NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Schrijftalent gezocht!

Maak je mooie, leuke belevenissen mee met je cliënt? Wil je/willen jullie dit mooie of leuke verhaal delen met anderen? Vind je het leuk om af en toe een stukje hierover te schrijven voor onze website/nieuwsbrief? Neem dan contact op met Annemarie. Je kunt haar bellen (043-3215046) of mailen (a.barmentlo@mantelzorgzuid.nl). 

Doe MEE met de Marktplaats

Na het succes van de eerste editie van de MEE Marktplaats is MEE Zuid-Limburg gestart met de voorbereiding van een tweede Marktplaats op zondag 30 september in Heerlen. De MEE Marktplaats is een bijzondere dag waarop mensen met en zonder beperking elkaar ontmoeten: gezelligheid en meedoen staan centraal. Kijk hier voor meer informatie. 

lees meer

Agenda: nieuwe activiteiten

Vergeet niet af en toe de activiteiten voor vrijwilligers in de agenda op deze website te checken! Er verschijnen regelmatig nieuwe activiteiten. Ook het gratis programma van de Academie Informele Zorg is interessant voor mantelzorgers en vrijwilligers uit Maastricht en omgeving. Kijk op www.academieinformelezorg.nl

Workshop: Je hoeft het niet in de je 'eentje' te doen

Op donderdag 31 mei jl. hebben MEE Zuid-Limburg, Trajekt en Steunpunt Mantelzorg Zuid  een workshop verzorgd voor de vrijwilligers van Steunpunt Mantelzorg Zuid en Trajekt. De ochtend stond in het teken van het versterken van het netwerk van de cliënt. De vraag die centraal stond was: “Hoe kun je de talenten en de wensen van de cliënt in kaart brengen en hem/haar helpen dit om te zetten in actie?”

lees meer

Speciale Vrijwilligersfoyer voor ziekenbegeleiders

Begin juli was er voor de eerste keer een vrijwilligersfoyer speciaal voor de vrijwilligers die ziekenbegeleiding doen. Mieke van Hooff, de coördinator van de ziekenbegeleiding en Sonja Stevens, coördinator intensieve vrijwilligerszorg ontvingen een groep enthousiaste vrijwilligers.

lees meer

Vrijwilligersadviesraad zoekt versterking

De Vrijwilligersadviesraad (VAR) vertegenwoordigt de vrijwilligers van Steunpunt Mantelzorg Zuid bij bestuur en directie. We spreken daarbij over het vrijwilligersbeleid, bijvoorbeeld ten aanzien van de ziekenbegeleiding, over de netwerkversterking van cliënten, over de subsidies die het steunpunt krijgt en veel andere zaken die door de vrijwilligers, de leden of de directie worden aangedragen.

lees meer