NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Attentie mantelzorgers goed ontvangen

Ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg heeft Steunpunt Mantelzorg Zuid er dit jaar voor gekozen om alle ingeschreven mantelzorgers een aardigheidje te sturen uit respect en waardering voor alle zorg die zij veelal dagelijks bieden.

Vanwege corona is afgezien van een grootser gebaar, maar het plan is om dit in juni volgend jaar alsnog te laten plaatsvinden. Wel is zoals elk jaar in de bestaande groepen extra aandacht besteed aan deze nationale dag.

lees meer

Dichtbij mantelzorg 17: Miel en Amelie Visschers


 

lees meer

Een gezellige kerstavond

Alweer de laatste café avond van 2022. Onder het genot van een hapje en een drankje kijken we graag samen met u terug op het afgelopen jaar. Hoogtepunten, dieptepunten, ervaringen, als u die met de cafébezoekers wil delen, graag! Maar niets is verplicht.

lees meer

Mantelzorgwaardering 2022

Zorgt iemand voor u? Denk aan de mantelzorgwaardering!

Een mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor uw mantelzorger. Uw mantelzorger ontvangt € 75,00 mantelzorgwaardering van de gemeente. U kunt uw mantelzorger zelf hiervoor aanmelden.

lees meer

Wist je dat...?

U mee kunt spelen met het Budgetspel? Tijdens deze gratis training leert u hoe u inzicht kunt houden in uw inkomsten en uitgaven. Tijdens het budgetspel leert u ook hoe u een kasboek moet bijhouden. Voor aanmelden en meer informatie kunt u bellen met 088-010 22 22 of een email sturen naar servicepunt@meezuidlimburg.nl . www.meezuidlimburg.nl

De gemeente Stein De gemeente Stein haar website over vervangende zorg heeft vernieuwd? Op www.gemeentestein.nl/vervangende-zorg vindt u informatie over welke vormen van vervangende zorg er zijn en hoe die geregeld kunnen worden. U kunt ook op www.gemeentestein.nl onderaan de pagina op de M klikken en vervolgens naar het item Mantelzorg gaan. Daar vindt u nog meer informatie betreffende mantelzorg.

Er in de gemeente Stein inloopspreekuren zijn waar u terecht kunt met vragen over zorg, welzijn en wonen? Daarnaast is er ook een formulierencafé waar men u helpt bij het invullen van formulieren en bij het aanvragen van b.v. tegemoetkomingen.

De inloopspreekuren zijn iedere woensdagochtend van 10-12 uur in het buurtcentrum Nieuwdorp, Bergènkenstraat 1 in Stein. Dan is ook het formulierencafé aanwezig.           
Op woensdagmiddag van 14-16 uur in de even weken is er een inloopspreekuur in Punt 39, Burgemeester Maenenstraat 39 Elsloo. Hier is geen formulierencafé.
Loop gerust binnen met vragen!

lees meer

Dichtbij Mantelzorg 14: het verhaal van Jos en Treesje

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier deel 14 van onze rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Jos. Hij is mantelzorger van zijn echtgenote Treesje. 

lees meer