NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Wereld Alzheimer Dag in de Vrijwilligerfoyer

Hallo allemaal,

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft 21 september uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan dementie.

lees meer

Hulp gezocht voor Maastricht-West

Het steunpunt heeft een aantal hulpvragen openstaan voor Maastricht West. Dit betreft onder andere de wijken Mariaberg, Biesland, Daalhof, Malpertuis en Malberg. Wij zijn dus op zoek naar vrijwilligers die in deze wijken willen worden ingezet. We zoeken bijvoorbeeld een vrijwilliger die handig is met een naaimachine zodat de hulpvrager haar hobby weer kan oppakken.

Wil jij hier aan de slag gaan of ken je iemand die in Maastricht West woont en als vrijwilliger bij het steunpunt zou willen beginnen, laat het ons weten! Per e-mail info@mantelzorgzuid.nl of per telefoon 043-3215046. En mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in de overige wijken van Maastricht of de Heuvellandgemeenten zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Huub

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier het vierde verhaal uit onze nieuwe rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Huub die mantelzorger is van zijn echtgenote. Zij is opgenomen in een verpleeghuis in verband met de ziekte van Parkinson. 

lees meer

E-learning op website Academie Informele Zorg

Graag wijzen wij u op het e-learning overzicht op de website van de Academie Informele Zorg. Er zijn onlangs enkele  e-learning trainingen toegevoegd waardoor het aanbod zeer divers is. E-learning heeft veel voordelen. Zo kan de training gevolgd worden op een moment waarop het u uitkomt en in uw eigen tempo. Daarnaast is e-learning leuk omdat de inhoud levendiger wordt door filmpjes en oefeningen.

Hier de link naar het E-learning aanbod. 

Wat een geluk dat jij er bent (1): Hoe klein heel groot kan zijn!

Het begon allemaal vorig jaar. Toen ik mijn man verloor aan kanker. Na jaren van zorg had ik tijd om na te denken over de afgelopen jaren. Veel emoties zijn de revue gepasseerd verdriet en angst maar ook blijdschap en dankbaarheid. Dankbaar voor alle mensen die er in deze moeilijke periode voor ons waren.

lees meer

Jolien zoekt een vrijwilliger voor haar opa

De opa van Jolien heeft de ziekte van Parkinson. Hij houdt van wandelen, maar kan dit nu niet meer goed alleen.Heb jij tijd om samen met de opa van Jolien één keer per week een uurtje te wandelen? Bel ons voor een oriënterend gesprek 043-321 5046 of mail, info@mantelzorgzuid.nl.