NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Volg jij ons al op Instagram?

Sinds een tijdje zijn wij namelijk ook daar te vinden! Jij kunt ons volgen via @steunpuntmantelzorgzuid.

Inspiratie en meer..,
Volg jij ons, dan krijg jij als eerste de meest actuele nieuwtjes, vrijwilligersvacatures, impressies van vrijwilligersactiviteiten en de agenda voor mantelzorgers te zien. Maar ook een kijkje achter de schermen bij het steunpunt. Wie werken er? en Waar zijn de vrijwilligers mee bezig? Claire Coenegracht, vrijwilliger bij het steunpunt, maakt hier mooie items en sfeerbeelden van.

Wil jij van al deze leuke dingen op de hoogte blijven? Volg ons dan snel, want dat wil je toch niet missen? Je kunt ons vinden op Instagram via @steunpuntmantelzorgzuid.

Vrijwilliger in beeld: Anneloes, vrijwilliger met een missie!

Anneloes staat al op me te wachten. We hebben afgesproken bij de Nachtegaal, de uitspanning waar haar Mindfulness wandelingen vaak van start gaan. Lange vlecht, blij gezicht en een en al aandacht voor wat er om haar heen gebeurt; een boeiende vrouw.

lees meer

Even voorstellen: Merel Claessens, consulent jonge mantelzorgers

Mijn naam is Merel Claessens. Sinds september ben ik als werkzaam als Consulent Jonge Mantelzorgers binnen de gemeente Stein. Als consulent ben ik er voor iedereen tussen de 7 en 25 jaar, die in de thuissituatie samenleeft met een ouder, broer of zus die extra zorg nodig heeft. 'Jonge mantelzorger zijn' is niet altijd even makkelijk, maar meestal juist heel gewoon. Ik ben er om jonge mantelzorgers te laten weten dat ze gezien worden, en er voor ze te zijn als ze behoefte hebben om te sparren.

lees meer

Even de ‘alertknop’ uit, dat brengt zoveel!

Mantelzorger Gemma over de inzet van een vrijwilliger

Gemma is mantelzorger van Jacques, haar man. Jacques heeft Alzheimer en verblijft inmiddels in woonzorgcentrum Grubbenveld. Omdat het Wereld Alzheimer dag is willen we aandacht besteden aan zorgen voor een partner met dementie en in het bijzonder wat je als vrijwilliger kunt betekenen in een situatie als deze.

lees meer

Wat beweegt jou?

Bijeenkomst voor vrijwilligers in het kader van Wereld Alzheimer Dag

Op 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag is er wereldwijd aandacht voor de ziekte Alzheimer en dementie.  Een week lang (van 16 tot 25 september) wordt landelijk aandacht gevraagd voor mensen met dementie en hun mantelzorgers: een week vol activiteiten, waaraan mensen met dementie en hun mantelzorgers, thuiswonend of in een zorginstelling, kunnen meedoen. Het thema van deze week is ‘Samen bewegen’.

lees meer

Zorgen voor een naaste met Parkinson

Als je zorgt voor een naast met Parkinson krijg je vaak te maken met een steeds grotere afhankelijkheid. Hoe ga je daarmee om? Samen bespreken we dit onderwerp.

Wo 25 Sept | 14.00 - 15.30 uur | Buurtcentrum Nieuwdorp| Bergènkensraat 1 | Stein

Meer informatie en aanmelding:
Steunpunt Mantelzorg Zuid | 043-3215046 | info@mantelzorgzuid.nl | programma