NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Boekje: Een goed leven met dementie?!

Mensen met dementie willen graag vitaal blijven en meedoen in de samenleving. Meestal kan dat ook, met een aanpassing of met ondersteuning. Hoe kan je als mantelzorger of zorgmedeweker mensen hier het beste bij helpen? Ontdek wat de wensen zijn van mensen met dementie en denk in kansen. In het boekje ‘Een goed leven met dementie?!’ van Vilans en Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam, lees je hoe!

lees meer

Uitmarkt Margraten: voor jong en oud!

Een duurzame gemeenschapshappening voor jong en oud met speciale aandacht voor muziek, literatuur, kunst, archeologie, afval, natuur, toneel en smaak! Met een spetterende After Party vanaf 19.00 uur speciaal voor de jeugd in gemeenschapshuis Oos Heim. 

Zaterdag 13 okt I 14.00 - 19.00 uur I In en rondom het gemeentehuis I Amerikaplein I Margraten. 

Meer informatie en programma: www.Eijsden-Margraten.nl/uitmarkt

Gratis zangles en een boeiende hobby!

Zoek je een uitdagende en inspirerende HOBBY? Zoek je een gezonde HOBBY voor lichaam en geest? Werk je graag samen voor het realiseren van een gemeenschappelijk doel? Ben je graag in een kameraadschappelijke omgeving? Sta je graag met collega zangers op podia in binnen- en buitenland voor een talrijk publiek, al dan niet in samenwerking met bekende artiesten, musici, zoals recent met Guus Meeuwis !

lees meer

Korte film over respijtzorg

Wat is respijtzorg? En wat kun je er als mantelzorger mee? Mezzo heeft een korte film laten ontwikkelen waarin dit uitgelegd wordt. Hier kunt u de film bekijken. Heeft u n.a.v. de film vragen over respijtzorg? Neem dan contact op met de mantelzorgconsulent van het steunpunt die werkzaam is in uw gemeente. U kunt ons bellen via 043-3215046 of stuur uw vraag per email naar info@mantelzorgzuid.nl

Dialogen rondom dementie

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rondom Dementie, interessante lezingen door inhoudsdeskundige gastsprekers. Lees hier meer over de thema's. 

lees meer

Nieuwe activiteiten voor vrijwilligers

In de activiteitenkalender voor vrijwilligers op deze website vinden jullie weer een aantal nieuwe activiteiten en een aantal data om alvast even in de agenda te noteren. Naast deze activiteiten kunnen jullie ook kosteloos gebruik maken van het activiteiten aanbod van de Academie voor Informele Zorg.

lees meer