NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

Webinar: Het uur van de mantelzorg - Respijtzorg

Het AdviesTeam Mantelzorg neemt u in dit webinar mee in het onderwerp ‘respijtzorg’, een thema waar de afgelopen tijd meerdere vragen over zijn binnengekomen bij het AdviesTeam.

lees meer

Eerste online Parkinsoncafé Maastricht

Op 18 mei (van 14.00 tot 16.00 uur) vindt de eerste ONLINE bijeenkomst plaats van het Parkinsoncafé Maastricht met neuroloog Mark Kuijf. Hij praat u bij over nieuwste ontwikkelingen rondom de ziekte van Parkinson, behandeling en COVID-19 vaccinatie. Aanmelden kan via info@parkinsoncafemaastricht.nl.
Na aanmelding ontvangt u van ons de link om deel te nemen, we maken hierbij gebruik van Teams.

lees meer

Skip de coronadip!

Heb jij het ook even helemaal gehad met de coronasleur? Lijkt iedere dag op de vorige, begin je jaloers te worden op het sociale leven van de Teletubbies en voel je je bij elke goedbedoelde online meeting ook ongemakkelijker dan een ijsbeer in de sauna? Ga je coronadip te lijf met het Rode Kruis!

lees meer

Wij zijn op zoek naar mantelzorgers

Hallo, wij zijn Lisah Elbertsen en Ellen Velthorst. Wij zijn twee masterstudenten Healthcare Policy, Innovation & Management aan de Universiteit van Maastricht.  Voor onze afstudeeronderzoeken zijn we op zoek naar mantelzorgers die met ons in gesprek willen gaan.   

lees meer

Wist u dat...? Over de Wet Langdurige Zorg

Wist u dat:

Onze mantelzorgmakelaar afgelopen week een online presentatie over de WLZ (Wet Langdurige Zorg) heeft gegeven? En dat u deze presentatie hier kunt terugkijken? 

lees meer

Dichtbij Mantelzorg: het verhaal van Sabine

We nodigen mantelzorgers uit om, aan de hand van een aantal vragen, hun verhaal met ons te delen. Je verhaal vertellen en delen met anderen geeft ruimte in je hoofd. Verder hopen we dat de openhartige verhalen van mantelzorgers anderen een hart onder de riem steken of misschien wel inspireren.

Lees hier deel 9 van onze rubriek ‘Dichtbij Mantelzorg’, over Sabine. Zij is mantelzorger van haar ouders.

lees meer