NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Vrijwilliger in Beeld: Gea Meppelink

Daar zit ze, deze struise dame uit het hoge noorden, klaar voor het interview. Telg uit een gezin van twaalf. Jubilaris bij het steunpunt in verschillende rollen en daarnaast ook nog actief als vrijwilliger bij andere organisaties. Een dame met een verhaal. 

lees meer

Vrijwilligersfoyer 17 juli: We gaan picknicken!

Op woensdag 17 juli organiseren we samen met een aantal enthousiaste vrijwilligers een Picknickfoyer in de buurt van kantoor. Gezellig op een kleedje aan de Maas genieten van lekkere hapjes en een goed gesprek. Je eigen stoeltje meenemen kan ook (wij nemen zelf ook een paar stoeltjes mee).

lees meer

Het Gouvernement al eens van binnen gezien?

We nodigen onze vrijwilligers uit om met ons mee te gaan naar het Gouvernement. Het Gouvernement herbergt ruim 1300 kunstwerken van Limburgse kunstenaars. We krijgen een rondleiding met gids van zo'n anderhalf uur en krijgen informatie over de kunst en krijgen te horen waar de provincie zich zoal mee bezig houdt. Aansluitend is er koffie. Kom gezellig mee! Wanneer? 11 juli van 14-16 uur. Aanmelden voor 4 juli kan hier.

lees meer

Kalender activiteiten voor vrijwilligers alleen online

Vanaf heden ontvangen jullie geen aparte e-mail meer met nieuws en de kalender. Alle informatie is te vinden in deze digitale nieuwsbrief waarbij de blauwe blokken informatie bevatten die specifiek voor vrijwilligers zijn. Klik hier voor de activiteitenkalender voor vrijwilligers.

Vrijwilliger in Beeld: Huub Beckers

Huub komt binnen met twee dikke groene ordners “Heb m'n archief meegenomen” en een bloemstukje “uit de tuin, voor jullie". Dit tekent Huub, zorgvuldig en altijd attent! We hebben een afspraak voor een interview over het werk als vrijwilliger in de palliatieve terminale zorg. Maar met het aanleveren van dit persoonlijke archief krijgt het artikel ook een mooi historisch tintje.

lees meer

Reflecteren op je vrijwilligerswerk

Samen met je coach doorspreken hoe je het vrijwilligerswerk ervaart, kunnen aangeven waar je tegenaan loopt of wat je juist prettig vindt, gewoon even reflecteren op wat je doet. Dit wordt gedaan in het voortgangsgesprek dat momenteel 1x per twee jaar plaatsvindt. In het reguliere overleg met de coaches kwam naar voren dat er behoefte is aan het verhogen van de frequentie van deze voortgangsgesprekken. Vanaf heden zullen de coaches daarom 1 keer per jaar met de vrijwilligers evalueren.