Aanvraag vrijwilliger

Bij het steunpunt werken betrokken en bekwame vrijwilligers ter ondersteuning van hulpvragers en/of hun mantelzorgers. Hiernaast ziet u de vormen van ondersteuning die onze vrijwilligers bieden. Bij ieder type ondersteuning vindt u een formulier waarmee u binnen een veilige omgeving de inzet van een vrijwilliger kunt aanvragen. 

NB: Wanneer u het formulier invult en aan ons retour stuurt gaat wij ervan uit dat u toestemming van de betreffende persoon heeft gekregen voor het delen van deze informatie. 

Praktische gegevens

  • Onze vrijwilligers zijn werkzaam in de gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul.
  • Aan de inzet van een vrijwilliger zijn geen kosten verbonden. De hulpvrager betaalt wel de onkosten voor de vrijwilliger (vervoer bij begeleiding, parkeerkosten en consumpties).
  • U kunt de inzet van een vrijwilliger digitaal aanvragen via onze beveiligde website. Dit kunt u doen door het betreffende aanvraagformulier hiernaast volledig in te vullen en te versturen. 
  • Onze coördinatoren intensieve vrijwilligerszorg nemen de aanvraag in behandeling en nemen contact met u of de mantelzorger/hulpvrager op mochten er nog onduidelijkheden zijn.
  • Hierna gaat de coördinator op zoek naar een geschikte vrijwilliger. Zodra er een match heeft plaatsgevonden, worden u en de hulpvrager/mantelzorger geïnformeerd.