NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Inloop in Elsloo, Stein, Kerensheide en Urmond

Heb je vragen over de buurt, wonen, welzijn, (mantelzorg)zorg, werk, inkomen of jeugd(hulp)? In Elsloo, Stein, Kerensheide en Urmond is er een inloop waar je je vraag kunt bespreken met een professional. Hier helpen wij je graag verder, voor jezelf of voor een ander. 

lees meer

Beter thuis met Dementie

Beter Thuis met Dementie is een cursus voor mantelzorgers met een partner met dementie op een vakantielocatie. Terwijl u met uw partner en nog maximaal vijf andere koppels van maandag tot vrijdag logeert in een bed & breakfast in Gouderak leert u tijdens deze cursus alles over het zorgen voor en leven met iemand met dementie. 
 

lees meer

Aandacht, zorg en nabijheid in de laatste levensfase

Een team van 10 betrokken en deskundige vrijwilligers van het steunpunt biedt aanvullende ondersteuning in de laatste levensfase van mensen. De vrijwilligers bieden extra aandacht, warmte en nabijheid in deze periode van intensieve zorg en verlichten op die manier even de taken van de mantelzorger. Dit alles in samenwerking met de professionele zorgverlener. We noemen dit Vrijwillige Palliatieve Thuis Zorg (VPTZ). De vraag is vaak urgent en deze vrijwilligers zijn doorgaans binnen enkele dagen beschikbaar.

lees meer

Dialogen rond dementie

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie, interessante lezingen door inhoudsdeskundige gastsprekers. Lees hier meer over de thema's.

lees meer

Vind de balans

Ook als mantelzorger wil je je leven gewoon leven. Een zorgsituatie zet die wens soms onder druk. En omdat mantelzorg vaak als vanzelfsprekend verleend wordt, sta je er daarom niet bij stil. Tegelijkertijd is bekend dat mantelzorg stapsgewijs meer wordt en veel mantelzorgers pas om hulp vragen als het eigenlijk al te veel is geworden.

lees meer

Expositie Schilders van Kunsthuis Lixhe bij steunpunt

Momenteel kunt u schilderijen bewonderen van Els Sengers, Huub Heuts en Annemie Courtens, Schilders van Kunsthuis Lixhe (B) bij het steunpunt. Zij passen diverse schildertechnieken, materialen en gelaagdheid toe. Soms met humor. U kunt de expositie bezoeken tijdens kantooruren (ma-do van 8.30 tot 17.00 uur en vrij van 8.30 tot 12.30 uur).