Agenda voor zorgvrijwilligers

November

Alzheimercafé Stein: De impact op de mantelzorger

Dinsdag 13 November / 19.30 - 21.00 uur / Woonzorgcentrum Moutheuvel/ Heerstraat Centrum 45/ Stein

Dementie heeft een grote impact op het leven van uw naaste, maar zeker ook op dat van u als mantelzorger. In kleine groepjes gaan we met elkaar in gesprek over waar je als mantelzorger tegenaan kunt lopen.

Alzheimercafé Vaals: De ergotherapeut vertelt

Woensdag 21 November / 15.00 - 16.30 uur / ZC Langedael/ Bloemendalstraat 148/ Vaals

Hoe om te gaan met de dagelijkse problemen op het gebied van aankleden, koken, tuinieren of hobby’s uitoefenen. Gastsprekers: Ergotherapeut Helene van den Bosch en Ellen Thewissen.

Workshop 'Een andere kijk op gezondheid'

Donderdag 22 November / 14.00 - 16.00 uur / Steunpunt Mantelzorg Zuid / Sphinxlunet 3 / Maastricht

Gezondheid is iets van ons allemaal. Het gedachtengoed ‘Positieve Gezondheid’ gaat ervan uit dat niet de afwezigheid van ziekte maar het vermogen om zelf met alle fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven om te gaan van belang is. De eigen regie en mogelijkheden van mensen staat hierin centraal. Deze workshop wordt verzorgd door Burgerkracht Limburg. Het belooft een inspirerende middag te worden. Max. 25 deelnemers. 

Meer informatie/aanmelding

Dialogen rondom dementie: Vernieuwingen in het testonderzoek op de geheugenpoli

Dinsdag 27 November / 19.00 - 20.30 uur / Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+

Alzheimer Centrum Limburg organiseert jaarlijks een serie Dialogen rond Dementie. De dialoog op 27 november aanstaande in het academisch ziekenhuis Maastricht heeft als onderwerp 'Vernieuwingen in het testonderzoek op de geheugenpoli. Wat vinden de patiënten hier zelf van?”  Gastsprekers zijn Drs. Angelique Gruters (UM) en Dr. Inez Ramakers(UM). De lezing vindt plaats van 19.00 tot 20.30 uur in de Greepzaal op niveau 4 van het MUMC+. 

De toegang is gratis en de zaal is open om 18.30 uur. Aanmelden is niet nodig. 

Mindfulness-wandeling met Anneloes

Donderdag 29 November / 10.00 - 12.00 uur / Vertrek 10.00 bij de parkeerplaats van De Nachtegaal | Gemeentebroek 6| 6231 RV in Meerssen

Anneloes neemt jullie wandelend mee door de natuur en focust op één zijn met de natuur, laat voelen wat dit met ons doet en zoekt naar verbinding met elkaar. De kruiden die jullie onderweg tegenkomen worden herkend en jullie leren de geneeskrachtige werking ervan.

Meer informatie/aanmelding
December

Eindejaarsbijeenkomst voor vrijwilligers

Van: Dinsdag 11 December / 00.00 uur
Tot: Woensdag 12 December / 00.00 uur
Programma, locatie en tijdstip volgt nog

Reserveer in je agenda: dinsdag 11 december voor de Eindejaarsbijeenkomst voor vrijwilligers. 

Alzheimercafé Stein: Filmavond

Dinsdag 11 December / 19.30 - 21.00 uur / Woonzorgcentrum Moutheuvel/ Heerstraat Centrum 45/ Stein

In de hectische decembermaand gaan we even rustig zitten voor een mooie film over dementie.

Alzheimercafé Vaals: Dementie en muziek

Woensdag 12 December / 15.00 - 16.30 uur / ZC Langedael/ Bloemendalstraat 148/ Vaals

Muziek is één van de laatste dingen in het brein dat vertrekt. Het beïnvloedt de stemming zeer positief en het is een manier om contact te maken. Ook voor mensen met dementie in een ver gevorderd stadium. Vaak komen naar aanleiding van de muziek allerlei herinneringen, verhalen en emoties los. Gastsprekers: Maartje Kleijnen, muziektherapeute i.o. en Janna Kamp, dans-, en beweegtherapeute i.o.

Alzheimercafé Maastricht: Voeding en dementie

Woensdag 12 December / 19.30 - 21.00 uur / Athos/ Athoslaan 12 A/ Maastricht

De laatste café-avond alweer van het jaar. Onder het genot van een hapje en drankje is het thema van deze avond ‘Voeding’. De dementie kan allerlei problemen geven, soms willen mensen niet goed meer eten en drinken, anderen eten en snoepen juist te veel en weer anderen hebben moeite met slikken. Welke problemen kun je tegenkomen en wat zijn mogelijke oplossingen. Gastsprekers: diëtiste Claire Weling en een logopedist.

Vrijwilligersfoyer: Kerstfoyer

Woensdag 19 December / 11.00 - 12.30 uur / Steunpunt Mantelzorg Zuid / Sphinxlunet 3 / Maastricht

Gezellig informeel bijpraten, aan de hand van een thema. Dit keer in Kerstsferen. Een leuke manier om je collega vrijwilligers te ontmoeten! Aanmelden is niet nodig