Nieuws voor jonge mantelzorgers

Ouders voor Ouders start met spreekuur

Vanaf donderdag 27 september start Stichting Ouders voor Ouders met een spreekuur in Maastricht. Ouders voor Ouders is ontstaan voor en door ouders van een zorgenkind-chronische zieke kind. Vanaf deze datum kunt u iedere 4e donderdag van de maand, tussen 13.00 en 14.00 uur met al uw vragen terecht bij 'The Masters Services & Care, Hoogbrugstraat 57 Maastricht. 

Doe MEE met de Marktplaats

Na het succes van de eerste editie van de MEE Marktplaats is MEE Zuid-Limburg gestart met de voorbereiding van een tweede Marktplaats op zondag 30 september in Heerlen. De MEE Marktplaats is een bijzondere dag waarop mensen met en zonder beperking elkaar ontmoeten: gezelligheid en meedoen staan centraal. Kijk hier voor meer informatie. 

lees meer

Oproep: Help ons aan informatie!

Zorg jij thuis (mee) voor een langdurig en/of ernstig zieke ouder of broer(tje)/zus(je)? Denk bijvoorbeeld aan een spierziekte of een verstandelijke beperking. Dan ben jij jonge mantelzorger. Ben je tussen de 15 en 26 jaar oud? Dan hebben we jouw hulp nodig bij de ontwikkeling van digitale ondersteuning voor jonge mantelzorgers. 

lees meer

De Cliëntenraad zoekt versterking!

Steunpunt Mantelzorg Zuid heeft al een aantal jaar een actieve Cliëntenraad. Een betrokken groep mantelzorgers die de belangen behartigt van de mantelzorgers bij het steunpunt. Door het afscheid van een aantal leden zijn we op zoek naar versterking! Mantelzorgers uit de gemeenten Vaals, Valkenburg aan de Geul, Eijsden-Margraten en Maastricht zijn van harte welkom. Wilt u meepraten, meedenken en misschien ook invloed hebben op de ondersteuning en nieuwe ontwikkelingen? Of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Vul het antwoordformulier in, stuur een mail naar cliëntenraad@mantelzorgzuid.nl of bel met het secretariaat 043-3215046. Zij brengen u in contact met een lid van de Cliëntenraad.

lees meer

Handige website voor mantelzorgers

Samenbeterthuis.nl: een handige website voor het bieden van mantelzorg thuis met nuttige informatie en instructievideo's. 

Start Expertiselab Jonge mantelzorgers

Veel studenten hebben naast hun studie een mantelzorgtaak. Zij geven hulp aan een zieke naaste, waarbij veel wordt gevraagd van hun veerkracht. In het Expertiselab jonge mantelzorgers onder Amsterdamse studenten wordt de basis gelegd voor ondersteuning van ma ntelzorgende studenten, door na te gaan wie zij zijn en welke ondersteuningsbehoefte zij hebben. Deze studenten werken zelf mee aan het bedenken van mogelijke interventies. 

lees meer