NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Mantelzorgwaardering 2020 per gemeente

Iedere gemeente bepaalt zelf hoe de mantelzorgwaardering/ het mantelzorgcompliment eruit ziet en wie hiervoor in aanmerking komt. Wilt u weten hoe het in uw gemeente geregeld is? 
 

lees meer

Zorgboeren in uw regio

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat aanwezigheid op een zorgboerderij positieve gezondheidseffecten heeft.

lees meer

Pakket beschermende middelen voor mantelzorgers

Ben je mantelzorger van iemand die thuis intensieve zorg nodig heeft? En is degene (mogelijk) besmet met corona? Dan kun je op recept van je huisarts of GGD via de apotheek beschermende materialen krijgen. Dit kan als 1,5 meter afstand houden bij de verzorging en verpleging niet mogelijk is.

Hoe dit werkt kun je lezen op de website van MantelzorgNL

lees meer

Wist je dat...afsluiting project JMZ

Wist je dat we achter de schermen heel hard werken aan de afsluiting van een tof project voor jonge mantelzorgers in het voortgezet onderwijs? Voor nu alvast een tipje van de sluier via deze foto...

E-learning 'Dementie op jonge leeftijd'

Speciaal voor mantelzorgers van jonge mensen met dementie biedt Alzheimer Nederland een gratis online training aan op dementie.nl. De training ‘Dementie op jonge leeftijd’ behandelt het hele ziekteproces en sluit aan op de behoefte aan meer informatie, praktische tips en oplossingen van naasten van jonge mensen met dementie.

Deskundigen prof. dr. Marjolein de Vugt (Alzheimer Centrum Limburg en Restaurant Misverstand) en dr. Christian Bakker (Radboud UMC) komen aan het woord in de training. Ze leggen in video’s veel uit over de verschillende thema’s. Mantelzorgers vertellen over hun eigen ervaringen en je krijgt praktische tips die je helpen in de dagelijkse zorg. 

lees meer

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Renée en haar zusjes

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier het zesde verhaal uit onze rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Renée. Zij is jonge mantelzorger (20 jaar) van haar tweelingzusjes Vera en Iris. Zij hebben, doordat ze te vroeg geboren zijn, beiden beperkingen. 

lees meer