NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Wat als het mantelzorgen stopt?

Wat gebeurt er met iemand als het mantelzorgen stopt? Drie ex-mantelzorgers aan het woord over de impact op hun leven van het zorgen voor een naaste.

Dit artikel is geschreven door Bregje Bouma, zij studeert Journalistiek in Utrecht en maakte voor haar afstudeerproductie een verhaal over 'het zwarte gat na mantelzorg'. (Bron: MantelzorgNL)

Tevredenheidsonderzoek vrijwilligers en coaches 2020

Het is bijna zover. In april vindt het tweejaarlijks tevredenheidsonderzoek plaats bij het team vrijwilligers en vrijwillige coaches.

lees meer

Nieuwjaarsbijeenkomst & Open Dag

Op 23 januari vond de nieuwjaarsbijeenkomst plaats. Velen hadden de weg gevonden naar de nieuwe locatie van het steunpunt. Gertie de Veen opende de bijeenkomst en introduceerde de nieuwe coördinatoren Rianne Ampts en Monique Laenen. Samen toostten we op het nieuwe jaar. In groepjes bezochten de vrijwilligers en coaches vervolgens de kantoren van de medewerkers van het steunpunt. En natuurlijk werd er onder het genot van een hapje en een drankje nog gezellig bijgepraat.

Mooi en warm einde van het jaar!

Op 10 december stond de eindejaarsviering op de planning. De hele week was het koud en regenachtig, maar speciaal voor ons was er op dinsdag een heerlijk zonnetje. Na een krentenbol en banaan waren we klaar voor de wandeling.

lees meer

Ontmoeting in de Lenculenhof: De Kapstok

Bent u mantelzorger en wilt u even zorgeloos de stad in? Of bent u hulpbehoevend en komt u nog maar weinig buitenshuis? Dan is De Kapstok wellicht voor u een fijne oplossing!
 

lees meer

Mantelzorg ondersteunende apps

Kun je soms best hulp gebruiken? Er zijn diverse gratis apps beschikbaar die het makkelijker maken om samen voor een familielid te zorgen. MantelzorgNL heeft er een paar op een rijtje gezet. 

lees meer