NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Dichtbij Mantelzorg 13: het verhaal van Niek en Tiny

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier deel 13 van onze rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Niek. Hij is mantelzorger van zijn echtgenote Tiny. 

lees meer

Dubbel feest! Dag van de Mantelzorg én 25 jaar steunpunt

In de maand november hebben alle bijeenkomsten in Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul en Stein voor mantelzorgers en vrijwilligers van Steunpunt Mantelzorg Zuid een feestelijk karakter. Vanwege de Dag van de Mantelzorg én vanwege het 25-jarig jubileum van het steunpunt.


 

lees meer

Vier met ons de Dag van de Mantelzorg in Stein!

Na lange tijd vieren we weer de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar een moment om elkaar, onder het genot van een high-tea, weer te ontmoeten en even te ont-moeten.  

lees meer

Kom in contact met andere mantelzorgers bij de community 'Deel je zorg'

Wat is dat nou precies, dat 'Deel je zorg-platform' van MantelzorgNL? Dat wordt kort uitgelegd in deze video. Deel je Zorg' is een nieuwe online community, speciaal opgezet door en voor mantelzorgers met als doel met elkaar in contact te komen en ervaringen en kennis uit te wisselen. Interessant? Bekijk snel de video.

lees meer

Met welke activiteit kunnen we jou blij maken?

Beste vrijwilliger of mantelzorger,

Als teken van waardering voor jullie inzet en betrokkenheid bij mensen die hulp of ondersteuning nodig hebben, organiseren de 35 partners van de Academie Informele Zorg een mooi en interessant (scholings)programma voor vrijwilligers en mantelzorgers. Bij de keuze van de activiteiten willen ze jullie/jouw wensen nog meer centraal stellen. Hierbij hebben we jouw inbreng nodig.
 

lees meer

Bloemetjesactie Maastricht

Wil jij jouw mantelzorger in het zonnetje zetten? Ook dit jaar is er weer een bloemetjesactie voor mantelzorgers in Maastricht. Buren, vrienden en kennissen kunnen hun mantelzorger, die in Maastricht woont, een bloemetje laten bezorgen op 10 november. Meld jouw mantelzorger vóór 1 november aan. Meer info op https://www.gemeentemaastricht.nl/zorg-en-wmo/mantelzorgwaardering

lees meer