NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

‘Promotieteam’ gezocht

We zijn flink aan de weg aan het timmeren om Steunpunt Mantelzorg Zuid onder de aandacht te brengen in Maastricht en Heuvelland. Daarom zoeken we enthousiaste vrijwilligers die ons hierbij zouden willen helpen. Vrijwilligers zijn natuurlijk de beste vertegenwoordigers en ambassadeurs voor ons als we nieuwe vrijwilligers willen vinden!

Er zijn bijvoorbeeld vrijwilligersmarkten of bijeenkomsten waar we jullie hulp heel goed bij zouden kunnen gebruiken. Of wellicht hebben je zelf goede ideeën om het steunpunt te promoten? Laat het ons weten!

Zou jij deel wil uitmaken van ons 'promotieteam'? Geef je dan op! Dat kan door een mail te sturen naar s.stevens@mantelzorgzuid.nl of te bellen met Sonja Stevens op 043-3215046

lees meer

Boekje: Een goed leven met dementie?!

Mensen met dementie willen graag vitaal blijven en meedoen in de samenleving. Meestal kan dat ook, met een aanpassing of met ondersteuning. Hoe kan je als mantelzorger of zorgmedeweker mensen hier het beste bij helpen? Ontdek wat de wensen zijn van mensen met dementie en denk in kansen. In het boekje ‘Een goed leven met dementie?!’ van Vilans en Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam, lees je hoe!

lees meer

Dialogen rondom dementie

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rondom Dementie, interessante lezingen door inhoudsdeskundige gastsprekers. Lees hier meer over de thema's. 

lees meer

Nieuwe activiteiten voor vrijwilligers

In de activiteitenkalender voor vrijwilligers op deze website vinden jullie weer een aantal nieuwe activiteiten en een aantal data om alvast even in de agenda te noteren. Naast deze activiteiten kunnen jullie ook kosteloos gebruik maken van het activiteiten aanbod van de Academie voor Informele Zorg.

lees meer

Besloten groep voor vrijwilligers op Facebook

Vind je het leuk om jouw foto's en verhalen over de vrijwilligersactiviteiten te delen met je collega-vrijwilligers? Dan kan dit in onze besloten Facebookgroep. 

lees meer

Schrijftalent gezocht!

Maak je mooie, leuke belevenissen mee met je cliënt? Wil je/willen jullie dit mooie of leuke verhaal delen met anderen? Vind je het leuk om af en toe een stukje hierover te schrijven voor onze website/nieuwsbrief? Neem dan contact op met Annemarie. Je kunt haar bellen (043-3215046) of mailen (a.barmentlo@mantelzorgzuid.nl).