NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Handige zeeman gezocht!

Paul is graag bezig met het bouwen van modelboten en vindt het heerlijk om te wandelen. Heb jij tijd om één keer per week met Paul te hobbyen of een stukje te wandelen?

Wil jij iets voor Paul betekenen? Neem dan contact op met Rianne of Monique, vrijwilligerscoördinatoren, via 043 - 321 5 046 of per mail info@mantelzorgzuid.nl.  

Genoeg redenen om vrijwilliger te worden!

Je doet iets goeds voor de mantelzorgers en hun naasten. Je ontmoet nieuwe mensen, andere culturen. Het is een waardevolle aanvulling op je curriculum vitae. Je leert jezelf beter kennen. Je ziet bijzondere situaties. Je geniet meer van de kleine dingen in het leven. Je investeert in je eigen gezondheid, want vrijwilligers geven vaker aan zich gelukkig te voelen. En ga zo maar door… Dus niet langer twijfelen.

lees meer

Wat een geluk dat jij er bent (3): Ik geef nooit op!

Mijn man en ik zijn al 50 jaar getrouwd. In ons huwelijk hebben we natuurlijk best het een en ander meegemaakt, maar we kwamen er altijd samen uit. Mijn man was de praktische doener, terwijl ik meer de denker was die ondertussen de contacten onderhield met familie en vrienden. Sinds ruim een jaar ziet ons leven er totaal anders uit. Bij mijn man is Parkinson vastgesteld en hij gaat snel achteruit.

lees meer

In gesprek met Ria en Jasmijn: de oudste en jongste vrijwilliger

Op dinsdag 8 september schuif ik, Rianne Ampts, vrijwilligerscoördinator bij Steunpunt Mantelzorg Zuid, aan tafel bij Ria en Jasmijn. We zijn bij Ria thuis en zij zet eerst de thee en koekjes klaar alvorens we beginnen met het interview. “Ik schrok wel even, ik ben dus de oudste vrijwilliger”, zegt Ria lachend. “En zij de jongste”. Ria wijst naar Jasmijn. En dat klopt helemaal. Ik ga vandaag in gesprek met de oudste (85 jaar) en de jongste (19) van de bij het steunpunt ingeschreven vrijwilligers.

lees meer

Programma voor mantelzorgers sept-dec 2020

Het programma voor mantelzorgers voor de maanden september, oktober, november en december 2020, staat op deze website onder 'Activiteiten'  weer voor u klaar. U kunt met een gerust hart deelnemen aan deze groepsactiviteiten want de adviezen en richtlijnen van het RIVM worden gevolgd. 

lees meer

De Cliëntenraad zoekt versterking!

Steunpunt Mantelzorg Zuid heeft al een aantal jaar een actieve Cliëntenraad. Een betrokken groep mantelzorgers die de belangen behartigt van de mantelzorgers bij het steunpunt. Door het afscheid van een aantal leden zijn we op zoek naar versterking! Mantelzorgers uit de gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul zijn van harte welkom.

lees meer