Openstaande hulpvragen

Openstaande hulpvragen

Voor de hulpvragers hieronder genoemd hebben we helaas nog geen match gevonden. Ben jij beschikbaar voor een nieuwe match? Wie weet lees jij hieronder over een hulpvraag waar je direct enthousiast van wordt. Laat het ons dan vooral weten!   

Maastricht Oost

-

Mevr. H – 6221

Mevrouw heeft twee frozen shoulders (pijnlijke en stijve schouders) en rugklachten. Mevrouw heeft een brede interesse: kunst, creatief, psychologie. Mevrouw is op zoek naar een vrijwilliger die haar 1x per week thuis wil bezoeken. Mevrouw loopt binnenshuis met rollator. Bij toiletgang gebruikt ze een wandelstok ter ondersteuning. Omdat ze niet kan bukken vanwege rugklachten kan het voorkomen dat iemand haar helpt met het aanreiken van haar broek. Daarnaast met het voorzetten van haar rollator. Verdere handelingen op het toilet kan mevrouw zelf. Buitenshuis maakt mevrouw gebruik van een rolstoel. Mevrouw heeft een kat en er wordt binnen gerookt. 

Voorkeur vrijwilliger: vrouw. Voorkeur dag/tijd: in overleg, voorkeur vrijdagmiddag.

Dhr. G - 6221

Dhr. heeft parkinson waardoor er geen spraak meer aanwezig is. Dhr. heeft veel gereisd, zijn lievelingsland is Italië. 
Heeft de studie politicologie gedaan. Hij is altijd met actualiteiten bezig geweest.  Houdt van kunst, cultuur en geschiedenis. Dhr. maakt bij goed weer graag samen met de vrijwilliger een wandeling. Dhr. zit in een rolstoel.

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: maandag, dinsdag of donderdag. 

Mevr. W - 6227

Mevrouw heeft soms weinig energie om dingen te ondernemen en moet dan gemotiveerd worden. 
Mevrouw vult haar dagen met tv kijken, soms gaat ze de tuin in of pakt een tijdschrift. 
Mevrouw zoekt een vrijwilliger om samen een korte wandeling te maken en om onder het genot van een kopje koffie een praatje te maken. 

Voorkeur vrijwilliger: liefst een vrouw. Voorkeur dag/tijd: in overleg.

Dhr. H – 6228

Dhr. heeft parkinsonisme. Hij houdt tevens van een gezellig praatje of even naar buiten gaan. Binnenhuis verplaatst dhr. zich middels een trippelstoel en buitenhuis met een rolstoel.
Daarnaast houdt hij erg van het spel Magic the Gathering, mocht de vrijwilliger dit ook leuk vinden is dit een extra pluspunt! 
Dhr. spreekt geen dialect dus is op zoek naar een vrijwilliger die geen dialect spreekt.
Er wordt niet gerookt en er zijn huisdieren aanwezig (katten).

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: dag en tijd in overleg.

Maastricht West

-

Dhr. S - 6218

Dhr. is op zoek naar een gespreksmaatje of af en toe een wandeling met rolstoel buiten. Dhr. verplaatst zich nauwelijks in huis, buitenshuis alleen met rolstoel.

Meneer is geboren in Java maar uiteindelijk in Nederland terecht gekomen. Meneer heeft vroeger in de machine kamers gewerkt van schepen. 
Op dit moment zijn de geheugenproblemen bij dhr. stabiel. Meneer zit veel in zijn stoel en kijkt tv.
Meneer heeft ook in Amsterdam gewoond. Meneer zou het leuk vinden als er misschien een vrijwilliger komt die veel gereisd heeft en daarover samen met meneer kan vertellen. In huis wordt niet gerookt

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur, liefst een ouder persoon. Voorkeur dag/tijd: de maandagmiddag rond 13:00 uur. 

Mevr. E - 6213

Mevrouw is heeft reuma en botontkalking. Door de hoge leeftijd van echtgenoot, zoekt mevrouw een vrijwilliger om samen te wandelen met rolstoel, af en toe eens te bakken of (soep) koken. 
Mevrouw loopt binnenshuis met een rollator, kan namelijk niet lang staan. Buitenshuis met de rolstoel, dhr. kan vanwege zijn hoge leeftijd haar niet meer voortduwen.
In huis wordt niet gerookt en er zijn geen huisdieren. 

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: dag en tijd in overleg.

Valkenburg

-

Dhr. J – 6301

Dhr. is blind maar kan zichzelf goed redden. Hij is een gemakkelijke prater, heeft graag gezelschap. Hij gaat er graag op uit om onder de mensen te zijn. Gezellig naar het terras of een boodschap doen. Hij heeft een geleidehond, een heel lief beest. Als het kan gaat de hond altijd mee, dhr. loopt dan zelfstandig. Als de hond er niet bij is wil hij graag met zijn hand op de schouder van zijn begeleider lopen. Dan heeft hij ook nog een blindenstok bij zich. Een vrijwilliger zou hem artikelen uit nieuwsbrieven of kranten kunnen voorlezen. Dhr. kan zelf goed met een computer omgaan, heeft ook een gsm.

Voorkeur vrijwilliger: géén voorkeur. Dag en tijd: het liefst op donderdagmiddag. 

Dhr. H – 6301

Dhr. verblijft wegens omstandigheden om dit moment in een hotel in Valkenburg. Dhr. is bekend met COPD en is hierdoor beperkt in zijn inspanningen. Dhr. gaat graag naar buiten. Er ligt een vraag voor een vrijwilliger die met dhr. wil wandelen (met rolstoel). Er wordt niet gerookt en er zijn geen huisdieren aanwezig. Voorkeur vrijwilliger: Geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: in overleg. 

Dhr. L - 6325

Ten gevolge van een CVA heeft dhr. afasie waardoor hij moeilijk kan praten. Dhr. heeft vroeger bij Ahold gewerkt en heeft later een wijnhandel gehad.
Dhr. zoekt een vrijwilliger die een kort stukje met hem kan wandelen en/of een spelletje wil spelen. Er wordt binnenshuis gerookt. 

Voorkeur vrijwilliger: geen voorkeur. Voorkeur dag/tijd: in overleg.

Meerssen

-

Dhr. K – 6243

Dhr. heeft NAH (niet aangeboren hersenletsel). Hij wilt graag een vrijwilliger om samen boodschappen te gaan doen en er ligt behoefte aan gezelschap, bijvoorbeeld samen een kopje koffie doen. Hobby s zijn biljarten, de vijver, tuin, voetbal, familie en post.nl. Dhr. heeft moeite met het bepalen van grenzen, hij is niet assertief genoeg. Er wordt in huis niet gerookt, er zijn geen huisdieren. 

Voorkeur: vrouw. Voorkeur dag/tijd: maandag (middag)

Mevr. H - 6235

Mevrouw heeft attrose aan haar handen. Haar activiteiten bestaan voornamelijk uit lezen, tv kijken en voor zichzelf een potje koken.
Vroeger ging het echtpaar samen veel op vakantie, met name op skivakantie's. Mevrouw heeft vroeger met haar man een eigen zaak gehad in witgoed. 
Mevrouw maakt graag een praatje en zoekt een vrijwilliger om 1x in de maand iets te ondernemen. Mevrouw gaat bijvoorbeeld graag naar de Makado in Beek. Hierdoor gaat de voorkeur uit naar een vrijwilliger met eigen auto. 

Voorkeur vrijwilliger: liefst een vrouw. Voorkeur dag/tijd: in overleg, 1x in de maand.