Agenda voor Mantelzorgers

Oktober

Mantelzorgsalon Gulpen-Wittem

Woensdag 25 Oktober / 14.30 - 16.00 uur / Zorgcentrum Dr. Ackenshuis/ Oude Maastrichterweg 21/ Gulpen

Een maal per maand vindt de mantelzorgsalon plaats in de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Vaals, Gulpen-Wittem en Stein. U kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Tijdens de salon wordt informatie gegeven over een (actueel) mantelzorgthema. U kunt andere mantelzorgers ontmoeten en uw vragen stellen aan de mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Zuid. U hoeft zich voor deelname niet aan te melden. Loop gewoon eens binnen. 

Mantelzorgsalon Vaals: Het keukentafelgesprek

Woensdag 25 Oktober / 19.00 - 20.30 uur / Residentie 't Heemet/ Clarissenstraat 2/ Vaals

Het keukentafelgesprek: Hoe bereid ik me voor als mantelzorger? Voor meer informatie en aanmelding kunt u contact opnemen met Lilian Frusch, l.frusch@mantelzorgzuid.nl of 06 - 836 68 181.

Mantelzorgsalon Stein

Donderdag 26 Oktober / 14.00 - 15.30 uur / Buurtcentrum Nieuwdorp| Bergènkenstraat 1 (voormalige Don Boscoschool)| Stein

Een maal per maand vindt de mantelzorgsalon plaats in de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem en Stein. U kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Tijdens de salon wordt informatie gegeven over een (actueel) mantelzorgthema. Vanmiddag vertelt mw. Monique van de Ven ons waarvoor u terecht kunt bij Partners in Welzijn. Verder kunt u andere mantelzorgers ontmoeten en uw vragen stellen aan de mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Zuid. U hoeft zich voor deelname niet aan te melden. Loop gewoon eens binnen. 

Mantelzorgsalon Maastricht

Maandag 30 Oktober / 13.30 - 15.00 uur / Steunpunt Mantelzorg Zuid/ Sphinxlunet 3/ Maastricht

Een maal per maand vindt de mantelzorgsalon plaats in de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem en Stein. U kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Tijdens de salon wordt informatie gegeven over een (actueel) mantelzorgthema. U kunt andere mantelzorgers ontmoeten en uw vragen stellen aan de mantelzorgconsulent van Steunpunt Mantelzorg Zuid. U hoeft zich voor deelname niet aan te melden. Loop gewoon eens binnen. 

Thema: De notaris

Maandag 30 Oktober / 19.00 - 20.30 uur / Steunpunt Mantelzorg Zuid / Sphinxlunet 3 / Maastricht

Informatie over: het testament, erfbelasting, de eigen bijdrage bij opname, wilsonbekwaamheid, bewindvoering of notariële volmacht. Gastspreker: Notaris Maurice Dassen van Palmen & Dassen.

Meer informatie/aanmelding
November

Contactgroep Dementie Heuvelland

Woensdag 1 November / 10.00 - 11.30 uur / Heuvelland bibliotheek/ Berkelplein 99/ Valkenburg aan de Geul

Voor mantelzorgers van mensen met dementie. Deelname aan deze contactgroep biedt u de mogelijkheid ervaringen te delen met mensen die in eenzelfde situatie verkeren. De groep wordt begeleid door een mantelzorgconsulent.

Meer informatie/aanmelding

Alzheimercafé Maastricht: Dementie op jonge leeftijd

Woensdag 1 November / 19.30 - 21.00 uur / Athos/ Athoslaan 12 A/ Maastricht

De verschijnselen die optreden als mensen op jonge leeftijd te maken krijgen met dementie, de gevolgen ervan in het dagelijks leven en hoe je hiermee om kunt gaan.

Dag van de Mantelzorg Stein

Zaterdag 4 November / 14.00 - 16.30 uur / MFC De Grous/ Heerstraat Centrum 38/ Stein

Feestelijke middag voor mantelzorgers uit de gemeente Stein als waardering voor de inzet voor hun naaste.

