NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

WhatsApp Kwartet voor jonge mantelzorgers 12 - 18 jaar

Vrijwilligers ziekenbegeleiding weer van start

Het team vrijwilligers ziekenbegeleiding van Steunpunt Mantelzorg Zuid staat vanaf 15 juli aanstaande weer klaar voor mensen die niet goed op eigen kracht een ziekenhuis, tandarts of andere hulpverlener kunnen bezoeken.

lees meer

Imme winnaar Corona Kunstprijs!

Het was absoluut geen makkelijke keuze, want wat hebben we leuke, lieve en toffe inzendingen binnen gekregen. Maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar 1 de winnaar zijn. 

De winnaar is bekend, Imme (11) heeft de Corona Kunstprijs gewonnen. De jury was onder de indruk van het landschap dat ze gemaakt heeft. Imme is nu eerst lekker op vakantie en als ze terug is gaan we snel bij haar langs om de prijs uit te reiken.

Gefeliciteerd Imme!

lees meer

Open Air contactgroep Dementie in Gulpen-Wittem

Vorige week was er voor het eerst weer een contactgroep Dementie in Gulpen. Niet zoals voorheen in onze vertrouwde bibliotheek maar in de openlucht. 

lees meer

NIEUW: E-learning 'Partner in Balans'

Online ondersteuning voor mantelzorgers die zorgen voor iemand met dementie of Parkinson

Partner in Balans is een 8-weekse online cursus gericht op het behouden van een gezonde balans in het dagelijkse leven. De cursus biedt mantelzorgers ondersteuning om met de veranderingen bij hun naaste en moeilijke situaties om te gaan. Veel vormen van ondersteuning zijn weggevallen ten gevolge van de coronacrisis; o.a. dagbesteding, professionele en sociale ondersteuning. Partner in Balans kan voor mantelzorgers een passende vorm van ondersteuning zijn, omdat het volledig online kan plaatsvinden.

lees meer

Wist je dat...

  • 40% van de bevolking last heeft van eenzaamheid
  • Eenzaamheid fysiek pijn doet
  • Mantelzorgers ook eenzaam zijn omdat hun netwerk vaak krimpt vanwege het langdurig intensief zorgen
  • Eenzaamheid op den duur leidt tot een continue verhoogd stressniveau

Bent u mantelzorger en wilt u meer weten over mantelzorg en eenzaamheid of heeft u behoefte aan een luisterend oor bel of mail dan gerust via tel: 043-3215046 of info@mantelzorgzuid.nl

In onderstaande link vindt u een hartcoherentie oefening die helpt om stress te verminderen.
https://www.biessonder.nl/wp-content/uploads/2016/04/Infoblad-Hartcoherentie-2016-01.pdf