NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Imme, winnaar Corona Kunstprijs

We hebben de prijs uitgereikt aan Imme, Winnaar van de Corona Kunstprijs! Gefeliciteerd Imme! 
Ze gaat lekker jumpen met vriendinnen. Heel erg veel plezier, en ontzettend dik verdiend!

De Cliëntenraad zoekt versterking!

Steunpunt Mantelzorg Zuid heeft al een aantal jaar een actieve Cliëntenraad. Een betrokken groep mantelzorgers die de belangen behartigt van de mantelzorgers bij het steunpunt. Door het afscheid van een aantal leden zijn we op zoek naar versterking! Mantelzorgers uit de gemeenten Maastricht, Meerssen en Valkenburg aan de Geul zijn van harte welkom.

lees meer

Hulp gezocht voor Maastricht-West

Het steunpunt heeft een aantal hulpvragen openstaan voor Maastricht West. Dit betreft onder andere de wijken Mariaberg, Biesland, Daalhof, Malpertuis en Malberg. Wij zijn dus op zoek naar vrijwilligers die in deze wijken willen worden ingezet. We zoeken bijvoorbeeld een vrijwilliger die handig is met een naaimachine zodat de hulpvrager haar hobby weer kan oppakken.

Wil jij hier aan de slag gaan of ken je iemand die in Maastricht West woont en als vrijwilliger bij het steunpunt zou willen beginnen, laat het ons weten! Per e-mail info@mantelzorgzuid.nl of per telefoon 043-3215046. En mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in de overige wijken van Maastricht of de Heuvellandgemeenten zijn natuurlijk ook van harte welkom!

Positieve Gezondheid voor mantelzorgers 

Hallo toegewijde mantelzorger...hoe gaat het nu echt met jou? 

Als mantelzorger ben je veel bezig met zorgen voor je dierbare naaste; je zorgt uit liefde en toewijding en ook al heb je niet vrijwillig voor deze situatie gekozen, je vindt het gewoon vanzelfsprekend. Je rolt er als het ware in, je handelt vanuit je hart, naar eer en geweten en je maakt er het beste van. 
 

lees meer

Wist je dat...

  • De groepsbijeenkomsten van het steunpunt weer van start zijn gegaan?
  • Dat het hierbij gaat om inloopbijeenkomsten (salons) en contactgroepen?
  • Dat er verschillende contactgroepen zijn (dementie, NAH, Ouders voor Ouders en Parkinson?)
  • Dat deze groepen samenkomen in Maastricht, het Heuvelland en Stein?
  • Dat u als ingeschreven mantelzorger van harte welkom bent?
  • Dat i.v.m. de Coronamaatregelen u zich hiervoor wel dient aan te melden?
  • Dat u meer informatie (data en tijdstip) vindt op deze website? 
  • Dat u ons met vragen altijd kunt bellen via 043-3215046? 

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Jolanda

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier het vijfde verhaal uit onze nieuwe rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Jolanda. Zij is mantelzorger van haar partner John. Hij heeft primaire progressieve afasie, een zeldzame vorm van dementie.

lees meer