Nieuws voor jonge mantelzorgers

Maastricht eert mantelzorgers en hun ondersteuners

Zondag 10 november was het de landelijke Dag van de Mantelzorg. Om mantelzorg en mantelzorgers onder de aandacht te brengen heeft de afgelopen dagen daarom een aantal activiteiten plaatsgevonden, waaronder vandaag (13 november) het mini-symposium ‘Mantelzorg en Werk’. Tijdens dit symposium werd de eerste Maastrichtse Mantelzorgaward uitgereikt.

lees meer

Volg jij ons al op Instagram?

Sinds een tijdje zijn wij namelijk ook daar te vinden! Jij kunt ons volgen via @steunpuntmantelzorgzuid.

Inspiratie en meer..,
Volg jij ons, dan krijg jij als eerste de meest actuele nieuwtjes, vrijwilligersvacatures, impressies van vrijwilligersactiviteiten en de agenda voor mantelzorgers te zien. Maar ook een kijkje achter de schermen bij het steunpunt. Wie werken er? en Waar zijn de vrijwilligers mee bezig? Claire Coenegracht, vrijwilliger bij het steunpunt, maakt hier mooie items en sfeerbeelden van.

Wil jij van al deze leuke dingen op de hoogte blijven? Volg ons dan snel, want dat wil je toch niet missen? Je kunt ons vinden op Instagram via @steunpuntmantelzorgzuid.

Think Tank Stein: Wat vind jij leuk om te doen?

Mijn naam is Merel Claessens. Sinds kort werk ik als consulent voor jonge mantelzorgers in de gemeente Stein. Ik ben er voor iedereen tussen de 7 en 25 jaar die opgroeit in een gezin waar zorg nodig is. Dit kan de zorg zijn voor een broer met ADHD, een zus met het down-syndroom, een moeder met MS of een vader die depressief is.

Think Tank Stein: Denk je mee?

De komende tijd ben ik bezig met het bedenken en organiseren van activiteiten voor jonge mantelzorgers in de gemeente Stein. Hierbij kan ik jouw hulp goed gebruiken.

lees meer

FunSpot voor jonge mantelzorgers in Stein

FunSpot voor jonge mantelzorgers (vanaf 7 jaar)
Ben je jong en zorg je voor iemand? Dan ben je van harte welkom tijdens deze feestelijke FunSpot in het kader van de Dag van de Mantelzorg! Maak kennis met Merel Claessens, consulent voor Jonge Mantelzorgers in Stein. Voor deze dag heeft ze een speciale activiteit voor jou georganiseerd. Dus laat je verrassen en schrijf je in!

Tot ziens op 9 november! Pia Bronckhorst en Merel Claessens, mantelzorgconsulenten

Zat 9 nov 2019 | 14.00 - 16.30u | inloop vanaf 13.30u | Multifunctioneel Centrum (MFC) |  Bergerweg 1 | Berg aan de Maas.

Aanmelden (vóór 4 nov) per telefoon 043 - 321 50 46 / p.bronckhorst@ mantelzorgzuid.nl (o.v.v. Dag van de Mantelzorg, naam, adres en telefoonnummer en aantal personen).

Even voorstellen: Merel Claessens, consulent jonge mantelzorgers

Mijn naam is Merel Claessens. Sinds september ben ik als werkzaam als Consulent Jonge Mantelzorgers binnen de gemeente Stein. Als consulent ben ik er voor iedereen tussen de 7 en 25 jaar, die in de thuissituatie samenleeft met een ouder, broer of zus die extra zorg nodig heeft. 'Jonge mantelzorger zijn' is niet altijd even makkelijk, maar meestal juist heel gewoon. Ik ben er om jonge mantelzorgers te laten weten dat ze gezien worden, en er voor ze te zijn als ze behoefte hebben om te sparren.

lees meer

Tanja Goessen in gesprek met Odet Stapel

Onlangs was Tanja Goessen, consulent Jonge Mantelzorgers van Steunpunt Mantelzorg Zuid, in gesprek met Odet Stapel, auteur van het boek 'Een kind met kansen' over leven met Levend Verlies. Lees hier het resultaat. 

lees meer