Wij zoeken Sociale Netwerkbouwers

U bent daadkrachtig en betrouwbaar? Wij zoeken Netwerkbouwers!

Steunpunt Mantelzorg Zuid biedt professionele ondersteuning aan mantelzorgers en hun hulpbehoevende familieleden, vrienden of buren. Het team zorgvrijwilligers van het steunpunt levert een waardevolle bijdrage aan deze ondersteuning. Denk hierbij aan ziekenbegeleiding, vervanging van de mantelzorger en begeleiding van mensen met dementie.In het voorjaar van 2017 start het steunpunt met een nieuwe vorm van vrijwilligerswerk in de zorg: Sociale Netwerkbouwers.

Je helpt hulpbehoevende mensen en hun mantelzorgers bij het opbouwen en versterken van hun sociaal netwerk. Zodat zij vervolgens met een rijker sociaal netwerk beter kunnen deelnemen aan de maatschappij en hun kwaliteit van leven toeneemt. Voor deze nieuwe vorm van zorgvrijwilligerswerk zijn we op zoek naar 10 enthousiaste mensen ter uitbreiding van ons team.

Ter voorbereiding op dit vrijwilligerswerk ontvang je een training specifiek gericht op het helpen van mensen bij het uitbreiden van hun contacten. Het is vrijwilligerswerk met een kop en een staart. Je bent planmatig bezig in een vastomlijnde tijdsperiode. Met een ‘frisse blik’ van buiten help je mensen bij het verzamelen van contacten om zich heen. Bij dit proces laat je je vooral leiden door gezond verstand en medemenselijkheid. De inzet wordt, uitgaande van jouw mogelijkheden en interesses, in overleg bepaald.

Is deze vorm van doelgericht vrijwilligerswerk iets voor jou? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
E: info@mantelzorgzuid.nl of T: 043-321 50 46.

Interesse vrijwilligerswerk


Geslacht*