NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Ouders voor Ouders start met spreekuur

Vanaf donderdag 27 september start Stichting Ouders voor Ouders met een spreekuur in Maastricht. Ouders voor Ouders is ontstaan voor en door ouders van een zorgenkind-chronische zieke kind. Vanaf deze datum kunt u iedere 4e donderdag van de maand, tussen 13.00 en 14.00 uur met al uw vragen terecht bij 'The Masters Services & Care, Hoogbrugstraat 57 Maastricht. 

Doe MEE met de Marktplaats

Na het succes van de eerste editie van de MEE Marktplaats is MEE Zuid-Limburg gestart met de voorbereiding van een tweede Marktplaats op zondag 30 september in Heerlen. De MEE Marktplaats is een bijzondere dag waarop mensen met en zonder beperking elkaar ontmoeten: gezelligheid en meedoen staan centraal. Kijk hier voor meer informatie. 

lees meer

Zomeractiviteit Mantelzorgsalon Vaals

Deelnemers aan de Mantelzorgsalon in 't Heemet in Vaals werden tijdens het zomeruitje getrakteerd op een rondleiding in het Klooster van Wittem. Op verschillende plekken in het klooster konden we ervaren waar het in dit indrukwekkende gebouw om gaat: geloof, hoop en liefde.

lees meer

Wat zijn uw ervaringen als mantelzorger?

In samenwerking met CNV Vakmensen doet het programma Zorg Verandert deze zomer onderzoek naar de ervaringen van u als mantelzorger. Het onderzoek richt zich op uw persoonlijke ervaringen die u als mantelzorgers heeft in het dagelijks leven. Wat gaat er goed en wat gaat minder goed? Waar loopt u tegenaan en hoe gaat u daarmee om? Hoe reageert uw omgeving, uw werkgever en bij wie of waar vindt u steun? In dit vertelonderzoek staat úw persoonlijke verhaal centraal. Goede voorbeelden zijn van grote waarde; ze kunnen anderen inspireren en motiveren.

lees meer

Expositie Schilders van Kunsthuis Lixhe bij steunpunt

Momenteel kunt u schilderijen bewonderen van Els Sengers, Huub Heuts en Annemie Courtens, Schilders van Kunsthuis Lixhe (B) bij het steunpunt. Zij passen diverse schildertechnieken, materialen en gelaagdheid toe. Soms met humor. U kunt de expositie bezoeken tijdens kantooruren (ma-do van 8.30 tot 17.00 uur en vrij van 8.30 tot 12.30 uur). 

Nu ook in Maastricht: Ouders voor Ouders

Op 17 April organiseert de stichting Ouders voor Ouders een eerste bijeenkomst in de huiskamer van Daalhof. Dit is een stichting ontstaan voor en door ouders met een zorgenkind.

lees meer