Nieuws voor jonge mantelzorgers

Zeg het maar...Tycho Gielen (jonge mantelzorger)

Tycho Gielen is twaalf jaar, zit in de brugklas van het Sophianum en speelt klarinet. En tussen de bedrijven door is hij ook nog mantelzorger voor zijn moeder Ulrike. Lees meer over Tycho en zijn moeder in het mooie interview in De Limburger. 

lees meer

De Cliëntenraad zoekt versterking!

Steunpunt Mantelzorg Zuid heeft al een aantal jaar een actieve Cliëntenraad. Een betrokken groep mantelzorgers die de belangen behartigt van de mantelzorgers bij het steunpunt. Door het afscheid van een aantal leden zijn we op zoek naar versterking! Mantelzorgers uit de gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul zijn van harte welkom.

lees meer

Een snackmomentje Mindfulness voor ouders en jonge mantelzorgers

Deze oefeningen zijn eigenlijk bedoeld voor in de klas maar kunnen ook thuis voor meer rust, energie en concentratie zorgen!

Kijk even op https://www.glimlachinjehoofd.nl/rustendoortje voor oefeningen voor kinderen en jongeren (en stiekem ook voor hun ouders).

lees meer

Ondersteuning voor ouders van jonge mantelzorgers

Beste ouder/verzorger,

De huidige corona-crisis vraagt veel extra inzet van gezinnen waar al sprake is van ziekte en zorg. De dagbestedingen en scholen zijn dicht, begeleiding thuis valt tijdelijk weg, iedereen is meer op elkaar aangewezen. Kortom, de druk op alle gezinsleden kan flink toenemen. Het valt dan niet mee om alle ballen in de lucht te houden.

lees meer

Ben jij tussen de 12 en 25 jaar en zit je ergens mee?

Liefdesverdriet, eenzaamheid, ouders die scheiden, te veel gamen, studiestress, schulden, eetproblemen, somberheid, angst … Hoe groot of klein je probleem ook is, bij @ease kun je erover praten. Alles is bespreekbaar. En niks is raar. De gesprekken zijn gratis en anoniem. Je kunt @ease telefonisch bereiken via 043-2058106 of 06-82410040 op maandag t/m donderdag van 15.30 tot 18.30 uur. Voor meer informatie: https://ease.nl.

lees meer