Meer informatie/aanmelding

Mantelzorgsalon Valkenburg aan de Geul: Dag vd Mantelzorg

Woensdag 8 November / 10.30 - 12.00 uur / Heuvelland bibliotheek/ Berkelplein 99/ Valkenburg aan de Geul

Een maal per maand vindt de mantelzorgsalon plaats in de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Valkenburg aan de Geul, Vaals, Gulpen-Wittem en Stein. U kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Vandaag heeft de salon een feestelijk tintje. We vieren samen de Dag van de Mantelzorg. Voor deze activiteit kunt u zich aanmelden vóór 1 november 2017 via het aanmeldingsformulier. 

Meer informatie/aanmelding

Dag van de Mantelzorg Eijsden-Margraten

Woensdag 8 November / 13.30 - 16.30 uur / Oos Heim Gemeenschapshuis Clermontstr. 10 Margraten

Zorgt u voor een ander? Dan bent u deze feestelijke middag van harte welkom! Steunpunt Mantelzorg Zuid en de Gemeente Eijsden – Margraten organiseren samen de Dag van de Mantelzorg. Tijdens deze middag kunt u meedoen aan verschillende vitale workshops!

Meer informatie/aanmelding

Mantelzorgsalon Gulpen-Wittem: Dag van de Mantelzorg

Woensdag 8 November / 14.30 - 16.00 uur / Zorgcentrum Dr. Ackenshuis/ Oude Maastrichterweg 21/ Gulpen

Een maal per maand vindt de mantelzorgsalon plaats in de gemeenten Maastricht, Eijsden-Margraten, Vaals, Gulpen-Wittem en Stein. U kunt gewoon binnenlopen voor een kopje koffie en een praatje. Tijdens de salon wordt informatie gegeven over een (actueel) mantelzorgthema. Vandaag heeft de salon een feestelijk tintje. We vieren samen de Dag van de Mantelzorg. U hoeft zich voor deelname niet aan te melden. Loop gewoon eens binnen. 

Contactgroep NAH

Donderdag 9 November / 13.30 - 15.00 uur / Steunpunt Mantelzorg Zuid/ Sphinxlunet 3/ Maastricht

Voor mantelzorgers van mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Deelname aan deze contactgroep biedt u de mogelijkheid ervaringen te delen met mensen die in eenzelfde situatie verkeren. De groep wordt begeleid door een mantelzorgconsulent. 

Meer informatie/aanmelding

Contactgroep GGZ gemeente Stein

Vrijdag 10 November / 14.00 - 15.30 uur / Buurtcentrum Nieuwdorp| Bergènkensraat 1 (voormalige Don Boscoschool)| Stein

Voor mantelzorgers van mensen met psychische aandoeningen. Deelname aan deze contactgroep biedt u de mogelijkheid ervaringen te delen met mensen die in eenzelfde situatie verkeren. De groep wordt begeleid door een mantelzorgconsulent.

Meer informatie/aanmelding

Dag van de Mantelzorg Maastricht

Vrijdag 10 November / 15.00 - 18.30 uur / Geusselt Sporthal, Olympiaweg 68, 6225 XX Maastricht

Feestelijke middag voor mantelzorgers uit de gemeente Maastricht als waardering voor de inzet voor uw naaste. U kunt deelnemen aan verschillende sportieve workshops. 

Meer informatie/aanmelding

Contactgroep Ouders voor Ouders Margraten

Dinsdag 14 November / 10.00 - 12.30 uur / Camion/ Hoenderweg 2/ Margraten

Contactgroep voor en door ouders/verzorgers van een zorgenkindje met bijvoorbeeld een chronische ziekte, autisme, ADHD, PDD-NOS, etc. Centraal staat ontmoeting, herkenning, steun en ontspanning zonder oordeel van een professional en zonder verplichting. Info: steunpuntoudersvoorouders@hotmail.com