NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Doe mee met de Corona Kunstlijn!

Speciaal initiatief voor jonge mantelzorgers in Stein: De Corona Kunstlijn van Merel.
Vraag nu een tekening aan, speciaal voor jou gemaakt door Merel. En helemaal leuk als er eentje terug wilt sturen.

Voor alle jonge mantelzorgers die:

  • Zich ontzettend vervelen thuis…
  • Vrienden, school of hun clubs missen…
  • Het gewoon leuk vinden…

Wil je graag een tekening van Merel ontvangen? Je mag Merel altijd mailen, appen of bellen via m.claessens@mantelzorgzuid.nl of 06-17309182. Merel werkt op dinsdag, woensdag en donderdag.

Verlenging Corona-maatregel

Op basis van de op maandag 23 maart door de overheid bepaalde aanscherping en verlenging van de Corona-maatregelen past het steunpunt de tijdsduur van onderstaande maatregel aan. Dit betekent dat:

  • alle groepsbijeenkomsten voor jonge en volwassen mantelzorgers en vrijwilligers tot 1 juni worden afgelast. 

lees meer

Wat als het mantelzorgen stopt?

Wat gebeurt er met iemand als het mantelzorgen stopt? Drie ex-mantelzorgers aan het woord over de impact op hun leven van het zorgen voor een naaste.

Dit artikel is geschreven door Bregje Bouma, zij studeert Journalistiek in Utrecht en maakte voor haar afstudeerproductie een verhaal over 'het zwarte gat na mantelzorg'. (Bron: MantelzorgNL)

Volg jij ons al op Instagram?

Sinds een tijdje zijn wij namelijk ook daar te vinden! Jij kunt ons volgen via @steunpuntmantelzorgzuid.

Inspiratie en meer..,
Volg jij ons, dan krijg jij als eerste de meest actuele nieuwtjes, vrijwilligersvacatures, impressies van vrijwilligersactiviteiten en de agenda voor mantelzorgers te zien. Maar ook een kijkje achter de schermen bij het steunpunt. Wie werken er? en Waar zijn de vrijwilligers mee bezig? Claire Coenegracht, vrijwilliger bij het steunpunt, maakt hier mooie items en sfeerbeelden van.

Wil jij van al deze leuke dingen op de hoogte blijven? Volg ons dan snel, want dat wil je toch niet missen? Je kunt ons vinden op Instagram via @steunpuntmantelzorgzuid.

Vrijwilliger in beeld: Anneloes, vrijwilliger met een missie!

Anneloes staat al op me te wachten. We hebben afgesproken bij de Nachtegaal, de uitspanning waar haar Mindfulness wandelingen vaak van start gaan. Lange vlecht, blij gezicht en een en al aandacht voor wat er om haar heen gebeurt; een boeiende vrouw.

lees meer

Even voorstellen: Merel Claessens, consulent jonge mantelzorgers

Mijn naam is Merel Claessens. Sinds september ben ik als werkzaam als Consulent Jonge Mantelzorgers binnen de gemeente Stein. Als consulent ben ik er voor iedereen tussen de 7 en 25 jaar, die in de thuissituatie samenleeft met een ouder, broer of zus die extra zorg nodig heeft. 'Jonge mantelzorger zijn' is niet altijd even makkelijk, maar meestal juist heel gewoon. Ik ben er om jonge mantelzorgers te laten weten dat ze gezien worden, en er voor ze te zijn als ze behoefte hebben om te sparren.

lees meer