NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Attentie mantelzorgers goed ontvangen

Ter gelegenheid van de Dag van de Mantelzorg heeft Steunpunt Mantelzorg Zuid er dit jaar voor gekozen om alle ingeschreven mantelzorgers een aardigheidje te sturen uit respect en waardering voor alle zorg die zij veelal dagelijks bieden.

Vanwege corona is afgezien van een grootser gebaar, maar het plan is om dit in juni volgend jaar alsnog te laten plaatsvinden. Wel is zoals elk jaar in de bestaande groepen extra aandacht besteed aan deze nationale dag.

lees meer

Dichtbij mantelzorg 17: Miel en Amelie Visschers


 

lees meer

Een gezellige kerstavond

Alweer de laatste café avond van 2022. Onder het genot van een hapje en een drankje kijken we graag samen met u terug op het afgelopen jaar. Hoogtepunten, dieptepunten, ervaringen, als u die met de cafébezoekers wil delen, graag! Maar niets is verplicht.

lees meer

Coach voor vrijwilligers gezocht

Steunpunt Mantelzorg Zuid biedt ondersteuning aan mantelzorgers zodat zij hun zorgtaken kunnen blijven vervullen. Het Steunpunt heeft een club van vrijwilligers aan zich verbonden die de mantelzorger ondersteunen op diverse manieren zodat de mantelzorger even wat tijd voor zichzelf krijgt.

We zijn op zoek naar coaches voor de gemeenten: Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul.

lees meer

Mantelzorgwaardering 2022

Zorgt iemand voor u? Denk aan de mantelzorgwaardering!

Een mantelzorgcompliment is een blijk van waardering voor uw mantelzorger. Uw mantelzorger ontvangt € 75,00 mantelzorgwaardering van de gemeente. U kunt uw mantelzorger zelf hiervoor aanmelden.

lees meer

De Dag van de Mantelzorg MOET gevierd worden!

Waarom?

  • Omdat wij groot respect hebben voor mantelzorgers.
  • Voor de zorg die zij bieden, elke dag weer.
  • Voor het overeind blijven, soms in weer en wind.
  • Voor het vechten en het regelen.
  • Voor alle liefde waarmee zij hun naaste omringen.
  • Op hen kunnen we rekenen, altijd.
  • Dat weten we, maar dat vinden we niet zomaar vanzelfsprekend.

Na twee ‘Coronajaren’ houdt niets ons meer tegen. Wat ons betreft moet de Dag van de Mantelzorg weer echt gevierd worden, in de meest letterlijke zin van het woord. Helaas hebben we nog rekening te houden met corona en daarom gaan we het anders doen!

Hoe dan?
Rond de officiële datum, 10 november, zal de waardering in uw brievenbus vallen. Deze waardering is niet alleen bedoeld voor de mensen die bij Steunpunt Mantelzorg Zuid als mantelzorger staan ingeschreven, ook ‘nieuwe’, nog niet ingeschreven mantelzorgers willen we hiermee heel graag bereiken.

Iedere mantelzorger verdient namelijk ons respect en onze waardering. Kent u iemand die deze waardering verdient, laat het ons weten.

De echte viering van de dag van de Mantelzorg is op zaterdag 3 juni 2023. We willen u dan persoonlijk ontmoeten. Er is dan volop mogelijkheid om elkaar te zien en te spreken. Noteer deze datum vast in uw agenda.

We kijken er naar uit en niets houdt ons nog tegen. Die viering komt er. En u hopelijk ook!

lees meer