NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Wij zoeken een nieuwe collega!

In verband met het aanvaarden van een andere functie binnen onze organisatie door een van de coördinatoren, zoeken we per direct een enthousiaste en betrokken Coördinator Intensieve Vrijwilligerszorg. 

De coördinator ontwikkelt (mede) het vrijwilligersbeleid en voert dit uit. De coördinatie omvat de werving en selectie, de deskundigheidsbevordering en de persoonlijke ondersteuning van de vrijwilligers met als doel te komen tot een doelgerichte inzet, continuïteit en kwaliteit van de intensieve vrijwilligerszorg bij mensen thuis. Tegelijkertijd is de coördinator de motor die zich actief inzet voor de ontwikkeling van een actueel en innovatief aanbod van activiteiten en diensten op het gebied van de intensieve vrijwilligerszorg.

Het betreft een aanstelling voor 24 uur per week. 

lees meer

Vitaal ouder worden, wie wil dat niet?

Zaterdag 14 september wordt in de Stip het evenement 'Vitaal Ouder Worden' georganiseerd. Het is een markt waar u kunt kennismaken met organisaties en verenigingen uit de gemeente Meerssen die eraan bij kunnen dragen dat u gezond ouder wordt.

lees meer

Zorgen voor een naaste met Parkinson

Als je zorgt voor een naast met Parkinson krijg je vaak te maken met een steeds grotere afhankelijkheid. Hoe ga je daarmee om? Samen bespreken we dit onderwerp.

Wo 25 Sept | 14.00 - 15.30 uur | Buurtcentrum Nieuwdorp| Bergènkensraat 1 | Stein

Meer informatie en aanmelding:
Steunpunt Mantelzorg Zuid | 043-3215046 | info@mantelzorgzuid.nl | programma
 

Vrijwilliger in Beeld: Gea Meppelink

Daar zit ze, deze struise dame uit het hoge noorden, klaar voor het interview. Telg uit een gezin van twaalf. Jubilaris bij het steunpunt in verschillende rollen en daarnaast ook nog actief als vrijwilliger bij andere organisaties. Een dame met een verhaal. 

lees meer

Vrijwilligersfoyer 17 juli: We gaan picknicken!

Op woensdag 17 juli organiseren we samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers een Picknickfoyer in de buurt van kantoor. Gezellig op een kleedje aan de Maas genieten van lekkere hapjes en een goed gesprek. Je eigen stoeltje meenemen kan ook (wij nemen zelf ook een paar stoeltjes mee).

lees meer

Het Gouvernement al eens van binnen gezien?

We nodigen onze vrijwilligers uit om met ons mee te gaan naar het Gouvernement. Het Gouvernement herbergt ruim 1300 kunstwerken van Limburgse kunstenaars. We krijgen een rondleiding met gids van zo'n anderhalf uur en krijgen informatie over de kunst en krijgen te horen waar de provincie zich zoal mee bezig houdt. Aansluitend is er koffie. Kom gezellig mee! Wanneer? 11 juli van 14-16 uur. Aanmelden voor 4 juli kan hier.

lees meer