NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Mantelzorg en avondklok; nieuws overheid

Het Kabinet stelt voor binnen enkele dagen een avondklok in te stellen. Op deze pagina kunt u het laatste nieuws volgen en stelt de overheid t.z.t. de benodigde formulieren beschikbaar. 

Corona-vaccinatie voor (mantel)zorgverleners vanuit PGB

Alle mantelzorgers die vanuit een Persoonsgebonden Budget (mantel)zorg bieden aan hun naasten kunnen vanaf februari een vaccin krijgen. Nadere berichtgeving over deze vaccinatie ontvangt je naaste van de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Wanneer dit zal zijn, is nu nog niet bekend.

Voor mantelzorgers met een overeenkomst uit de Zorgverzekeringswet, waarbij de administratie niet via de SVB loopt, wordt nog gezocht naar een oplossing.

https://www.svb.nl/nl/pgb/nieuws-coronavirus/coronavaccinatie-zorgverleners

Gratis live webinar - Omgaan met veranderend gedrag en emoties bij jonge mensen met dementie

Op 23 februari organiseert Alzheimer Centrum Limburg van 20.00 - 21.00 uur een gratis webinar over omgaan met veranderend gedrag en emoties bij jonge mensen met dementie. 

Veranderingen in gedrag en emoties bij dementie op jonge leeftijd kunnen een groot effect hebben op de persoon met dementie én op de personen in de omgeving.


 

lees meer

Online cursus 'Mantelzorg in Balans'

Als mantelzorger zorgt u intensief voor een naaste die een ziekte of een beperking heeft. Dat kan uw kind, uw partner, uw vader of moeder, een ander familielid, een buurvrouw of goede vriend zijn. Het is van belang dat u zelf ook gezond blijft en in balans. Soms is dat echter een moeilijke opgave.

lees meer

Ondersteuning voor mantelzorgers van (post-) Covid patiënten

Een hevig ziekteproces door Covid-19 raakt niet alleen de patiënt, maar ook de mensen om hem of haar heen. Het is een onzekere, zeer stressvolle periode, die versterkt wordt door de beperkingen in het contact met de patiënt. Na ontslag uit het ziekenhuis of tijdens het herstel thuis of in de revalidatiekliniek, kan de patiënt nog geruime tijd last hebben van restverschijnselen zoals extreme vermoeidheid, hoofdpijn, pijn op de borst en geheugenverlies.

lees meer

Maar liefst 20 jubilarissen!

Persoonlijk feliciteren kunnen we jullie op dit moment helaas niet, maar wat zijn we trots op onze jubilarissen!
Daarom hier een bijzonder plekje voor jullie, als dankjewel voor jullie onbetaalbare en betekenisvolle inzet in de afgelopen 5, 10, 15 en zelfs 25 jaar! 

lees meer