NIEUWS VOOR ZORGVRIJWILLIGERS!

Vrijwilligers voelen zich gelukkiger!

Volgens een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) geven vrijwilligers vaker aan gelukkig te zijn dan mensen die geen vrijwilligerswerk doen.

lees meer

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Huub

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier het vierde verhaal uit onze nieuwe rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Huub die mantelzorger is van zijn echtgenote. Zij is opgenomen in een verpleeghuis in verband met de ziekte van Parkinson. 

lees meer

E-learning op website Academie Informele Zorg

Graag wijzen wij u op het e-learning overzicht op de website van de Academie Informele Zorg. Er zijn onlangs enkele  e-learning trainingen toegevoegd waardoor het aanbod zeer divers is. E-learning heeft veel voordelen. Zo kan de training gevolgd worden op een moment waarop het u uitkomt en in uw eigen tempo. Daarnaast is e-learning leuk omdat de inhoud levendiger wordt door filmpjes en oefeningen.

Hier de link naar het E-learning aanbod. 

Wat een geluk dat jij er bent (1): Hoe klein heel groot kan zijn!

Het begon allemaal vorig jaar. Toen ik mijn man verloor aan kanker. Na jaren van zorg had ik tijd om na te denken over de afgelopen jaren. Veel emoties zijn de revue gepasseerd verdriet en angst maar ook blijdschap en dankbaarheid. Dankbaar voor alle mensen die er in deze moeilijke periode voor ons waren.

lees meer

Jolien zoekt een vrijwilliger voor haar opa

De opa van Jolien heeft de ziekte van Parkinson. Hij houdt van wandelen, maar kan dit nu niet meer goed alleen.Heb jij tijd om samen met de opa van Jolien één keer per week een uurtje te wandelen? Bel ons voor een oriënterend gesprek 043-321 5046 of mail, info@mantelzorgzuid.nl.

Breinlijn: vanaf 12 mei actief in meerdere regio’s

Heeft u of uw naaste hersenletsel? Of ontmoet u in uw vriendenkring of beroepsmatig mensen met hersenletsel? In Nederland helpt Breinlijn u vanaf 12 mei de weg te vinden naar passende ondersteuning. De gratis hulpdienst is online en telefonisch bereikbaar via www.breinlijn.nl of 085 - 225 0244.

lees meer