Openstaande hulpvragen

Het steunpunt is dringend op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Misschien heb je wat vrije tijd over en wil je een van onze openstaande hulpvragen oppakken? Neem dan contact op met Rianne Ampts, vrijwilligerscoördinator van het steunpunt via 043 -321 50 46 of klik door naar het formulier. 

Postcode 6213
Mw. heeft artrose, hartritmestoornissen, benauwd en paniekaanvallen als ze alleen is 's nachts. Ze krijgt dan het gevoel te stikken. Fysiek lukt het niet goed meer, trappenlopen is moeilijker en ze heeft weinig energie (ook door de angstklachten). Ze zou graag een keer in de week gezelschap hebben en gezellig een kopje koffiedrinken. Mevrouw is een leuke lieve vrouw die altijd creatief is geweest (zelf meubels maken). 

Postcode 6213
Meneer is dementerend. Hij heeft vroeger op hoog niveau gebokst. Hij is zelfs kampioen van Zuid-Nederland geweest. Meneer is erg bescheiden en hij loopt er niet mee te koop. Hij heeft ook nog gewerkt bij de Sphinx en KPN. Mevrouw doet het woord. Ze geeft aan dat ze overbelast is. Meneer zoekt een man die één keer per week wil wandelen. Meneer loopt met een stok, niet meer zo ver en niet meer zo snel. Hij zit veel in de stoel. Verder is meneer regelmatig iets kwijt, hij kan hier dan uren naar zoeken (sleutels).  

Postcode 6214
Mw. heeft Parkinson, ze is nog mobiel. Ze heeft op een dag meerdere slechte momenten. Zij moet dan in beweging gebracht worden door even uit haar stoel getrokken te worden. Als mevrouw eenmaal in beweging is, gaat dit vanzelf. Soms even begeleiden naar toilet. Dhr. zorgt intensief voor haar, de nachten zijn vaak gebroken. Het gaat om een ontwikkeld echtpaar. Mw. deed maatschappelijk werk en dhr. was fotograaf en heeft vroeger documentaires gemaakt. 

Postcode 6222
Dhr. heeft een TIA gehad, diabetes en hart- en vaatziekten. Hij gaat 3 dagen per week naar SGL. Hij is sinds ruim een jaar weduwnaar en heeft het hier erg moeilijk mee. Hij is down en leunt heel erg op zijn dochter. Verlangt steeds van haar dat ze met hem bezig is. Dhr. is door zijn hersenbeschadiging niet de gemakkelijkste man. Is wat dominant en kan soms wat aparte grappen maken. Kan het beste met vrouwen overweg, omdat die niet zo snel het conflict opzoeken maar wat meer begrip tonen. Dhr. woont in een groot huis met grote tuin. Hij heeft een herdershond, waar hij niet zo vaak mee gaat wandelen. Dochter zou het geweldig vinden als een vrijwilliger met hem en de hond gaat wandelen en ergens een kop koffie gaat drinken. Dat is een grote wens van haar. Dhr. rookt sigaren en heeft dus een hond. Lichte voorkeur voor vrouw, maar een man kan ook. Voorkeur voor woensdag of donderdag.

Interesse vrijwilligerswerk


Geslacht*