Agenda voor zorgvrijwilligers

September

Wereld Alzheimer Dag in de Vrijwilligersfoyer

Maandag 21 September / 14.00 - 16.00 uur / Steunpunt Mantelzorg Zuid / Mockstraat 1 / 6226 CA Maastricht

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties heeft 21 september uitgeroepen tot Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan dementie.

Meer informatie/aanmelding
Oktober

Alzheimercafé Maastricht: Moeilijke keuzes

Maandag 5 Oktober / 19.30 - 21.00 uur / Buurtcentrum Sint Pieter/ Past. Kribsweg 14 A/ Maastricht

Mijn  naaste heeft dementie, welke (ethische) moeilijke keuzes kunnen zich voordoen?

Als verschillende waarden met elkaar botsen is er sprake van een (ethisch) dilemma. Als je naaste dementie heeft, kun je vroeg of laat dilemma’s tegenkomen. Wat doe je als je naaste graag alleen naar buiten gaat maar gemakkelijk de weg kwijt raakt? Hoe ga je om met iemand die zich niet wil wassen? Wat doe je als je naaste andere keuzes maakt dan vroeger?
Samen met Ellie, die lang mantelzorger is geweest van haar man met Parkinson dementie, en de bezoekers  van het café gaan we in gesprek over dit soort vragen..

Alzheimercafé Elsloo: Wat is dementie?

Dinsdag 6 Oktober / 19.30 - 21.00 uur / Punt 39 | 
Burg. Maenenstraat 39 Elsloo

Wat is dementie en wat zijn de gevolgen? Deze avond staat in het teken van de medische aspecten van dementie en de gevolgen van deze ziekte. Waar hebben we eigenlijk mee te maken?

November

Alzheimercafé Maastricht: Het hart wordt niet dement

Maandag 2 November / 19.30 - 21.00 uur / Buurtcentrum Sint Pieter/ Past. Kribsweg 14 A/ Maastricht

Het hart wordt niet dement is een boek geschreven door Huub Buijssen, al vele jaren een autoriteit op het gebied van dementie. In het boek legt hij uit hoe iemand met dementie steeds meer de grip op het leven verliest, maar dat gevoelens en verlangens blijven bestaan. Hierover gaan we in gesprek met Christhophe van Dijken, specialist ouderengeneeskunde. Christophe werkt in verschillende verpleeghuizen en wordt ook vaak ingeschakeld door een huisarts of casemanager dementie als de problemen thuis steeds steeds moeilijker hanteerbaar worden.

  

December

Alzheimercafé Maastricht: feestelijke jaarsluiting

Maandag 7 December / 19.30 - 21.00 uur / Buurtcentrum Sint Pieter/ Past. Kribsweg 14 A/ Maastricht

Alweer de laatste café avond in 2020. Even geen zware thema’s. Soms is het gewoon tijd om gezellig met elkaar te zijn onder het genot van een hapje en een drankje. Met een gezellig muziekje en misschien nog wel een dansje. Praten over ditjes en datjes of lekker je hart luchten. Het mag allemaal. U bent van harte welkom, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd.