NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Start ontmoetingsplek: Scharwyerveld Malberg

Op maandag 13 maart 2023 gaan wij van start met een ontmoetingsplek in Scharwyerveld. Steunpunt Mantelzorg Zuid en Sevagram organiseren voortaan samen wekelijks bijeenkomsten waarbij inwoners van Maastricht en vooral de inwoners van de wijk Malberg elkaar kunnen ontmoeten.

Wat kunt u verwachten?
De Ontmoetingsplek is een plek voor senioren uit de gemeente Maastricht en vooral voor de inwoners van de wijk Malberg die graag in contact willen komen met leeftijdsgenoten of meer informatie willen over ondersteuning, mantelzorg, hulp of zorg in de thuissituatie of het verhuizen naar een service appartement of verpleeghuis. Op 13 maart gaan we met de bezoekers genieten van een high tea. We willen daarnaast deze eerste bijeenkomst ook benutten om met u in gesprek te gaan over onderwerpen die u belangrijk vindt.

lees meer

Kerst- en nieuwjaarsgroet

Het team van Mantelzorg Limburg wenst u hele warme, gezellige kerstdagen en een heel liefdevol, gezond en gelukkig nieuw jaar.

lees meer

Uitleg zorgwetten

Wilt u graag uitleg over verschillende wetten bij zorg- en ondersteuning thuis?

Klik dan op onderstaande link voor een duidelijk overzicht.

lees meer

Wat doen zorgverzekeraars voor mantelzorgers in 2023?

Inmiddels zijn de premies en vergoedingen van de zorgverzekeringen 2023 bekend. Het is belangrijk om goed naar uw polis te kijken. Wellicht verwacht u dat u in 2023 meer zorg nodig heeft. Ook als uw zorgbehoefte niet verandert is het goed om op de hoogte te zijn van uw polis.

lees meer

Terugkijktip! In de zorgjungle – Human

De verzorgingsstaat is niet meer. Zelfredzaamheid en zorgen voor je naaste is nu de norm. Maar hoe regel je die zorg? Bij welk loket vind je hulp? 

lees meer

De Onvergetelijke Kookclub

Alzheimer Nederland, RestoVanHarte en de Nationale Postcode Loterij organiseren de Onvergetelijke Kookclub.

lees meer