NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

NIEUWS VOOR MANTELZORGERS!

'Zorgeloze' zomeruitjes

Houdt u van wandelen? Wilt u er even uit, samen met andere mantelzorgers? De zorgen even aan de kant en genieten van de rust en de natuur? Het steunpunt organiseert in de maanden juli en augustus een aantal zomerwandelingen in Meerssen, Valkenburg, Stein en Eijsden. Kijk in onze activiteitenkalender voor data, tijden, vertrekpunten en aanmelding. Heeft u meer informatie nodig? Bel (043-3215046) of mail ons dan even. 

Volg het steunpunt!

Benieuwd naar de nieuwste ontwikkelingen rondom mantelzorg en vrijwilligerswerk bij het steunpunt? Volg ons dan op Social Media. Naast Facebook en LinkedIn zijn we sinds kort, dankzij vrijwilliger Claire Coenegracht, ook actief op Instagram.    

lees meer

'Blij dat je er bent': product van een mooie samenwerking

'Blij dat je er bent!' heet de praktische workshop die de organisaties MEE, Trajekt & Steunpunt Mantelzorg Zuid voor mantelzorgers en vrijwilligers hebben ontwikkeld. De workshop hebben zij eind mei voor het eerst aangeboden via het programma van de Academie Informele Zorg. 

lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Huub Beckers

Huub komt binnen met twee dikke groene ordners “Heb m'n archief meegenomen” en een bloemstukje “uit de tuin, voor jullie". Dit tekent Huub, zorgvuldig en altijd attent! We hebben een afspraak voor een interview over het werk als vrijwilliger in de palliatieve terminale zorg. Maar met het aanleveren van dit persoonlijke archief krijgt het artikel ook een mooi historisch tintje.

lees meer

Vrijwilligers voor ziekenbegeleiding

Bij Steunpunt Mantelzorg Zuid kunnen mantelzorgers of verwijzers een vrijwilliger aanvragen voor iemand die niet goed op eigen kracht een ziekenhuis, tandarts of andere hulpverlener kan bezoeken. De vrijwilliger biedt, naast emotionele steun, een luisterend oor en een helpende hand. Aan de hulp van een vrijwilliger zijn geen kosten verbonden.

Wilma Gubbels, vrijwilliger ziekenbegeleiding aan het woord: kijk hier het filmpje. 
Om een vrijwilliger aan te vragen en aanvullende voorwaarden te lezen, klik hier.

Tanja Goessen in gesprek met Odet Stapel

Onlangs was Tanja Goessen, consulent Jonge Mantelzorgers van Steunpunt Mantelzorg Zuid, in gesprek met Odet Stapel, auteur van het boek 'Een kind met kansen' over leven met Levend Verlies. Lees hier het resultaat. 

lees meer