NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Digitale en telefonische ondersteuning: Activiteiten/afleiding

Soms duren de dagen samen thuis wel erg lang. Diverse organisaties hebben programma's of tips om deze op een leuke en gezonde manier door te komen.

lees meer

Digitale en telefonische ondersteuning: Hulp in de buurt

Loopt u door de maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus soms tegen (praktische) problemen aan? Gelukkig ontstaan er steeds meer initiatieven waar je met dit soort vragen en problemen terecht kunt.

lees meer

Volg jij ons al op Instagram?

Sinds een tijdje zijn wij namelijk ook daar te vinden! Jij kunt ons volgen via @steunpuntmantelzorgzuid.

Inspiratie en meer..,
Volg jij ons, dan krijg jij als eerste de meest actuele nieuwtjes, vrijwilligersvacatures, impressies van vrijwilligersactiviteiten en de agenda voor mantelzorgers te zien. Maar ook een kijkje achter de schermen bij het steunpunt. Wie werken er? en Waar zijn de vrijwilligers mee bezig? Claire Coenegracht, vrijwilliger bij het steunpunt, maakt hier mooie items en sfeerbeelden van.

Wil jij van al deze leuke dingen op de hoogte blijven? Volg ons dan snel, want dat wil je toch niet missen? Je kunt ons vinden op Instagram via @steunpuntmantelzorgzuid.

Vrijwilliger in beeld: Anneloes, vrijwilliger met een missie!

Anneloes staat al op me te wachten. We hebben afgesproken bij de Nachtegaal, de uitspanning waar haar Mindfulness wandelingen vaak van start gaan. Lange vlecht, blij gezicht en een en al aandacht voor wat er om haar heen gebeurt; een boeiende vrouw.

lees meer

Even voorstellen: Merel Claessens, consulent jonge mantelzorgers

Mijn naam is Merel Claessens. Sinds september ben ik als werkzaam als Consulent Jonge Mantelzorgers binnen de gemeente Stein. Als consulent ben ik er voor iedereen tussen de 7 en 25 jaar, die in de thuissituatie samenleeft met een ouder, broer of zus die extra zorg nodig heeft. 'Jonge mantelzorger zijn' is niet altijd even makkelijk, maar meestal juist heel gewoon. Ik ben er om jonge mantelzorgers te laten weten dat ze gezien worden, en er voor ze te zijn als ze behoefte hebben om te sparren.

lees meer

Even de ‘alertknop’ uit, dat brengt zoveel!

Mantelzorger Gemma over de inzet van een vrijwilliger

Gemma is mantelzorger van Jacques, haar man. Jacques heeft Alzheimer en verblijft inmiddels in woonzorgcentrum Grubbenveld. Omdat het Wereld Alzheimer dag is willen we aandacht besteden aan zorgen voor een partner met dementie en in het bijzonder wat je als vrijwilliger kunt betekenen in een situatie als deze.

lees meer