NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Wie helpt mee met het organiseren van de Paasbrunch?

Vorig jaar hebben we een donatie van de Maastrichter Lions gekregen die we mogen besteden aan activiteiten voor jullie, onze vrijwilligers. In navolging van het succes van vorig jaar, willen we jullie weer een Paasbrunch aanbieden. Vorig jaar hebben we dit binnenshuis gedaan, het idee is om het dit jaar buiten de deur te doen. We zoeken hiervoor enthousiaste mensen die coördinator Marlies en coach Harrie mee willen helpen om dit te organiseren. Interesse? Neem even contact op met één van de coördinatoren via info@mantelzorgzuid.nl of per telefoon 043-3215046. 

Bijzondere bijeenkomst: Moeder aan de lijn

Op 21 oktober 2018 vond in Kasteel Vaeshartelt een bijzondere bijeenkomst voor mantelzorgers plaats rondom de documentaire Moeder aan de Lijn ‘Voor wie zorg jij?’. Persoonlijke ervaringen en dilemma’s werden in groepjes met elkaar gedeeld. Ook Mara de Graaf, wethouder gemeente Maastricht, deelde haar persoonlijke verhaal. De bijeenkomst is ontstaan uit een mooie samenwerking tussen Steunpunt Mantelzorg Zuid, Trajekt, WeHelpen, gemeente Maastricht en NewAms.

Vrijwilligersadviesraad zoekt 2 nieuwe leden

Beste vrijwilliger,

De VAR heeft als taak uw belangen te vertegenwoordigen bij directie en bestuur. De VAR vergadert zo’n 8 keer per jaar, waarvan 4 keer met de directie. Op dit moment telt de Vrijwilligersadviesraad 6 leden. We hebben nog steeds 2 vacatures, waaronder die van secretaris. Hebt u belangstelling om mee te denken in de VAR?

lees meer

‘Promotieteam’ gezocht

We zijn flink aan de weg aan het timmeren om Steunpunt Mantelzorg Zuid onder de aandacht te brengen in Maastricht en Heuvelland. Daarom zoeken we enthousiaste vrijwilligers die ons hierbij zouden willen helpen. Vrijwilligers zijn natuurlijk de beste vertegenwoordigers en ambassadeurs voor ons als we nieuwe vrijwilligers willen vinden!

Er zijn bijvoorbeeld vrijwilligersmarkten of bijeenkomsten waar we jullie hulp heel goed bij zouden kunnen gebruiken. Of wellicht hebben je zelf goede ideeën om het steunpunt te promoten? Laat het ons weten!

Zou jij deel wil uitmaken van ons 'promotieteam'? Geef je dan op! Dat kan door een mail te sturen naar s.stevens@mantelzorgzuid.nl of te bellen met Sonja Stevens op 043-3215046

lees meer

Dialogen rondom dementie

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rondom Dementie, interessante lezingen door inhoudsdeskundige gastsprekers. Lees hier meer over de thema's. 

lees meer

Nieuwe activiteiten voor vrijwilligers

In de activiteitenkalender voor vrijwilligers op deze website vinden jullie weer een aantal nieuwe activiteiten en een aantal data om alvast even in de agenda te noteren. Naast deze activiteiten kunnen jullie ook kosteloos gebruik maken van het activiteiten aanbod van de Academie voor Informele Zorg.

lees meer