NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Gezellige kunstenmaker gezocht!

Ben jij een sympathieke, creatieve persoonlijkheid en heb je 2 uurtjes per week tijd? Ria zou het heel leuk vinden om één keer per week samen met jou iets te ondernemen. Een kop koffiedrinken, knutselen of een andere creatieve bezigheid. Ria kijkt naar je uit!

Wil jij iets voor Ria betekenen? Neem dan contact op met Rianne of Monique, vrijwilligerscoördinatoren, via 043 - 321 5 046 of per mail info@mantelzorgzuid.nl.  

Lieve grapjas gezocht!

Jeroen is een leuke, enthousiaste, actieve man van 60 jaar die er graag op uittrekt. Door zijn licht verstandelijke beperking kan dit niet alleen en heeft hij een maatje nodig. Ben jij een spontane persoonlijkheid die zin heeft in een middag met humor? Dan ben je bij Jeroen aan het juiste adres.

Wil jij iets voor Jeroen betekenen? Neem dan contact op met Rianne of Monique, vrijwilligerscoördinatoren, via 043 - 321 5 046 of per mail info@mantelzorgzuid.nl.  

Handige zeeman gezocht!

Paul is graag bezig met het bouwen van modelboten en vindt het heerlijk om te wandelen. Heb jij tijd om één keer per week met Paul te hobbyen of een stukje te wandelen?

Wil jij iets voor Paul betekenen? Neem dan contact op met Rianne of Monique, vrijwilligerscoördinatoren, via 043 - 321 5 046 of per mail info@mantelzorgzuid.nl.  

Genoeg redenen om vrijwilliger te worden!

Je doet iets goeds voor de mantelzorgers en hun naasten. Je ontmoet nieuwe mensen, andere culturen. Het is een waardevolle aanvulling op je curriculum vitae. Je leert jezelf beter kennen. Je ziet bijzondere situaties. Je geniet meer van de kleine dingen in het leven. Je investeert in je eigen gezondheid, want vrijwilligers geven vaker aan zich gelukkig te voelen. En ga zo maar door… Dus niet langer twijfelen.

lees meer

Hallo...wij zijn de VAR!

Een primeur! Vandaag het eerste deel van de nieuwe rubriek ‘Hallo…wij zijn de VAR’, waarin u kennismaakt met de leden van de Vrijwilligersadviesraad (VAR). De VAR behartigt de belangen van alle, bij het steunpunt ingeschreven, vrijwilligers. In ieder interview met een VAR-lid, zoomen we in op een thema dat hoort bij het vrijwilligerswerk. Thema’s zoals ‘Starten als vrijwilliger’, ‘Bejegening van de vrijwilliger’ en ‘Facilitering van het vrijwilligerswerk’.

lees meer

In gesprek met Ria en Jasmijn: de oudste en jongste vrijwilliger

Op dinsdag 8 september schuif ik, Rianne Ampts, vrijwilligerscoördinator bij Steunpunt Mantelzorg Zuid, aan tafel bij Ria en Jasmijn. We zijn bij Ria thuis en zij zet eerst de thee en koekjes klaar alvorens we beginnen met het interview. “Ik schrok wel even, ik ben dus de oudste vrijwilliger”, zegt Ria lachend. “En zij de jongste”. Ria wijst naar Jasmijn. En dat klopt helemaal. Ik ga vandaag in gesprek met de oudste (85 jaar) en de jongste (19) van de bij het steunpunt ingeschreven vrijwilligers.

lees meer