NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Vrijwilligers ziekenbegeleiding weer van start

Het team vrijwilligers ziekenbegeleiding van Steunpunt Mantelzorg Zuid staat vanaf 15 juli aanstaande weer klaar voor mensen die niet goed op eigen kracht een ziekenhuis, tandarts of andere hulpverlener kunnen bezoeken.

lees meer

Wat een geluk dat jij er bent (2): De zon schijnt weer!

Het zonnetje schijnt al de hele dag. Ik plof neer op de stoel in de tuin. Heel eventjes zitten en genieten van deze warmte op mijn huid. De bel gaat. Helaas toch geen tijd in de tuin. Ze komen Annie, mijn vrouw thuisbrengen. Ze was vandaag bij de dagbesteding.  

lees meer

Imme winnaar Corona Kunstprijs!

Het was absoluut geen makkelijke keuze, want wat hebben we leuke, lieve en toffe inzendingen binnen gekregen. Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de winnaar zijn. 

De winnaar is bekend, Imme (11) heeft de Corona Kunstprijs gewonnen. De jury was onder de indruk van het landschap dat ze gemaakt heeft. Imme is nu eerst lekker op vakantie en als ze terug is gaan we snel bij haar langs om de prijs uit te reiken.

Gefeliciteerd Imme!

lees meer

Sjef start vanaf 4 augustus weer met wandelen!

Ook de wandelingen van Sjef Bastiaens gaan weer starten. De volgende wandeling is op dinsdag 4 augustus 2020. Een leuke manier om ook in contact te komen met andere vrijwilligers van het steunpunt. Deelname is gratis, wel graag vooraf aanmelden en op tijd aanwezig zijn. Halverwege is er gelegenheid voor toiletbezoek en iets te drinken; dit is voor eigen rekening. Informatie volgt per mail. U kunt zich, als vrijwilliger van het steunpunt, aanmelden via info@mantelzorgzuid.nl of bel ons even 043-3215046. 

We gaan voorzichtig weer opstarten

Het steunpunt gaat vanaf 1 juli, waar mogelijk, starten met huisbezoeken door de beroepskrachten, contactgroepen voor mantelzorgers en de ondersteuning van mantelzorgers door onze betrokken vrijwilligers. 

Mantelzorgconsulenten en mantelzorgmakelaar gaan, indien mogelijk, vanaf 1 juli weer op huisbezoek bij mantelzorgers en hun naasten. Ze gaan uitsluitend op bezoek als de gezondheid van alle betrokkenen gewaarborgd blijft. De zorgsituatie moet coronavrij zijn, de aanwezigen hebben geen klachten en het is mogelijk om gedurende het bezoek 1,5 meter afstand te houden.

lees meer

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Huub

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier het vierde verhaal uit onze nieuwe rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Huub die mantelzorger is van zijn echtgenote. Zij is opgenomen in een verpleeghuis in verband met de ziekte van Parkinson. 

lees meer