NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Volg het steunpunt!

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen rondom mantelzorg en vrijwilligerswerk bij het steunpunt? Volg ons dan op Social Media. Naast Facebook en LinkedIn zijn we sinds kort, dankzij vrijwilliger Claire Coenegracht, ook actief op Instagram.    

lees meer

Vrijwilligersfoyer 17 juli: We gaan picknicken!

Op woensdag 17 juli organiseren we samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers een Picknickfoyer in de buurt van kantoor. Gezellig op een kleedje aan de Maas genieten van lekkere hapjes en een goed gesprek. Je eigen stoeltje meenemen kan ook (wij nemen zelf ook een paar stoeltjes mee).

lees meer

Het Gouvernement al eens van binnen gezien?

We nodigen onze vrijwilligers uit om met ons mee te gaan naar het Gouvernement. Het Gouvernement herbergt ruim 1300 kunstwerken van Limburgse kunstenaars. We krijgen een rondleiding met gids van zo'n anderhalf uur en krijgen informatie over de kunst en krijgen te horen waar de provincie zich zoal mee bezig houdt. Aansluitend is er koffie. Kom gezellig mee! Wanneer? 11 juli van 14-16 uur. Aanmelden voor 4 juli kan hier.

lees meer

'Blij dat je er bent': product van een mooie samenwerking

'Blij dat je er bent!' heet de praktische workshop die de organisaties MEE, Trajekt & Steunpunt Mantelzorg Zuid voor mantelzorgers en vrijwilligers hebben ontwikkeld. De workshop hebben zij eind mei voor het eerst aangeboden via het programma van de Academie Informele Zorg. 

lees meer

Kalender activiteiten voor vrijwilligers alleen online

Vanaf heden ontvangen jullie geen aparte e-mail meer met nieuws en de kalender. Alle informatie is te vinden in deze digitale nieuwsbrief waarbij de blauwe blokken informatie bevatten die specifiek voor vrijwilligers zijn. Klik hier voor de activiteitenkalender voor vrijwilligers.

Vrijwilliger in Beeld: Huub Beckers

Huub komt binnen met twee dikke groene ordners “Heb m'n archief meegenomen” en een bloemstukje “uit de tuin, voor jullie". Dit tekent Huub, zorgvuldig en altijd attent! We hebben een afspraak voor een interview over het werk als vrijwilliger in de palliatieve terminale zorg. Maar met het aanleveren van dit persoonlijke archief krijgt het artikel ook een mooi historisch tintje.

lees meer