NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

In herinnering aan: Odile van Son

Vorige week bereikte ons het trieste bericht dat vrijwilliger Odile van Son plotseling is overleden. Odile was sinds 2015 vrijwilliger bij het steunpunt. Ze was voorheen verpleegkundige in de palliatieve zorg en wilde na haar pensioen graag nog iets betekenen voor mensen. Haar voorkeur voor type vrijwilligerswerk ging uit naar het regelmatig bezoeken van een cliënt gecombineerd met het werken als vrijwillige telefoniste op het kantoor van het steunpunt.
 

lees meer

Even fijn afschakelen in de natuur

De volgende wandeling met Sjef Bastiaens is op dinsdag 12 maart 2019. Een weekje later in verband met carnaval. Samen wandelen is een leuke en laagdrempelige manier om in contact te komen met andere vrijwilligers van het steunpunt.

lees meer

Aandacht, zorg en nabijheid in de laatste levensfase

Een team van 10 betrokken en deskundige vrijwilligers van het steunpunt biedt aanvullende ondersteuning in de laatste levensfase van mensen. De vrijwilligers bieden extra aandacht, warmte en nabijheid in deze periode van intensieve zorg en verlichten op die manier even de taken van de mantelzorger. Dit alles in samenwerking met de professionele zorgverlener. We noemen dit Vrijwillige Palliatieve Thuis Zorg (VPTZ). De vraag is vaak urgent en deze vrijwilligers zijn doorgaans binnen enkele dagen beschikbaar.

lees meer

Jullie inzet wordt hoog gewaardeerd!

Jullie worden doorgaans als vrijwilliger ingezet in situaties waarin de mantelzorger overbelast is. In sommige situaties kom je als vrijwilliger maar één keer maar soms ook een lange periode achter elkaar. Zoals jullie weten polsen jullie coaches regelmatig hoe de inzet wederzijds wordt ervaren.

lees meer

Dialogen rond dementie

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie, interessante lezingen door inhoudsdeskundige gastsprekers. Lees hier meer over de thema's.

lees meer

Wie helpt mee met het organiseren van de Paasbrunch?

Vorig jaar hebben we een donatie van de Maastrichter Lions gekregen die we mogen besteden aan activiteiten voor jullie, onze vrijwilligers. In navolging van het succes van vorig jaar, willen we jullie weer een Paasbrunch aanbieden. Vorig jaar hebben we dit binnenshuis gedaan, het idee is om het dit jaar buiten de deur te doen. We zoeken hiervoor enthousiaste mensen die coördinator Marlies en coach Harrie mee willen helpen om dit te organiseren. Interesse? Neem even contact op met één van de coördinatoren via info@mantelzorgzuid.nl of per telefoon 043-3215046.