamer, Groenstraat 17, Cadier en Keer

Een maal per maand vindt de mantelzorgsalon plaats in de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Stein. U kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Tijdens de salon wordt informatie gegeven over een (actueel) mantelzorgthema. U kunt andere mantelzorgers ontmoeten en uw vragen stellen aan de mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Zuid. U hoeft zich voor deelname niet aan te melden. Loop gewoon eens binnen. 

Contactgroep Dementie Maastricht

Donderdag 15 November / 10.30 - 12.00 uur / Steunpunt Mantelzorg Zuid / Sphinxlunet 3 / Maastricht

Voor mantelzorgers van mensen met dementie. Deelname aan deze contactgroep biedt u de mogelijkheid ervaringen te delen met mensen die in eenzelfde situatie verkeren. De groep wordt begeleid door een mantelzorgconsulent.

Meer informatie/aanmelding

Ontmoeting De Ketel

Donderdag 15 November / 13.30 - 15.00 uur / Past. Dom. Hexstraat 70/ Meerssen

Onder het genot van een kopje koffie wordt er gepraat over allerlei zaken die u als mantelzorg aangaan. Ook degene voor wie u zorgt kan deelnemen aan dit gesprek. Soms wordt er een activiteit aangeboden. En natuurlijk kunt u met uw vragen terecht bij de mantelzorgconsulent van het steunpunt. U kunt thuis moeilijk weg? Dan neemt u degene voor wie u zorgt toch mee? 

Contactgroep Ouders voor Ouders Maastricht

Donderdag 15 November / 19.30 - 21.00 uur / 't Atrium I Aureliushof 160 I Maastricht 

Contactgroep voor en door ouders/verzorgers van een zorgenkindje met bijvoorbeeld een chronische ziekte, autisme, ADHD, PDD-NOS, etc. Centraal staat ontmoeting, herkenning, steun en ontspanning zonder oordeel van een professional en zonder verplichting. Info: stichtingoudersvoorouders@hotmail.com. Wij hebben vanavond Zorggroep Vizie te gast. Zij gaan ons informatie geven oa over werken met Brainblocks, ze geven uitleg over diverse trainingen en methodes en uiteraard is er nog genoeg mogelijkheid om vragen te stellen!www.stichtingoudersvoorouders.nl

Contactgroep Parkinson

Dinsdag 20 November / 15.30 - 17.00 uur / Steunpunt Mantelzorg Zuid / Sphinxlunet 3 / Maastricht

Voor mantelzorgers van mensen met Parkinson of Parkinsonisme.

Meer informatie/aanmelding

Alzheimercafé Vaals: De ergotherapeut vertelt

Woensdag 21 November / 15.00 - 16.30 uur / ZC Langedael/ Bloemendalstraat 148/ Vaals

Hoe om te gaan met de dagelijkse problemen op het gebied van aankleden, koken, tuinieren of hobby’s uitoefenen. Gastsprekers: Ergotherapeut Helene van den Bosch en Ellen Thewissen.

Mantelzorgsalon Stein

Donderdag 22 November / 14.00 - 15.30 uur / Buurtcentrum Nieuwdorp| Bergènkenstraat 1 (voormalige Don Boscoschool)| Stein

Een maal per maand vindt de mantelzorgsalon plaats in de gemeenten Maastricht, Meerssen, Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Stein. U kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Tijdens de salon wordt informatie gegeven over een (actueel) mantelzorgthema. Verder kunt u andere mantelzorgers ontmoeten en uw vragen stellen aan de mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Zuid. U hoeft zich voor deelname niet aan te melden. Loop gewoon eens binnen.