NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Wist je dat...?

U mee kunt spelen met het Budgetspel? Tijdens deze gratis training leert u hoe u inzicht kunt houden in uw inkomsten en uitgaven. Tijdens het budgetspel leert u ook hoe u een kasboek moet bijhouden. Voor aanmelden en meer informatie kunt u bellen met 088-010 22 22 of een email sturen naar servicepunt@meezuidlimburg.nl . www.meezuidlimburg.nl

De gemeente Stein De gemeente Stein haar website over vervangende zorg heeft vernieuwd? Op www.gemeentestein.nl/vervangende-zorg vindt u informatie over welke vormen van vervangende zorg er zijn en hoe die geregeld kunnen worden. U kunt ook op www.gemeentestein.nl onderaan de pagina op de M klikken en vervolgens naar het item Mantelzorg gaan. Daar vindt u nog meer informatie betreffende mantelzorg.

Er in de gemeente Stein inloopspreekuren zijn waar u terecht kunt met vragen over zorg, welzijn en wonen? Daarnaast is er ook een formulierencafé waar men u helpt bij het invullen van formulieren en bij het aanvragen van b.v. tegemoetkomingen.

De inloopspreekuren zijn iedere woensdagochtend van 10-12 uur in het buurtcentrum Nieuwdorp, Bergènkenstraat 1 in Stein. Dan is ook het formulierencafé aanwezig.           
Op woensdagmiddag van 14-16 uur in de even weken is er een inloopspreekuur in Punt 39, Burgemeester Maenenstraat 39 Elsloo. Hier is geen formulierencafé.
Loop gerust binnen met vragen!

lees meer

De Dag van de Mantelzorg MOET gevierd worden!

Waarom?

  • Omdat wij groot respect hebben voor mantelzorgers.
  • Voor de zorg die zij bieden, elke dag weer.
  • Voor het overeind blijven, soms in weer en wind.
  • Voor het vechten en het regelen.
  • Voor alle liefde waarmee zij hun naaste omringen.
  • Op hen kunnen we rekenen, altijd.
  • Dat weten we, maar dat vinden we niet zomaar vanzelfsprekend.

Na twee ‘Coronajaren’ houdt niets ons meer tegen. Wat ons betreft moet de Dag van de Mantelzorg weer echt gevierd worden, in de meest letterlijke zin van het woord. Helaas hebben we nog rekening te houden met corona en daarom gaan we het anders doen!

Hoe dan?
Rond de officiële datum, 10 november, zal de waardering in uw brievenbus vallen. Deze waardering is niet alleen bedoeld voor de mensen die bij Steunpunt Mantelzorg Zuid als mantelzorger staan ingeschreven, ook ‘nieuwe’, nog niet ingeschreven mantelzorgers willen we hiermee heel graag bereiken.

Iedere mantelzorger verdient namelijk ons respect en onze waardering. Kent u iemand die deze waardering verdient, laat het ons weten.

De echte viering van de dag van de Mantelzorg is op zaterdag 3 juni 2023. We willen u dan persoonlijk ontmoeten. Er is dan volop mogelijkheid om elkaar te zien en te spreken. Noteer deze datum vast in uw agenda.

We kijken er naar uit en niets houdt ons nog tegen. Die viering komt er. En u hopelijk ook!

lees meer

Dichtbij mantelzorg 16. Hoe klein heel groot kan zijn.

lees meer

Ervaringen van een vrijwilligster

Zo’n 1,5 jaar geleden ben ik als vrijwillige coach begonnen bij het steunpunt. Dit was een heerlijk begin. Mijn begeleidend coach Besty zag mij als persoon en waardeerde alles wat ik deed. Ook al moest ik dezelfde dingen meerdere keren vragen. Ze legde het elke keer rustig uit. Dit gaf mij het vertrouwen dat ik lang niet had gehad.

lees meer

Dichtbij mantelzorg 16. Hoe klein heel groot kan zijn.

Het begon allemaal vorig jaar. Toen ik mijn man verloor aan kanker. Na jaren van zorg had ik tijd om na te denken over de afgelopen jaren. Veel emoties zijn de revue gepasseerd: verdriet en angst, maar ook blijdschap en dankbaarheid.

lees meer

Nationaal Dementie Congres 2022

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport nodigt jou en de medewerkers van je organisatie uit voor het 'Nationaal Dementie Congres 2022 – Langer meedoen doen we samen' op maandag 31 oktober 2022 van 13:00-17:00 uur.

lees meer