NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Boekje: Een goed leven met dementie?!

Mensen met dementie willen graag vitaal blijven en meedoen in de samenleving. Meestal kan dat ook, met een aanpassing of met ondersteuning. Hoe kan je als mantelzorger of zorgmedeweker mensen hier het beste bij helpen? Ontdek wat de wensen zijn van mensen met dementie en denk in kansen. In het boekje ‘Een goed leven met dementie?!’ van Vilans en Kenniscentrum Zorginnovatie Hogeschool Rotterdam, lees je hoe!

lees meer

Moeder aan de Lijn - voor wie zorg jij?

Steunpunt Mantelzorg Zuid nodigt u van harte uit voor deze informatieve bijeenkomst die speciaal bedoeld is voor iedereen die voor iemand zorgt. Onder leiding van Eric Corton (bekend van televisie en de voorstelling Ma) gaan we met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is.

lees meer

Moeder aan de Lijn - voor wie zorg jij?

Steunpunt Mantelzorg Zuid nodigt je van harte uit voor deze informatieve bijeenkomst die speciaal bedoeld is voor iedereen die voor iemand zorgt. Onder leiding van Eric Corton (bekend van televisie en de voorstelling Ma) gaan we met elkaar in gesprek over wat het betekent om voor iemand te zorgen. Of het nu je moeder, man, broer, dochter of je buurvrouw is.

lees meer

Uitmarkt Margraten: voor jong en oud!

Een duurzame gemeenschapshappening voor jong en oud met speciale aandacht voor muziek, literatuur, kunst, archeologie, afval, natuur, toneel en smaak! Met een spetterende After Party vanaf 19.00 uur speciaal voor de jeugd in gemeenschapshuis Oos Heim. 

Zaterdag 13 okt I 14.00 - 19.00 uur I In en rondom het gemeentehuis I Amerikaplein I Margraten. 

Meer informatie en programma: www.Eijsden-Margraten.nl/uitmarkt

Korte film over respijtzorg

Wat is respijtzorg? En wat kun je er als mantelzorger mee? Mezzo heeft een korte film laten ontwikkelen waarin dit uitgelegd wordt. Hier kunt u de film bekijken. Heeft u n.a.v. de film vragen over respijtzorg? Neem dan contact op met de mantelzorgconsulent van het steunpunt die werkzaam is in uw gemeente. U kunt ons bellen via 043-3215046 of stuur uw vraag per email naar info@mantelzorgzuid.nl

Welke wensen heeft u als het gaat om respijtzorg?

U kunt alleen goed voor een ander zorgen als u ook goed voor uzelf zorgt. Even ontspannen en tijd nemen voor uzelf zijn daarbij belangrijk. Dit kan door een uurtje te sporten, een avondje voor uzelf te organiseren of dagbesteding of logeeropvang te regelen voor degene voor wie u zorgt. Dit wordt ook wel respijt of respijtzorg genoemd.
 

lees meer