NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Wat een geluk dat jij er bent (3): Ik geef nooit op!

Mijn man en ik zijn al 50 jaar getrouwd. In ons huwelijk hebben we natuurlijk best het een en ander meegemaakt, maar we kwamen er altijd samen uit. Mijn man was de praktische doener, terwijl ik meer de denker was die ondertussen de contacten onderhield met familie en vrienden. Sinds ruim een jaar ziet ons leven er totaal anders uit. Bij mijn man is Parkinson vastgesteld en hij gaat snel achteruit.

lees meer

Hallo...wij zijn de VAR!

Een primeur! Vandaag het eerste deel van de nieuwe rubriek ‘Hallo…wij zijn de VAR’, waarin u kennismaakt met de leden van de Vrijwilligersadviesraad (VAR). De VAR behartigt de belangen van alle, bij het steunpunt ingeschreven, vrijwilligers. In ieder interview met een VAR-lid, zoomen we in op een thema dat hoort bij het vrijwilligerswerk. Thema’s zoals ‘Starten als vrijwilliger’, ‘Bejegening van de vrijwilliger’ en ‘Facilitering van het vrijwilligerswerk’.

lees meer

In gesprek met Ria en Jasmijn: de oudste en jongste vrijwilliger

Op dinsdag 8 september schuif ik, Rianne Ampts, vrijwilligerscoördinator bij Steunpunt Mantelzorg Zuid, aan tafel bij Ria en Jasmijn. We zijn bij Ria thuis en zij zet eerst de thee en koekjes klaar alvorens we beginnen met het interview. “Ik schrok wel even, ik ben dus de oudste vrijwilliger”, zegt Ria lachend. “En zij de jongste”. Ria wijst naar Jasmijn. En dat klopt helemaal. Ik ga vandaag in gesprek met de oudste (85 jaar) en de jongste (19) van de bij het steunpunt ingeschreven vrijwilligers.

lees meer

Vrijwilligers voelen zich gelukkiger!

Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geven vrijwilligers vaker aan gelukkig te zijn dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen.

lees meer

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Huub

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier het vierde verhaal uit onze nieuwe rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Huub die mantelzorger is van zijn echtgenote. Zij is opgenomen in een verpleeghuis in verband met de ziekte van Parkinson. 

lees meer

E-learning op website Academie Informele Zorg

Graag wijzen wij u op het e-learning overzicht op de website van de Academie Informele Zorg. Er zijn onlangs enkele  e-learning trainingen toegevoegd waardoor het aanbod zeer divers is. E-learning heeft veel voordelen. Zo kan de training gevolgd worden op een moment waarop het u uitkomt en in uw eigen tempo. Daarnaast is e-learning leuk omdat de inhoud levendiger wordt door filmpjes en oefeningen.

Hier de link naar het E-learning aanbod.