NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Jolien zoekt een vrijwilliger voor haar opa

De opa van Jolien heeft de ziekte van Parkinson. Hij houdt van wandelen, maar kan dit nu niet meer goed alleen.Heb jij tijd om samen met de opa van Jolien één keer per week een uurtje te wandelen? Bel ons voor een oriënterend gesprek 043-321 5046 of mail, info@mantelzorgzuid.nl.

Breinlijn: vanaf 12 mei actief in meerdere regio’s

Heeft u of uw naaste hersenletsel? Of ontmoet u in uw vriendenkring of beroepsmatig mensen met hersenletsel? In Nederland helpt Breinlijn u vanaf 12 mei de weg te vinden naar passende ondersteuning. De gratis hulpdienst is online en telefonisch bereikbaar via www.breinlijn.nl of 085 - 225 0244.

lees meer

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Peter en Irene

Omdat een huisbezoek in deze Corona-tijd niet mogelijk is, ontstaan er bij Steunpunt Mantelzorg Zuid allerlei nieuwe initiatieven om mantelzorgers te ondersteunen. Het geven van aandacht en er zijn voor de ander is belangrijk, zeker in deze tijd. Een van de nieuwe initiatieven is het weergeven van de ervaringsverhalen van mantelzorgers en hun naasten in tijden van Corona.

lees meer

Beweeginspiratie voor kind en ouder

Nu scholen nog gesloten zijn vanwege het corona-virus, zijn kinderen genoodzaakt om al hun schoolactiviteiten thuis voort te zetten. Naast rekenen, lezen en puzzelen, horen sporten en spelen óók bij een reguliere schooldag. Omdat het voor ouders niet altijd makkelijk is om zomaar de frequentie van beweging op peil te houden van je kind, ontwikkelde Maastricht Sport ‘Thuis in Beweging’: de dagelijkse portie beweeginspiratie voor kind en ouder, gewoon thuis!

Voor meer informatie:
https://www.maastrichtsport.nl/maastricht-sport/maastricht-sport-verbindt/thuis-in-beweging

lees meer

Een snackmomentje Mindfulness voor ouders en jonge mantelzorgers

Deze oefeningen zijn eigenlijk bedoeld voor in de klas maar kunnen ook thuis voor meer rust, energie en concentratie zorgen!

Kijk even op https://www.glimlachinjehoofd.nl/rustendoortje voor oefeningen voor kinderen en jongeren (en stiekem ook voor hun ouders).

lees meer

De Mantelzorgmakelaar; ook voor ouders van jonge mantelzorgers

Voor als je iemand zoekt die (kosteloos) met je meedenkt en adviseert bij het regelen van praktische hulp, zorg en ondersteuning. U kunt bij Sonja Stevens, mantelzorgmakelaar bij Steunpunt Mantelzorg Zuid terecht met vragen over wet- en regelgeving rondom de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), Wet Langdurige Zorg (WLZ), Persoonsgebonden Budget (PGB), de zorgverzekering, Centraal Administratie Kantoor (CAK) of andere instanties.
U kunt Sonja op haar werkdagen maandag, dinsdag en donderdag van 8.30 – 17.00 uur bereiken via: E s.stevens@mantelzorgzuid.nl |  T 06-38922245 (u kunt uw vragen ook stellen via WhatsApp)

lees meer