Nieuws voor jonge mantelzorgers

Skip de coronadip!

Heb jij het ook even helemaal gehad met de coronasleur? Lijkt iedere dag op de vorige, begin je jaloers te worden op het sociale leven van de Teletubbies en voel je je bij elke goedbedoelde online meeting ook ongemakkelijker dan een ijsbeer in de sauna? Ga je coronadip te lijf met het Rode Kruis!

lees meer

Wereld Autisme Dag 2021

De autismeweek (29 maart tot en met 2 april) wordt dit jaar voor de negende keer georganiseerd rond 2 april. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Autisme Dag (World Autism Awareness Day) en geldt als de dag waarop autisme wereldwijd in de schijnwerpers staat. Bekijk in dit kader de documentaire 'Mijn vriendin heeft autisme' of neem deel aan een van de lezingen van autisme ambassadeur Birsen Basar. 

lees meer

Mantelzorg en avondklok; nieuws overheid

Het Kabinet stelt voor binnen enkele dagen een avondklok in te stellen. Op deze pagina kunt u het laatste nieuws volgen en stelt de overheid t.z.t. de benodigde formulieren beschikbaar. 

Het verhaal van Faye, Jibbe en Tycho

Maak hier kennis met Faye, Jibbe en Tycho. Zij zijn jonge mantelzorgers!  

Nieuw: infoblad voor jongeren en lesmaterialen VO

Het is zover! Mede dankzij een (extra) financiële bijdrage van de gemeente Stein hebben we de informatie voor en over jonge mantelzorgers kunnen vernieuwen. Je kunt de nieuwe materialen op deze website downloaden en bekijken. Wat kun je hier vinden? 

Infoblad voor leerlingen: Dan ben jij een jonge mantelzorger 
Infoblad voor leerkrachten: Jonge mantelzorgers verdienen aandacht
Lesbrief voortgezet onderwijs: Jonge mantelzorgers in de klas
Video van jonge mantelzorgers: Maak kennis met Faye, Jibbe en Tycho