Nieuws voor jonge mantelzorgers

WhatsApp Kwartet voor jonge mantelzorgers 12 - 18 jaar

Imme winnaar Corona Kunstprijs!

Het was absoluut geen makkelijke keuze, want wat hebben we leuke, lieve en toffe inzendingen binnen gekregen. Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de winnaar zijn. 

De winnaar is bekend, Imme (11) heeft de Corona Kunstprijs gewonnen. De jury was onder de indruk van het landschap dat ze gemaakt heeft. Imme is nu eerst lekker op vakantie en als ze terug is gaan we snel bij haar langs om de prijs uit te reiken.

Gefeliciteerd Imme!

lees meer

Een snackmomentje Mindfulness voor ouders en jonge mantelzorgers

Deze oefeningen zijn eigenlijk bedoeld voor in de klas maar kunnen ook thuis voor meer rust, energie en concentratie zorgen!

Kijk even op https://www.glimlachinjehoofd.nl/rustendoortje voor oefeningen voor kinderen en jongeren (en stiekem ook voor hun ouders).

lees meer

Ondersteuning voor ouders van jonge mantelzorgers

Beste ouder/verzorger,

De huidige corona-crisis vraagt veel extra inzet van gezinnen waar al sprake is van ziekte en zorg. De dagbestedingen en scholen zijn dicht, begeleiding thuis valt tijdelijk weg, iedereen is meer op elkaar aangewezen. Kortom, de druk op alle gezinsleden kan flink toenemen. Het valt dan niet mee om alle ballen in de lucht te houden.

lees meer

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar en zit je ergens mee?

Liefdesverdriet, eenzaamheid, ouders die scheiden, te veel gamen, studiestress, schulden, eetproblemen, somberheid, angst … Hoe groot of klein je probleem ook is, bij @ease kun je erover praten. Alles is bespreekbaar. En niks is raar. De gesprekken zijn gratis en anoniem. Je kunt @ease telefonisch bereiken via 043-2058106 of 06-82410040 op maandag t/m donderdag van 15.30 tot 18.30 uur. Voor meer informatie: https://ease.nl.

lees meer