NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Webinar: Het uur van de mantelzorg - Respijtzorg

Het AdviesTeam Mantelzorg neemt u in dit webinar mee in het onderwerp ‘respijtzorg’, een thema waar de afgelopen tijd meerdere vragen over zijn binnengekomen bij het AdviesTeam.

lees meer

Eerste online Parkinsoncafé Maastricht

Op 18 mei (van 14.00 tot 16.00 uur) vindt de eerste ONLINE bijeenkomst plaats van het Parkinsoncafé Maastricht met neuroloog Mark Kuijf. Hij praat u bij over nieuwste ontwikkelingen rondom de ziekte van Parkinson, behandeling en COVID-19 vaccinatie. Aanmelden kan via info@parkinsoncafemaastricht.nl.
Na aanmelding ontvangt u van ons de link om deel te nemen, we maken hierbij gebruik van Teams.

lees meer

Skip de coronadip!

Heb jij het ook even helemaal gehad met de coronasleur? Lijkt iedere dag op de vorige, begin je jaloers te worden op het sociale leven van de Teletubbies en voel je je bij elke goedbedoelde online meeting ook ongemakkelijker dan een ijsbeer in de sauna? Ga je coronadip te lijf met het Rode Kruis!

lees meer

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Sabine

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier deel 9 van onze rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Sabine. Zij is mantelzorger van haar ouders.

lees meer

Wereld Autisme Dag 2021

De autismeweek (29 maart tot en met 2 april) wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd rond 2 april. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als de dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Bekijk in dit kader de documentaire 'Mijn vriendin heeft autisme' of neem deel aan een van de lezingen van autisme ambassadeur Birsen Basar. 

lees meer

NIEUW: Stel uw vraag aan de Mantelzorgmakelaar

Iedere maandag tussen 13.00 en 15.00 uur staat Mantelzorgmakelaar Sonja Stevens klaar om tijdens een open spreekuur vragen te beantwoorden van mantelzorgers uit de gemeenten Maastricht, Stein, Valkenburg a/d Geul en Meerssen. Aan deze ondersteuning zijn geen kosten verbonden.

lees meer