Het begon allemaal vorig jaar. Toen ik mijn man verloor aan kanker. Na jaren van zorg had ik tijd om na te denken over de afgelopen jaren. Veel emoties zijn de revue gepasseerd: verdriet en angst, maar ook blijdschap en dankbaarheid. Dankbaar voor alle mensen die er in deze moeilijke periode voor ons waren. Mijn dochters, maar ook Ria, onze vrijwilligster. Zij was er elke week voor mijn man en zo ook voor mij. Elke week kon ik naar de markt. Eventjes lekker rondslenteren en rondneuzen. Wat deed het mij goed dat iemand die ik voorheen niet kende, dit voor ons wilde doen.

Inmiddels ben ik ruim een jaar alleen. Ik besloot een aantal maanden geleden dat ik hetzelfde wilde doen als Ria. Ik heb me aangemeld als vrijwilliger bij Steunpunt Mantelzorg Zuid.

Sinds vier maanden ga ik elke maandagochtend naar Thea. Tijdens de eerste kennismaking was er direct een klik. We houden beiden van wandelen. Dit doen we dan ook regelmatig. Thea heeft dementie, dus alleen wandelen gaat niet meer. De weg terugvinden is vaak een probleem, waardoor er paniek ontstaat. Thea vergeet veel van de afgelopen jaren, maar weet erg veel te vertellen over 30 jaar geleden. Ze vertelt ronduit over haar belevenissen. Ze geniet er met volle teugen van dat ze mij dingen kan blijven vertellen en dat we bij goed weer mooie wandelingen maken.

Het is ongelooflijk wat slechts twee uur van mijn vrije tijd voor iemand kunnen betekenen! Mijn wens? Dat iedereen in moeilijke tijdens de steun van een fijne vrijwilliger ontvangt.